Την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 στις 21.30 οι Salia Balia Band εμφανίζονται στο Quilombo.

Το μουσικό σχήμα Salia Balia Band δημιουργήθηκε από ερασιτέχνες μουσικούς, με σκοπό τη μεταφορά της γοητείας που ασκεί η παραδοσιακή και ρεμπέτικη μουσική στο σήμερα. Πιστοί στο κείμενο και με σεβασμό στους μεγάλους -ανώνυμους και επώνυμους- καλλιτέχνες από την αρχή του περασμένου αιώνα, οι Salia Balia Band υποστηρίζουν ότι η μουσική γλώσσα είναι αιώνια, διεθνής και το μήνυμα ενός κομματιού μπορεί να διασκευαστεί για να επιβιώσει, να ακουστεί ξανά σε κόσμο που δεν θα το λάμβανε στην αρχική του εκτέλεση.

«Σάλια Μπάλια», μια έκφραση της Λέσβου που χρησιμοποιείται για να δείξει την προχειρότητα, τη γρήγορη ή «ό,τι νά ‘ναι» ανάμιξη παράταιρων συστατικών, αλλά κι ένας εξ ανατολής λαϊκός μύθος –«αδύνατον να δέσεις με το σάλιο σου μια μπάλα από άχυρο»- που διακηρύττει περίτρανα τη ματαιότητα της ύπαρξης.

Ως προς το αμιγώς μουσικά μέρος, τα τραγούδια τους αποτελούν στο σύνολό τους διασκευές ρεμπέτικων και παραδοσιακών τραγουδιών με ηλεκτρακουστικό ήχο. Τα μουσικά όργανα του συγκροτήματος είναι ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο και κοντραμπάσο, ακορντεόν, κρουστά (djembe, νταούλι, yambu, πιατίνια), μπαγλαμαδάκι, φυσαρμόνικα, φλογέρα.