Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Skinner Releasing Technique: Σεμινάριο με την Gaby Agis στον Κινητήρα

Skinner Releasing Technique: Σεμινάριο με την Gaby Agis στον Κινητήρα

Στο τριήμερο σεμινάριο Skinner Releasing Technique, η Gaby Agis θα διδάξει τα πρώτα 5 εισαγωγικά μαθήματα στον Κινητήρα, στις 3 με 5 Ιουλίου 2015.

 

Η τεχνική Skinner Releasing (SRT) είναι μια πρωτοποριακή προσέγγιση του χορού, της κίνησης και της δημιουργικής διαδικασίας η οποία αναπτύχθηκε βασισμένη στην απλή αρχή ότι όταν χαλαρώνουμε τη σωματική ένταση, μπορούμε να κινηθούμε με μεγαλύτερη ελευθερία, δύναμη κι έκφραση.

 

Στα μαθήματα SRT, η αυθόρμητη κίνηση που προκαλείται από καθοδηγούμενες ποιητικές εικόνες και που υποστηρίζεται από τη μουσική και τον ήχο, δίνει μια δημιουργική και εύκολα προσβάσιμη εξερεύνηση της τεχνικής της κίνησης, όπως είναι η ευθυγράμμιση η ευλυγισία, και η αυτονομία. Καθώς οι συμμετέχοντες εγκαταλείπουν τα συνηθισμένα τους πρότυπα, καλλιεργούν μια αυξανόμενη ευαισθησία στη δική τους σωματική και φαντασιακή εμπειρία. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια βαθιά ενσωματωμένη γνώση των νέων δυνατοτήτων στο πώς κινούνται τόσο μέσα στο στούντιο ως χορευτές και δημιουργοί , όσο και στην καθημερινή ζωή.

 

Η Gaby Agis είναι χορογράφος, δασκάλα και χορεύτρια που ζει στο Λονδίνο. Κάνει παραστάσεις τα τελευταία τριάντα χρόνια- τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και διεθνώς- και συνεργάζεται με καλλιτέχνες από μια γκάμα πεδίων: από την αρχιτεκτονική μέχρι την όπερα , τη γλυπτική και τον κινηματογράφο. Έχει δημιουργήσει πολλά site-specific έργα για νοσοκομεία, σταθμούς τρένων, μουσεία, γκαλερί τέχνης και θέατρα. Υπήρξε μέλος σε διοικητικά συμβούλια πολλών οργανισμών χορού, αλλά και στη δική της εταιρεία.

 

Η Gaby έχει διδάξει την τεχνική Skinner Releasing (SRT) σε όλη τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Τα τελευταία είκοσι χρόνια διδάσκει SRT σε όλο τον κόσμο με αποτέλσμα η επιρροή της τεχνικής αυτής να είναι εμφανής στη δημιουργική εξέλιξή της. Τη σεζόν 2010-11 διετέλεσε μέλος του διδακτικού προσωπικού των προγραμμάτων πιστοποίησης της κατάρτισης των εκπαιδευτικών SRT. Η Gaby διδάσκει επίσης τρόπους που μπορεί κανείς να δημιουργήσει σε εξωτερικό χώρο, τόσο σε πόλεις όσο και στην ύπαιθρο.

 

Έχει εμπειρία στη διδασκαλία έμπειρων χορευτών όσο και αρχαρίων ενώ έχει συνεργαστεί με φοιτητές αρχιτεκτονικής, θεάτρου και εικαστικών τεχνών. Συνεχίζει να εμπνέεται από τις δυνατότητες που η SRT φέρνει σε διαφορετικές κοινότητες.

Σχετικές ειδήσεις
Διάδραση και Σύγχρονη Βρετανική Δραματουργία: σεμινάριο στον Κινητήρα
01.02.2017 17:20
Με αφορμή το βραβευμένο «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» (Every Brilliant Thing) των Ντάνκαν Μακμίλλαν και Τζόνυ Ντόναχο, η Ιόλη Ανδρεάδη και η Μελίνα Θεοχαρίδου ετοιμάζουν για τον Κινητήρα ένα θεωρητικό και πρακτικό σεμινάριο γύρω από τη διάδραση στη σύγχρονη βρετανική δραματουργία.
«Έρωτας και Κινηματογράφος»: Σεμινάριο στον Κινητήρα
29.12.2016 17:09
Το σεμινάριο "Έρωτας και Κινηματογράφος" θα παρουσιάζεται για δύο μήνες στον Κινητήρα με εισηγήτρια την Νικολέτα Λεούση.
Σεμινάριο χορού με την Πέρσα Σταματοπούλου στον Κινητήρα
08.07.2016 15:16
Η Πέρσα Σταματοπούλου παρουσιάζει στον Κινητήρα ένα νέο σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης.
Σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Ανθή Θεοφιλίδου στον Κινητήρα
27.06.2016 12:27
Ο Κινητήρας διοργανώνει ένα σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Ανθή Θεοφιλίδου από τις 11 έως τις 15 Ιουλίου 2016.
Σεμινάριο δημιουργίας περφόρμανς με την Τζένη Αργυρίου στον Κινητήρα
24.06.2016 14:30
Στο πλαίσιο του πρώτου καλοκαιρινού σχολείου παραστατικών τεχνών του Κινητήρα, η Τζένη Αργυρίου θα παραδώσει ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο δημιουργίας περφόρμανς.