Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

TransSomnia από την ομάδα Σέκοντ Λάιφ στο Ξενοδοχείο Capsis

TransSomnia από την ομάδα Σέκοντ Λάιφ στο Ξενοδοχείο Capsis

Η νεοσύστατη Θεατρική Ομάδα Σέκοντ Λάιφ παρουσιάζει από την Τρίτη 12 Μαΐου 2015 στις 9.30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Capsis την παράστασηTransSomnia”.

 

Στην αίθουσα αναμονής ενός ξενοδοχείου…

Στη μέση της αίθουσας μία τηλεόραση…

Ταυτόχρονη δράση σε λόμπι και οθόνη…

 

ΤΟ ΕΡΓΟ

 

Μια γυναίκα προσπαθεί με έναν ευφάνταστο τρόπο να αντιμετωπίσει τη δύσκολη καθημερινότητά της, μέσα από ένα μοναχικό μονοπάτι. Αποφεύγοντας την ψυχολογική εμβάθυνση, σκιαγραφούνται οι διαδρομές της ηρωίδας σ’ αυτή την προσπάθεια.  

Τίθεται το ερώτημα του πόσους συμμάχους μπορεί κανείς να εντοπίσει στο ίδιο του το υποσυνείδητο, όταν του ξεγλιστρούν τα εργαλεία για να ανταπεξέλθει συλλογικά.

 

Η ΟΜΑΔΑ

 

Η Θεατρική Ομάδα Σέκοντ Λάιφ συστάθηκε τον Οκτώβρη του 2014 με στόχο την συγγραφή και το ανέβασμα μιας παράστασης, της οποίας  κεντρική ιδέα είναι τα Όνειρα.

Το θέατρο για εμάς είναι μια αφορμή να μοιραστούμε ανησυχίες και γνωστικά εργαλεία, θέλοντας να βρούμε έναν τρόπο να εκφράσουμε την αντίδρασή μας στις παραδεδομένες αλήθειες.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Σύλληψη-κείμενο: Σέκοντ Λάιφ

Σκηνοθεσία: Έλενα Ζήκου

Σκηνογραφία-ενδυματολογία: Ματίνα Ευθυμιάδου, Ανθούλα Μπουρνά

Μουσική: Regressverbot

Παίζουν: Αλίκη Ατσαλάκη, Κυριάκος Δανιηλίδης, Άλκηστη Ζήκου, Έλενα Ζήκου, Εύα Καλαϊτζίδου, Κάτια Παπαϊωάννου .

Σχετικές ειδήσεις
Τρωάδες, Ευριπίδη από τη Θεατρική Ομάδα Λέρου
22.08.2016 17:03
Η Θεατρική ομάδα Λέρου παρουσιάζει για πρώτη φορά, μετά από 27 χρόνια ζωής και δράσης, αρχαία τραγωδία. Το έργο του Ευριπίδη «Τρωάδες» σε μετάφραση Ολυμπίας Καράγιωργα, τιμώντας και την ίδια, σαν ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα αυτά τα “πνευματικά” που έχει χαρίσει και συνεχίζει να χαρίζει απλόχερα και με γενναιοδωρία στην ομάδα μας από το ξεκίνημα της.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
08.08.2016 13:54
Η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
TraVma από την ομάδα ΘέRetro στο Θέατρο Σοφούλη
16.06.2016 15:35
Η θεατρική ομάδα "ΘέRetro" αποτελούμενη από τελειόφοιτους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μενεμένης και φοιτητές της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ (Θεάτρου, Κινηματογράφου) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "TraVma", βασισμένη στο έργο του Edward Albee "The Play About The Baby" στο Θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21:00.
Γυναίκες της προσφυγιάς: παράσταση από τη θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών
04.05.2016 13:46
Η θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών παρουσιάζει την παράσταση "Γυναίκες της προσφυγιάς", που βασίζεται στις Τρωάδες του Ευριπίδη.
Εξ απαλών ονύχων, από την ομάδα Opposite στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
13.04.2016 15:22
Η νεοσύστατη ομάδα Opposite σε συνεργασία με το θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εμπνεύστηκε και δημιούργησε την παράσταση "Eξ απαλών ονύχων" η οποία θα παιχτεί μόνο για τέσσερις παραστάσεις.