Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Out of Place: Έκθεση του Μάριου Πιτσαλίδη στο Bread and Roses

Out of Place: Έκθεση του Μάριου Πιτσαλίδη στο Bread and Roses

To  ARania  projecT  έχει τη χαρά να ανακοινώσει τη δεύτερη έκθεση στα πλαίσια του Urban LaB, που πραγματοποιηθεί από 16 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2015, στον 1ο όροφο του συνεργατικού εστιατορίου Bread and Roses.

 

Η έκθεση φωτογραφίας  « Out of place » του Μάριου Πιτσαλίδη είναι το αποτέλεσμα της πρώτης του στοχευμένης προσπάθειας για ένα σύνολο αλληλένδετων εικόνων παρμένων μέσα σε ελληνικά αστικά και ημιαστικά τοπία .

 

Το ενδιαφέρον του Μάριου Πιτσαλίδη για τη φωτογραφία προέκυψε το 2011, στα μέσα των σπουδών του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Κατά τη διάρκεια παρακολούθησης των  σεμιναρίων  του Φωτογραφικού Τομέα του Π.Ο.Φ.Π.Α, γοητεύτηκε από τον σκοτεινό θάλαμο και το φιλμ , άλλαξε την ψηφιακή του μηχανή με μια παλιά Minolta, και σήμερα πλέον έχει φτάσει στο σημείο να φωτογραφίζει 100% αναλογικά.

 

Τα τελευταία δυο χρόνια, είτε ως μια καλή δικαιολογία να ταξιδέψει και να γνωρίσει ανθρώπους και τοπία που θέλει να φωτογραφίσει , είτε ως τρόπος να κρατήσει σημαντικές προσωπικές στιγμές , η μηχανή του βρίσκεται πάντα στην τσάντα του και η φωτογραφία με πολύ ευχάριστο τρόπο  στην καθημερινότητα του .

 

Όπως λέει  ο ίδιος,  η φωτογραφία πέρα από ένα εκφραστικό και άμεσο εργαλείο για να ερμηνεύσει τον κόσμο γύρω του, αποτελεί πλέον για αυτόν και μια πολύ εσωτερική ενασχόληση, για την οποία όσο περισσότερα ανακαλύπτει, τόσο περισσότερο θέλει να την εξερευνήσει.

Σχετικές ειδήσεις
Εική και ως έτυχε, έκθεση του Μάριου Καμχή στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
06.02.2017 10:44
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν την ατομική εικαστική έκθεση του Μάριου Καμχή «Εική και ως έτυχε» σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Λουΐζας Καραπιδάκη.
A World not Ours: ομαδική έκθεση στο Art Space Pythagorion στη Σάμο
07.06.2016 14:29
Το Art Space Pythagorion της Σάμου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έκθεσή του για το φετινό καλοκαίρι: A World Not Ours, σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου.
Σπόρος: ομαδική έκθεση από τον Τεχνοχώρο στο Varoulko Seaside
23.05.2016 13:10
Το εστιατόριο Varoulko Seaside και η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, συνεχίζοντας την κοινή εικαστική τους διαδρομή, υποδέχονται ξανά το φιλότεχνο -και όχι μόνο- κοινό, εγκαινιάζοντας τη δεύτερη έκθεση με τίτλο «Σπόρος», στο “Αrt Deck” (2ος όροφος) και στο lobby του εστιατορίου Varoulko Seaside.
Οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι στην καθημερινότητα: Έκθεση του Αλέκου Φασιανού στην Αγία Πετρούπολη
11.05.2016 15:33
Στα πλαίσια του Ελληνορωσικού αφιερωματικού έτους 2016, ο Έλληνας καλλιτέχνης Αλέκος Φασιανός θα παρουσιάσει στην Αγία Πετρούπολη την ατομική του έκθεση «Οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι στην καθημερινότητα» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κρατικό Μουσείο Ιστορίας της Θρησκείας την περίοδο 19 Μαΐου – 9 Ιουνίου 2016.
Trappola Divina: έκθεση του Μάριου Φούρναρη στην ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης
15.03.2016 16:40
Την Πέμπτη 17 Μαρτίου και ώρα 19.30 εγκαινιάζεται στην αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ η ατομική έκθεση του Μάριου Φούρναρη, με τίτλο «Trappola divina».