Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Οι Salia Balia Band live στο Quilombo

Οι Salia Balia Band live στο Quilombo

Την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 στις 21.30 οι Salia Balia Band εμφανίζονται στο Quilombo.

 

Το μουσικό σχήμα Salia Balia Band δημιουργήθηκε από ερασιτέχνες μουσικούς, με σκοπό τη μεταφορά της γοητείας που ασκεί η παραδοσιακή και ρεμπέτικη μουσική στο σήμερα. Πιστοί στο κείμενο και με σεβασμό στους μεγάλους -ανώνυμους και επώνυμους- καλλιτέχνες από την αρχή του περασμένου αιώνα, οι Salia Balia Band υποστηρίζουν ότι η μουσική γλώσσα είναι αιώνια, διεθνής και το μήνυμα ενός κομματιού μπορεί να διασκευαστεί για να επιβιώσει, να ακουστεί ξανά σε κόσμο που δεν θα το λάμβανε στην αρχική του εκτέλεση.

 

«Σάλια Μπάλια», μια έκφραση της Λέσβου που χρησιμοποιείται για να δείξει την προχειρότητα, τη γρήγορη ή «ό,τι νά ‘ναι» ανάμιξη παράταιρων συστατικών, αλλά κι ένας εξ ανατολής λαϊκός μύθος –«αδύνατον να δέσεις με το σάλιο σου μια μπάλα από άχυρο»- που διακηρύττει περίτρανα τη ματαιότητα της ύπαρξης.

 

Ως προς το αμιγώς μουσικά μέρος, τα τραγούδια τους αποτελούν στο σύνολό τους διασκευές ρεμπέτικων και παραδοσιακών τραγουδιών με ηλεκτρακουστικό ήχο. Τα μουσικά όργανα του συγκροτήματος είναι ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο και κοντραμπάσο, ακορντεόν, κρουστά (djembe, νταούλι, yambu, πιατίνια), μπαγλαμαδάκι, φυσαρμόνικα, φλογέρα.

Σχετικές ειδήσεις
Panda Dub Live Band στο Fuzz Live Music Club
16.02.2017 10:52
H Enter Events την Παρασκευή 5 Μαΐου παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Panda Dub με την συνοδεία της Live Band του!
Οι Radio Nowhere - Bruce Springsteen Tribute Band live στο Σταυρό του Νότου
23.01.2017 15:56
This is Radio Nowhere! Is there anybody alive out there? Η πρώτη και μοναδική ελληνική tribute band στη μουσική και τα τραγούδια του «αφεντικού» Bruce Spingsteen, επιστρέφει με το πρώτο της live για το 2017 στο club του Σταυρού του Νότου!
Σεργιάνι στις γειτονιές της Ελλάδας… με τρεις χορωδίες στη Σύρο
13.07.2016 12:09
Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00, στο Κηπάριο της Μεταμόρφωσης, υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τρεις χορωδίες από το Άργος, τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη σας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα.
Ρεμπέτικη βραδιά για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας αλληλεγγύης NoBorders
15.03.2016 13:42
Μια ρεμπέτικη βραδιά με τους Φώτη Σιώτα, Δημήτρη Μυστακίδη, Μανώλη Πάππο έρχεται στις 21 Μαρτίου 2016 στο Baumstrasse για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας αλληλεγγύης NoBorders.
Με μια προσευχή: Δημήτρης Βοζαΐτης and Band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
01.03.2016 11:59
Ο νέος ερμηνευτής Δημήτρης Βοζαΐτης επιστρέφει την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 με τη νέα, τετραμελή μπάντα του και ανανεωμένο πρόγραμμα στη μουσική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου - Upstage, με την μουσική παράσταση «Με μια προσευχή».