Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Εβδομάδα πολυαισθητικού εργαστηρίου και μουσικής στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Εβδομάδα πολυαισθητικού εργαστηρίου και μουσικής στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Οι θεματικές εκδηλώσεις στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με τίτλο «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής», συνεχίζονται, με την εβδομάδα από 29 Απριλίου 2015 να περιλαμβάνει δύο μουσικές εκδηλώσεις, αλλά και ένα πολυαισθητικό εργαστήριο .

 

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να δοθεί η δυνατότητα στο ευρύ κοινό να έρθει κοντά στο ΚΠΙΣΝ και να πάρει μια δυνατή «γεύση» από το αύριο του έργου, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2016.

 

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για την εβδομάδα  29 Απριλίου με 3 Μαΐου περιλαμβάνουν:

 

Πολυαισθητικό εργαστήριο  για άτομα με χαμηλή όραση ή τυφλότητα

 

Πόλεις και αστυνομικό μυθιστόρημα – 29.04.2015,  Ώρα 16.30

Η αστυνομική λογοτεχνία μας συστήνει μία σειρά από ήρωες που δρουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ο ερασιτέχνης ντετέκτιβ Αύγουστος Ντιπέν, ο επιθεωρητής Σέρλοκ Χόλμς, οι Ηρακλής Πουαρό και Αρσέν Λουπέν και ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϋ είναι μερικοί από αυτούς. Στο εργαστήρι θα επιχειρήσουμε να δούμε τις πορείες των παραπάνω χαρακτήρων μέσα στην πόλη, παρατηρώντας, αξιολογώντας και συνδυάζοντας πληροφορίες και γεγονότα.

Για ενήλικες, με χαμηλή όραση ή τυφλότητα και όσους αγαπούν το αστυνομικό μυθιστόρημα.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Φώτης Φλεβοτόμος, εικαστικός

Φώτης Σαγώνας, αρχιτέκτονας-εικαστικός

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

 

Συναυλία/διάλεξη

 

Οπερατικές ιστορίες – 30.04.2015,  Ώρα 19.00

Η ιστορία της όπερας σε έναν κύκλο συναυλιών/διαλέξεων, όπου οι σπουδαστές του Στούντιο Όπερας

της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ερμηνεύουν ζωντανά αποσπάσματα από τα σπουδαιότερα έργα του λυρικού ρεπερτορίου. Η δεύτερη συνάντηση του Απριλίου πραγματεύεται τη θεματική «Ιταλικός ρομαντισμός: Ροσσίνι, Μπελλίνι, Ντονιτσέττι, Βέρντι».

Κείµενα: Νίκος ∆οντάς

Μουσική διδασκαλία: Νίκος Βασιλείου

Παρουσίαση: Αλέξανδρος Ευκλείδης, σκηνοθέτης

 

Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους

 

Συναυλία Τσέπης – 03.05.2015,  Ώρα 19.00

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μία μικρή συναυλία «Τσέπης» με πιάνο και με μία ή δύο φωνές. Με σκηνικό το νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, μονωδοί και μουσικοί κάνουν μια πρώτη σύνδεση του Λυρικού Θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο ΚΠΙΣΝ.

Σχετικές ειδήσεις
Οι εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ συνεχίζονται και τον Σεπτέμβρη
30.08.2016 15:58
Οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζονται αδιάκοπτα και τον Σεπτέμβριο. Όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στις 16 Αυγούστου παρέλαβε το έργο από την κοινοπραξία, ξεκινώντας έτσι και επίσημα την διαδικασία μετάβασης του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο.
Το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ μας ταξιδεύει στον κόσμο της Μουσικής, του Θεάτρου και της 7ης Τέχνης
12.07.2016 11:32
Tο διάστημα 12 - 17 Ιουλίου 2016, οι επισκέπτες του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ μπορούν να παρακολουθήσουν μία παιδική παράσταση, μια συναυλία με την Nalyssa Green και την υπαίθρια προβολή της ταινίας “Sullivan’s Travels”.
Το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ συνεχίζει τις εκδηλώσεις για το κοινό και τον Ιούλιο
01.07.2016 11:44
Το διάστημα 2 - 5 Ιουλίου 2016, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει μία συναυλία τζαζ, ένα γκαλά όπερας, συναντήσεις & εργαστήρια γιόγκα για ενήλικες, καθώς και μαθήματα ενός αφροβραζιλιάνικου χορού για παιδιά.
Εργαστήρια, διαλέξεις & μουσικές εκδηλώσεις Ιουνίου στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
31.05.2016 11:23
Για το διάστημα 1 με 5 Ιουνίου 2016, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει εργαστήρια για παιδιά & ενήλικες, διαλέξεις, αλλά και δύο μουσικές εκδηλώσεις.
Μουσικές εκδηλώσεις Μαΐου - Ιουνίου στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
13.05.2016 13:40
Το Κέντρο Επισκεπτών (ΚΕ) του ΚΠΙΣΝ υποδέχεται το καλοκαίρι ρυθμικά και, για την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου 2016, φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις στον υπαίθριό του χώρο.