Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ουράνιες φωνές και αρμονίες στο Half Note

Ουράνιες φωνές και αρμονίες στο Half Note
Το Half Note Jazz Club γεμίζει μερικά μουσικά βράδια του Δεκεμβρίου του με τις φωνές της Σαβίνας Γιαννάτου μαζί με το γκρουπ Primavera en Salonico και της ιρανικής καταγωγής τραγουδίστρια Sussan Deyhim σε μια συνεργασία έκπληξη!

Η Σαβίνα Γιαννάτου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι μια από τις πιο σημαντικές και πιο  δημιουργικές παρουσίες στον χώρο του τραγουδιού (ή της φωνητικής μουσικής) εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μια καλλιτέχνης που δεν χρειάζεται πολλά για να πείσει τον οποιονδήποτε (εντός ή εκτός) για την ποιότητα των ερμηνευτικών της δυνατοτήτων και τη δυναμική του ρεπερτορίου της.

Στις εμφανίσεις της στο Half Note η Σαβίνα Γιαννάτου και το γκρουπ Primavera en Salonico θα παρουσιάσουν το νέο τους album Songs of an Other, την τρίτη κατά σειρά συνεργασία τους με την δισκογραφική εταιρία ECM.

Στο Half Note η Σαβίνα Γιαννάτου συνεργάζεται με την ιρανικής καταγωγής τραγουδίστρια και συνθέτρια Sussan Deyhim, που ξεχωρίζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην διεθνή σκηνή της σύγχρονης μουσικής. Έχοντας μια στενή σχέση τόσο με την παραδοσιακή μουσική όσο και με τις σύγχρονες μουσικές πρωτοπορίες η Deyhim φτιάχνει μουσική που μόνο ως μεταμοντέρνα μπορεί να χαρακτηριστεί. Την φωνή της την έχουμε ακούσει στον Τελευταίο πειρασμό - και η μουσική της εκτείνεται από την electronica ως την σουφική παράδοση.


Οι Primavera en Salonico είναι οι Κώστας Βόμβολος: κανονάκι, ακκορντεόν, Γιάννης Αλεξανδρής: ούτι, κιθάρα , Μιχάλης Σιγανίδης: μπάσο , Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί , βιόλα, Κώστας Θεοδώρου: κρουστά , Χάρης Λαμπράκης: νέι


 

Σχετικές ειδήσεις
Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera En Salonico στο ΚΠΙΣΝ
04.10.2016 13:33
Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera En Salonico θα εμφανιστούν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016.
Σαβίνα Γιαννάτου, Primavera en Salonico και Lamia Bedioui στην Πειραιώς 260
02.06.2016 16:16
​Τα τραγούδια του «άλλου» θα τραγουδήσουν η Σαβίνα Γιαννάτου, Primavera en Salonico και Lamia Bedioui σε μία συναυλία στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Η 7η Σφραγίδα από τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο και τη Νεκταρία Καραντζή στο Half Note
05.04.2016 11:47
Οι επτά σφραγίδες της Αποκάλυψης «ανοίγουν» με τη μουσική του Βασίλη Τσαμπρόπουλου και τη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή, στη σκηνή του Half Note, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου.
20 Anos Brasil: Miranda Verouli & Friends live στο Half Note
23.03.2016 11:53
Στις 30 Μαρτίου 2016, η Μιράντα Βερούλη θα γιορτάσει στο Half Note τα 20 χρόνια ενασχόλησης με τη βραζιλιάνικη μουσική, προσκαλώντας στη σκηνή φίλους και συνεργάτες, σε μια επετειακή βραδιά με διάθεση party!
Μουσικές του κόσμου από τον Βασίλη Σαλέα στο Half Note
22.03.2016 09:57
Το Half Note υποδέχεται για πρώτη φορά στη σκηνή τον διεθνούς φήμης κλαρινίστα Βασίλη Σαλέα.