Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Από την Παράδοση στο Rock με τον Νίκο Ζιώγαλα στον Ιανό

Από την Παράδοση στο Rock με τον Νίκο Ζιώγαλα στον Ιανό

Ο Νίκος Ζιώγαλας ανεβαίνει τη σκηνή του Ιανού για μία συναυλία από την Παράδοση στο Rock, το Σάββατο 9 Μαΐου 2015.

Είναι ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες που ένωσε το ροκ με την μουσική παράδοση, έχοντας δημιουργήσει ένα πάνθεον μουσικών ακουσμάτων από λαϊκό, έντεχνο , ποπ, ροκ και βέβαια παραδοσιακό.

Μαζί του θα είναι οι On The Road, δύο εξαιρετικοί μουσικοί από την Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου στα φωνητικά και το πιάνο και ο Παρασκευάς Θεοδωράκης στα φωνητικά και την κιθάρα.

Ο Νίκος Ζιώγαλας είναι από τους πιο αγαπημένους και διαχρονικούς καλλιτέχνες τραγουδοποιούς της ελληνικής μουσικής σκηνής, τα πρώτα του μουσικά ακούσματα ήταν τα τραγούδια των πανηγυριών του τόπου του... η ελληνική παραδοσιακή μουσική...η προίκα του ελληνικού τραγουδιού για όλους μας.

Στην εφηβεία του συναντά το ροκ την εποχή των ιερών μουσικών τεράτων της Δυτικής Σκηνής και κυριολεκτικά τα ακούσματα αυτά  τον ξεσηκώνουν και γίνεται φλεγόμενο καμίνι για το δικό του μουσικό ταξίδι και ταυτόχρονα ταυτίζεται και με το δημιουργικό κομμάτι της μουσικής.

Ξεκινώντας την μουσική διαδρομή του με την επιτυχία του "Σαν Σταρ του σινεμά" δεν υπήρχε περίπτωση ο Νίκος Ζιώγαλας να μην ασχοληθεί με το παραδοσιακό τραγούδι, μιας και αυτό ήταν γραμμένο στο DNA του.

Άλλωστε όλες οι μουσικές του κόσμου έχουν βάση τους την παραδοσιακή μουσική τους, η "Βασιλική" ήταν το πρώτο τραγούδι που ο Νίκος Ζιώγαλας μετέφερε στη μουσική σκηνή..από το ροκ στην παράδοση...

Στην συνέχεια της καλλιτεχνικής του πορείας δημιουργεί ένα πάνθεον μουσικών ακουσμάτων από λαϊκό, έντεχνο, ποπ, ροκ και βέβαια παραδοσιακό, είναι ο δικός του δρόμος, η δική του αγάπη για την "μουσική" που τον γαλούχησε.

Σχετικές ειδήσεις
Βραδιές γεμάτες μουσική στο Hard Rock Cafe Athens
15.09.2016 14:56
Το Hard Rock Cafe Athens υποδέχεται την καινούργια σεζόν με πολύ μουσική! Στεγασμένο στον εμβληματικό χώρο στην Αδριανού 52, το Hard Rock Cafe Athens παρουσιάζει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που υπόσχεται να χαρίσει στους λάτρεις της rock, μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία!
Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016
25.08.2016 15:25
Μια βραδιά παραδοσιακής μουσικής με τσιγγάνικες μελωδίες και μουσική από διάφορες χώρες, με τίτλο "Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση", έρχεται στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016 την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016.
Διήμερο μουσικό ταξίδι στην Κρήτη και στη Κύπρο στο Τελλόγλειο
10.06.2016 14:31
Ένα διήμερο αφιερωμένο στη μουσική παράδοση της Κρήτης και της Κύπρου με δύο συναυλίες από τα σχήματα των Ross Daly, Ζαχαρία Σπυριδάκη και Βασίλη Χατζημακρή και μία έκθεση γλυπτών και μουσικών οργάνων θα παρουσιάσει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., στις 16 και 17 Ιουνίου 2016.
Επτά τραγούδια βγήκαν βόλτα μες τη νύχτα: Ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Ιανό
28.04.2016 14:51
Δύο ξεχωριστές μουσικές βραδιές θα μας χαρίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στον ΙΑΝΟ, στις 21 και 28 Μαΐου 2016.
Ο Λάμπρος Παπαλέξης, Χτισμένες των Θεμελίων και Mickey Pantelous live στο Ρομάντσο
26.02.2016 12:27
Ένα rock μουσικό συνονθύλευμα με μερικές blues πινελιές και αρκετή ποίηση, υπόσχονται δύο από τις πιο γνωστές rock φιγούρες της εγχώριας μουσικής σκηνής