Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το χάρτινο σπίτι - Κάρλος Μαρία Ντομίνγκες

Το χάρτινο σπίτι - Κάρλος Μαρία Ντομίνγκες

 Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο Το χάρτινο σπίτι του Κάρλος Μαρία Ντομίνγκες σε μετάφραση της Λένας Φραγκοπούλου.

 

Τα βιβλία είναι επικίνδυνα. Αλλάζουν το πεπρωμένο των ανθρώπων. Αυτό διαπιστώνει η πανεπιστημιακή κοινότητα του Κέιμπριτζ όταν η διακεκριμένη καθηγήτρια της Λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας, Μπλούμα Λέννον βρίσκει άδοξο τέλος από χτύπημα διερχόμενου αυτοκίνητου την ώρα που διασχίζει μια διασταύρωση του Σόχο, βυθισμένη στην ανάγνωση ενός ποιήματος της Έμιλυ Ντίκινσον.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο διάδοχός της στην έδρα και πρώην εραστής της παραλαμβάνει ένα δέμα για κείνην από την Ουρουγουάη, που περιέχει ένα αντίτυπο της "Γραμμής σκιάς" του Τζόζεφ Κόνραντ, με μια παράξενη αφιέρωση και ίχνη τσιμέντου στο εξώφυλλο.

Η έρευνα για την προέλευση του βιβλίου μετατρέπεται σε μια εις βάθος εξερεύνηση του κόσμου της ανάγνωσης. Στα τέσσερα ταξίδια του πρωταγωνιστή και αφηγητή αυτής της παράξενης ιστορίας ανάμεσα στο βόρειο και στο νότιο ημισφαίριο, το μυστηριώδες αντίτυπο του αποκαλύπτει σιγά σιγά μια κρυμμένη αλήθεια, τρομακτική και ουσιαστική...

 

Ο Κάρλος Μαρία Ντομίγκες, γεννήθηκε το 1955. Είναι συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και δημοσιογράφος από την Αργεντινή. Από το 1989, όμως, ζει στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης. Έχει δημοσιεύσει μυθιστορήματα, βιογραφίες καθώς και ποικίλα βιβλία δημοσιογραφικής έρευνας. 

Σχετικές ειδήσεις
Η σκία στο σπίτι - Κωνσταντίνος Κέλλης
18.01.2017 13:08
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το βιβλίο, Η σκία στο σπίτι του Κωνσταντίνου Κέλλη.
03.10.2016 09:58
Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 θα παρουσιαστεί στο Σπίτι της Κύπρου το βιβλίο του Αντρέα Τιμοθέου Ιστορίες με Δαντέλα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παράκεντρο.
Το Σπίτι Μόνο - Κοραής Δαμάτης
05.04.2016 13:15
Ο Κοραής Δαμάτης, παρουσιάζει την πρώτη συγγραφική δουλειά του, το μυθιστόρημα «Το Σπίτι Μόνο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.
Τρόποι να γυρίζεις σπίτι - Alejandro Zambra
04.04.2016 09:52
Από τις Εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το βιβλίο του Alejandro Zambra Τρόποι να γυρίζεις σπίτι σε μετάφραση Αχιλλέα Κυριακίδη.
Το μεγάλο σπίτι - Σαρίφ Μαζνταλάνι
11.03.2016 12:58
Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί το βιβλίο, Το μεγάλο σπίτι του Σαρίφ Μαζνταλάνι σε μετάφραση του Γιάννη Στρίγκου.