Στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2008 εγκαινιάζεται σήμερα στο Λουτρό των Αέρηδων το πρόγραμμα θεματικών προβολών με θέμα τη Μεσογειακή Φωτογραφία.

Μέσα από τις οθόνες δεκατριών τηλεοράσεων HD Sony Bravia, αυτό το σαν έκθεση εκτεταμμένο πρόγραμμα προβολών, αποτελεί μια από τις κύριες ενέργειες της φετινής διοργάνωσης, καθώς μέσα από αυτό αναδεικνύεται σε ολόκληρο το εύρος της η θεματική των φετινών εκδηλώσεων.

Το διαθεματικό πρόγραμμα προβολών επικεντρώνεται στη διερεύνηση αυτών των τόσο κοντινών αλλά και ταυτόχρονα διαφορετικών και συχνά απόμακρων- πολιτισμών. Επιχειρείται η ανάδειξη των διαφορετικών προσεγγίσεων στην παραγωγή καλλιτεχνικού έργου, αλλά και των διαπολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων που υψώνουν αόρατα συχνά απροσπέλαστα σύνορα.

Στο  πρόγραμμα παρουσιάζονται τετρακόσια ογδόντα έργα, σαράντα φωτογράφων από δεκατρείς χώρες της Μεσογείου κυρίως από αυτές της βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Βασικός στόχος είναι ο διαπολιτισμικός διάλογος, η αλληλοκατανόηση  και ταυτόχρονα η δημιουργία γεφυρών που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη περαιτέρω καλλιτεχνικών ανταλλαγών και συνεργασιών.

Η δράση αυτή περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα Ευρώπη και Πολιτισμός της Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.