Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Εκπαίδευση και Τέχνη. Νέες Πολιτισμικές και Μουσειολογικές προσεγγίσεις: Ημερίδα στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων

Εκπαίδευση και Τέχνη. Νέες Πολιτισμικές και Μουσειολογικές προσεγγίσεις: Ημερίδα στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων

Ο Οργανισμός (Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και Μουσεία) Heritage & Museums στο πλαίσιο της λήξης της έκθεσης των φιναλίστ του μαθητικού διαγωνισμού με θέμα "Ζωγραφίζοντας την Ευρώπη", διοργανώνει  την Πέμπτη, 30 Απριλίου, στις 19.00, ημερίδα με θέμα “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και ΤΕΧΝΗ. Νέες Πολιτισμικές και Μουσειολογικές προσεγγίσεις.” στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (Πάρκο Ελευθερίας).

 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η εθνολόγος Λίλα ντε Τσάβες, Πρόεδρος του Heritage & museums, ο Χρήστος  Τεντόμας, Πρόεδρος Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η  Πέννυ Σακκοπούλου, τ. Προισταμένη του τμήματος Αισθητικής Αγωγής του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στην ημερίδα θα μιλήσουν ο Δημοσθένης Δαββέτας, Καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης, ποιητής , εικαστικός  με θέμα “Διδάσκεται η Τέχνη;” η Μαίρη Μιχαηλίδου, Μέλος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής του Μουσείου της Ιστορίας της Ευρώπης στις Βρυξέλλες με θέμα “Ευρωπαϊκή διάσταση του Πολιτιστικού γίγνεσθαι.”, ενώ ο Σπύρος Μερκούρης, Πρόεδρος Ιδρύματος " Μελίνα Μερκούρη", Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτιστικών Πρωτευουσών με θέμα “Πολιτισμός-Τέχνη. Πολιτιστικές Πρωτεύουσες”.  Η ζωγράφος - θεωρητικός Μερόπη Πρέκα θα αναφερθεί στην εκπαίδευση και τη τέχνη, ο Νίκος Καμτσής, σκηνοθέτης, παιδαγωγός, καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου "Τόπος Αλλού” και “Αερόστατο”, ενα θέατρο για παιδιά θα μιλήσει με θέμα “Στον κήπο των χρωμάτων. Η μύηση και η προσέγγιση της ζωγραφικής, μέσα από την δράση και την μεταμόρφωση. Θέατρο και ζωγραφική”. Στην εισήγηση της, η Επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παν/μίου Πειραιά Φωτεινή Ασδεράκη θα αναφερθεί στην Ευρώπη μέσα από τα μάτια των νέων και ο Δημοσθένης Δόγκας, μέλος του ΔΣ Πρωτέα Χαλκίδας (Επισήμου μέλους του European Mar.Heritage της UNESCO)  θα υπογραμμίσει τον ρόλο της εκπαίδευσης των Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων στην  διατήρηση της  ναυτικής τέχνης και  παραδόσεων.

 

Την ημερίδα συντονίζει η Πρόεδρος του Heritage & Museums, Εθνολόγος Λίλα ντεΤσάβες.

 

Είσοδος για το κοινό ελεύθερη. Θα ακολουθήσει φιλικό κέρασμα.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση Ζωγραφίζοντας την Ευρώπη

Σχετικές ειδήσεις
Δημιουργική έκφραση και απασχόληση στα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων
27.09.2016 17:10
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που πραγματοποιεί με στόχο τη δημιουργική έκφραση και απασχόληση των πολιτών, υλοποιεί στα 14 Κέντρα του (13 Πολιτιστικά και στο Κέντρο Πηλού) το πρόγραμμα «Αθηναίων Τέχνες» με καλλιτεχνικές δράσεις για παιδιά, νέους και ενήλικες.
documenta 14: Εγκαίνια του προγράμματος των Δημόσιων Δράσεων της στο Κέντρο Τεχνών
06.09.2016 16:57
Το πρόγραμμα Δημόσιων Δράσεων της documenta 14 ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας.
Transforming Future Museums: International Museum Academy: Πρόγραμμα επιμόρφωσης για τα Μουσεία
06.09.2016 13:34
Το British Council, σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς από την Ελλάδα και την Βρετανία, διοργανώνει το διετές πρόγραμμα Transforming Future Museums: International Museum Academy, το οποίο υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Εκδήλωση για τα 20 χρόνια από το θάνατο του Οδυσσέα Ελύτη στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων
19.05.2016 15:31
O Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ διοργανώνουν εκδήλωση προς τιμή του Οδυσσέα Ελύτη, με αφορμή τα 20 χρόνια από το θάνατό του, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 και ώρα 18:30 στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου.
Τα Μουσεία του Δήμου Αθηναίων συμμετέχουν στην Διεθνή Ημέρα Μουσείων
17.05.2016 15:11
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με τα Μουσεία του.