Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Cinecitta από την ομάδα Άπλετοι Κήποι στο Σύγχρονο Θέατρο

Cinecitta από την ομάδα Άπλετοι Κήποι στο Σύγχρονο Θέατρο

Τη μουσική κωμωδία "Cinecitta", των Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα, σε μουσική και στίχους της Αφροδίτης Μάνου, παρουσιάζει η θεατρική ομάδα "Άπλετοι Κήποι" του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων, για δύο τριήμερα Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 16, 17, 18 και 23, 24, 25 Μαΐου 2015, στις 9.15 μ.μ., στο Σύγχρονο Θέατρο.

Ρώμη, μετά τον πόλεμο, μέσα της δεκαετίας του '50. Καθημερινοί ήρωες και ήρωες του σινεμά . Ντίβες και κορίτσια της Βία Γκαριμπάλντι. Φτώχεια και όνειρα στο λευκό πανί. Νεορεαλισμός και χολιγουντιανές αυταπάτες.

Οι "Νύχτες της Καμπίρια" του Φεντερίκο Φελίνι γίνονται η αφετηρία μιας παράστασης για μια ολόκληρη εποχή που υπήρξε ίσως μόνο, στα σενάρια που αγαπήσαμε. Μια εποχή που δε ζήσαμε, μα –τι περίεργο– μας λείπει.

Οι "Άπλετοι Κήποι" προσεγγίζουν ένα έργο κλασικό στη σύλληψη, μέσα από την κινησιολογική λεπτομέρεια και τη σύνθεση εικόνων. Με ευρηματικότητα και σινεφίλ αναφορές, με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας -που βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τους ηθοποιούς-, μέσα σε ένα “έξυπνο” σκηνικό που διαρκώς μεταβάλλεται, παραδίδουν μια παράσταση απολαυστική και βαθύτατα επεξεργασμένη.

Κείμενο: Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππας
Στίχοι/Μουσική: Αφροδίτη Μάνου
Δραματουργική Επεξεργασία / Σκηνική Διδασκαλία: Αφροδίτη Παρζακώνη
Φωνητική Διδασκαλία: Μαρία Παπαγεωργίου – Χριστίνα Αυγερίδη
Χορογραφίες: Ιφιλένια Ζαχαριάδου – Κωνσταντίνος Αλευράς
Ορχήστρα: Χρήστος Τόλης (Πιάνο), Φραγκίσκος Κοντορούσης (Ακορντεόν), Γιώργος Ζιώτας (Μπάσο), Θανάσης Αρχανιώτης (Τύμπανα), Βαγγέλης Βλάχος (Τρομπέτα)
Αφίσα: Δημήτρης Κυριαζής
Φωτογραφίες: Χρήστος Τόλης – Κώστας Χαρβάτης

Διάρκεια: 150'

Λίγα Λόγια για τη Θεατρική Ομάδα

Η Θεατρική ομάδα – εργαστήρι «Άπλετοι Κήποι», του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων, δημιουργήθηκε το 2002. Απευθύνεται σε όλους εκείνους που επιθυμούν μιαν άλλη προσέγγιση του θεατρικού φαινομένου. Με βασική μέθοδο το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ και μέσα από την τεχνική της Σωματικής Έκφρασης, της διαδικασία της Αναπαράστασης και το Παιχνίδι των Ρόλων, οι συμμετέχοντες εμπλέκονται σε μια καθαρά βιωματική διαδικασία όπου αναπτύσσουν και καλλιεργούν τα εκφραστικά τους μέσα – Κίνηση/Έκφραση/Λόγος – πειραματίζονται, αυτοσχεδιάζουν, τροποποιούν, επινοούν, μετασχηματίζουν, παίζοντας με το τρίπτυχο ΔΟΜΗ–ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ–ΣΥΝΘΕΣΗ.

Στόχος η ανακάλυψη – τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο – των άπειρων δυνατοτήτων του ανθρώπου, η ανάπτυξη και διοχέτευσή τους σε μια δημιουργική θεατρική έκφραση μέσα από το πρίσμα του επαγγελματικά υπεύθυνου ερασιτεχνισμού.

Υπεύθυνη της ομάδας από το 2002 μέχρι σήμερα, είναι η Αφροδίτη Παρζακώνη, Παιδαγωγός Θεάτρου, Σκηνοθέτης, Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού.

www.facebook.com/cinecittaplk
www.facebook.com/Apletoi.Khpoι

Σχετικές ειδήσεις
Η Αφροδίτη με τη γούνα, στο Θέατρο Αριστοτέλειον
19.12.2016 12:48
Η νέα παραγωγή της εταιρείας «ΘΕΑ.ΜΑ.» (Θέατρα Μακεδονίας) με τίτλο «H Αφροδίτη με Γούνα» (Venus in Fur) του Αμερικανού συγγραφέα Ντέιβιντ Άιβς (David Ives) ανεβαίνει στο Θέατρο Αριστοτέλειον.
Λεωφορείο ο Πόθος, του Τένεσι Ουίλιαμς, από την Ομάδα Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο
04.10.2016 16:22
Από 13 Οκτωβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο, ανεβαίνει από την ομάδα Νάμα, το εμβληματικό αριστούργημα θεατρικού ρεαλισμού του 20ου αιώνα, «Λεωφορείο ο Πόθος», που καθιέρωσε τον Τένεσι Ουίλιαμς ως έναν από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς της Αμερικής.
Οι παραστάσεις της Ομάδας Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο
28.09.2016 12:33
Η Ομάδα Νάμα στο πλαίσιο της συνεργασίας του θεάτρου Επί Κολωνώ με το Σύγχρονο Θέατρο, παρουσιάζει στο Σύγχρονο Θέατρο, δύο δικές της παραγωγές.
Το Έκτο Πάτωμα του Αλφρέντ Ζερί από την ομάδα Ρεπεράζ στο θέατρο Εμπρός
07.06.2016 11:39
Στις 17 και 25 Ιουνίου 2016, στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, παίζεται η μουσικοθεατρική παράσταση "Το Έκτο Πάτωμα" του Αλφρέντ Ζερί, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και στίχους Λίνας Λινακοπούλου, από την Θεατρική Ομάδα ΡΕΠΕΡΑΖ.
Ανθρώπινοι ζωολογικοί κήποι - η συνέντευξη, στο Art Factory
29.01.2016 17:10
Η Ομάδα quilombola/ physicaltheatre παρουσιάζει την παράσταση «Ανθρώπινοι ζωολογικοί κήποι – η συνέντευξη» στο Art Factory, στις 19, 20, 26, 27, 29 Φεβρουαρίου και 4, 5, 11, 12 Μαρτίου 2016, στις 9μ.μ.