Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Cinecitta από την ομάδα Άπλετοι Κήποι στο Σύγχρονο Θέατρο

Cinecitta από την ομάδα Άπλετοι Κήποι στο Σύγχρονο Θέατρο

Τη μουσική κωμωδία "Cinecitta", των Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα, σε μουσική και στίχους της Αφροδίτης Μάνου, παρουσιάζει η θεατρική ομάδα "Άπλετοι Κήποι" του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων, για δύο τριήμερα Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 16, 17, 18 και 23, 24, 25 Μαΐου 2015, στις 9.15 μ.μ., στο Σύγχρονο Θέατρο.

Ρώμη, μετά τον πόλεμο, μέσα της δεκαετίας του '50. Καθημερινοί ήρωες και ήρωες του σινεμά . Ντίβες και κορίτσια της Βία Γκαριμπάλντι. Φτώχεια και όνειρα στο λευκό πανί. Νεορεαλισμός και χολιγουντιανές αυταπάτες.

Οι "Νύχτες της Καμπίρια" του Φεντερίκο Φελίνι γίνονται η αφετηρία μιας παράστασης για μια ολόκληρη εποχή που υπήρξε ίσως μόνο, στα σενάρια που αγαπήσαμε. Μια εποχή που δε ζήσαμε, μα –τι περίεργο– μας λείπει.

Οι "Άπλετοι Κήποι" προσεγγίζουν ένα έργο κλασικό στη σύλληψη, μέσα από την κινησιολογική λεπτομέρεια και τη σύνθεση εικόνων. Με ευρηματικότητα και σινεφίλ αναφορές, με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας -που βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τους ηθοποιούς-, μέσα σε ένα “έξυπνο” σκηνικό που διαρκώς μεταβάλλεται, παραδίδουν μια παράσταση απολαυστική και βαθύτατα επεξεργασμένη.

Κείμενο: Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππας
Στίχοι/Μουσική: Αφροδίτη Μάνου
Δραματουργική Επεξεργασία / Σκηνική Διδασκαλία: Αφροδίτη Παρζακώνη
Φωνητική Διδασκαλία: Μαρία Παπαγεωργίου – Χριστίνα Αυγερίδη
Χορογραφίες: Ιφιλένια Ζαχαριάδου – Κωνσταντίνος Αλευράς
Ορχήστρα: Χρήστος Τόλης (Πιάνο), Φραγκίσκος Κοντορούσης (Ακορντεόν), Γιώργος Ζιώτας (Μπάσο), Θανάσης Αρχανιώτης (Τύμπανα), Βαγγέλης Βλάχος (Τρομπέτα)
Αφίσα: Δημήτρης Κυριαζής
Φωτογραφίες: Χρήστος Τόλης – Κώστας Χαρβάτης

Διάρκεια: 150'

Λίγα Λόγια για τη Θεατρική Ομάδα

Η Θεατρική ομάδα – εργαστήρι «Άπλετοι Κήποι», του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων, δημιουργήθηκε το 2002. Απευθύνεται σε όλους εκείνους που επιθυμούν μιαν άλλη προσέγγιση του θεατρικού φαινομένου. Με βασική μέθοδο το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ και μέσα από την τεχνική της Σωματικής Έκφρασης, της διαδικασία της Αναπαράστασης και το Παιχνίδι των Ρόλων, οι συμμετέχοντες εμπλέκονται σε μια καθαρά βιωματική διαδικασία όπου αναπτύσσουν και καλλιεργούν τα εκφραστικά τους μέσα – Κίνηση/Έκφραση/Λόγος – πειραματίζονται, αυτοσχεδιάζουν, τροποποιούν, επινοούν, μετασχηματίζουν, παίζοντας με το τρίπτυχο ΔΟΜΗ–ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ–ΣΥΝΘΕΣΗ.

Στόχος η ανακάλυψη – τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο – των άπειρων δυνατοτήτων του ανθρώπου, η ανάπτυξη και διοχέτευσή τους σε μια δημιουργική θεατρική έκφραση μέσα από το πρίσμα του επαγγελματικά υπεύθυνου ερασιτεχνισμού.

Υπεύθυνη της ομάδας από το 2002 μέχρι σήμερα, είναι η Αφροδίτη Παρζακώνη, Παιδαγωγός Θεάτρου, Σκηνοθέτης, Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού.

www.facebook.com/cinecittaplk
www.facebook.com/Apletoi.Khpoι

Σχετικές ειδήσεις
Δάφνες και Πικροδάφνες, από τη Θεατρική Ομάδα ENIGMA στο Θέατρο Αμαλία
10.02.2017 15:35
Τη διαχρονική πολιτική κωμωδία των Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά «Δάφνες και Πικροδάφνες» σε σκηνοθεσία Κυριάκου Δανιηλίδη θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα Enigma από το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στο Θέατρο Αμαλία, στη Θεσσαλονίκη.
Η δύναμη του σκότους, του Λέοντος Τολστόι στο Σύγχρονο Θέατρο
25.01.2017 10:31
Η Ομάδα Νάμα καταπιάνεται με ένα αριστούργημα του Λέοντος Τολστόι, άγνωστο στο αθηναϊκό κοινό, Η δύναμη του σκότους, που θα ανέβει από 12 Φεβρουαρίου 2017 στο Σύγχρονο Θέατρο από ένα εξαιρετικό θίασο.
Η Αφροδίτη με τη γούνα, στο Θέατρο Αριστοτέλειον
19.12.2016 12:48
Η νέα παραγωγή της εταιρείας «ΘΕΑ.ΜΑ.» (Θέατρα Μακεδονίας) με τίτλο «H Αφροδίτη με Γούνα» (Venus in Fur) του Αμερικανού συγγραφέα Ντέιβιντ Άιβς (David Ives) ανεβαίνει στο Θέατρο Αριστοτέλειον.
Λεωφορείο ο Πόθος, του Τένεσι Ουίλιαμς, από την Ομάδα Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο
04.10.2016 16:22
Από 13 Οκτωβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο, ανεβαίνει από την ομάδα Νάμα, το εμβληματικό αριστούργημα θεατρικού ρεαλισμού του 20ου αιώνα, «Λεωφορείο ο Πόθος», που καθιέρωσε τον Τένεσι Ουίλιαμς ως έναν από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς της Αμερικής.
Οι παραστάσεις της Ομάδας Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο
28.09.2016 12:33
Η Ομάδα Νάμα στο πλαίσιο της συνεργασίας του θεάτρου Επί Κολωνώ με το Σύγχρονο Θέατρο, παρουσιάζει στο Σύγχρονο Θέατρο, δύο δικές της παραγωγές.