Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Μιχάλης Παρλαμάς Art

Μιχάλης Παρλαμάς Art
H Gallery Kourd εγκαινιάζει την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου την έκθεση του ζωγράφου Μιχάλη Παρλαμά με έργα που δανείζονται στοιχεία από τον παγκόσμιο πολιτισμό και την ιστορία του .

Ο Μιχάλης Παρλαμάς για τα έργα του :Συγκρίνω και αντιπαραθέτω το παρελθόν, για παράδειγμα την διαχρονική αξία του Κούρου με την φθηνή αισθητική της μαζικής παραγωγής, που προέρχεται από την δημοφιλή κουλτούρα. Η βιομηχανική γκάμα χρωμάτων όπως τα φωσφορούχα σε αντιδιαστολή με γήινα χρώματα, οι επίπεδες επιφάνειες και τα γραφιστικά στοιχεία ενισχύουν την αντίθεση μεταξύ φυσικού και τεχνητού. Αυτή η αντίθεση δεν εκφράζει μόνο την εξέλιξη της τέχνης και της κουλτούρας αλλά και της ανθρώπινης υπόστασης.


Ο Μιχάλης Παρλαμάς γεννήθηκε στον Πειραιά το 1977. Σπούδασε ζωγραφική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Καλών Τεχνών με Μέντορά του τον Καθηγητή Ευάγγελο Δημητρέα. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Saint Martins College, London (MA in Fine Arts) και στο University of East London (Professional Doctorat).Έχει βραβευτεί από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών , έλαβε το πρώτο βραβείο Ζωγραφικής από το Τεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Ατομικές εκθέσεις του AVA Gallery at the University of East London (2006), Gallery Café in Bethnal Green, London (2007), Gallery Kourd, Αθήνα (2008).Επίσης έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στο εξωτερικό.

Η Gallery Kourd έχει αφετηρία την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη του 19ου αιώνα. Σκοπός της γκαλερί είναι η προβολή των συλλογών της, παλαιάς και νεότερης  Eλληνικής τέχνης καθώς επίσης να αναδεικνύει και να προωθεί δυναμικά το έργο κάθε αξιόλογου σύγχρονου δημιουργού.

Σχετικές ειδήσεις
Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
12.01.2017 12:57
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta και τη διοργάνωση Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον»- στην Πλατεία Κάστρου της Πάφου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης.
Μιχάλης Κακογιάννης. Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.10.2016 16:43
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την GRUPPO GEMELLO και τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης . Κοιτάζοντας το Μέλλον», μια έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.
Two voices: Past and Present: Έκθεση με έργα από τη συλλογή της MaLou Art Gallery
04.08.2016 13:55
Το Cronwell Resort Sermilia σε συνεργασία με την MaLou Art Consultig@Gallery οργανώνει την έκθεση ‘’Two voices: Past and Present’’ με έργα Ευρωπαίων, Ρώσων και Ελλήνων ζωγράφων του 20ου και 21ου αιώνα από τη συλλογή της MaLou Art Gallery.
Καλοκαιρινές εκθέσεις 2016 στην Los Art Gallery στη Σύμη
08.06.2016 14:21
Στο νησί Σύμη, η γκαλερί ARTFORUM της Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πολιτιστικό της έργο για 2η χρονιά, την παρουσίαση σημαντικών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, στο ιστορικό κτήριο της με την επωνυμία LOS ART GALLERY.
Spaced Out: ομαδική έκθεση στη Enia Gallery
12.05.2016 10:06
Η ΕΝΙΑ GALLERY αποτελεί ένα νέο εκθεσιακό χώρο που στόχο έχει να προβάλλει τη σύγχρονη διεθνή εικαστική σκηνή, μέσω της προβολής του εικαστικού έργου αξιόλογων νέων όσο και καταξιωμένων καλλιτεχνών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.