Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Παιδικά Όνειρα: Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Zacharoulas Bongard στην Enigma Gallery

Παιδικά Όνειρα: Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Zacharoulas Bongard στην Enigma Gallery

Η Enigma Gallery παρουσιάζει την Τρίτη 12 Μαΐου 2015 στις 8μμ την έκθεση της Zacharoulas Bongard με τίτλο “Παιδικά Όνειρα”. Η Bongard ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνα και Ντουμπάι.

 

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για Το Χαμόγελο Του Παιδιού.

 

Ο Θεωρητικός -Ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς επισημαίνει για τη παρούσα εικαστική εργασία της Ζαχαρούλας Bongard:

“Η τέχνη της δημιουργού Ζαχαρούλας Bongard  με απόλυτα προχωρημένη και ουσιαστικά νεωτεριστική εικαστική διείσδυση εντρυφά στον ψυχικό κόσμο της παιδικής αθωότητας και συνυπάρχει με τη βιωματική πραγματικότητα που κυριαρχεί συνειδησιακά και δρα καταλυτικά, σαν αγωγή ψυχικής αγνότητας. Η καλλιτέχνιδα με τις αισθαντικές συνθέσεις της αναζωογονεί θέσεις και οπτασίες πλασμένες με φως και χρώμα, τονίζοντας τα καίρια σημεία μιας ανατομίας που αποκαλύπτει με αλήθεια τις υδρίες ενός πνεύματος ανάτασης και διόρασης με έντονα γήινο παράστημα. … Στο πέλαγος  των αποκαλυπτικών συνειρμών και  των τάσεων που επιφυλάσσει   η τεχνική της  φανερώνει  τα μυστικά από ένα σαγηνευτικό ταξίδι με συνέχεια. Στα δημιουργήματα που παρατίθενται στη συγκεκριμένη έκθεση-κατάθεση υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που απογειώνεται και ταυτόχρονα γαληνεύει, ενώ υπαινίσσεται το  κάλλος της γραφής. ...”

 

Η Ζαχαρούλα Μπόγκαρτ γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε ναυτιλιακά στο St. George. Για δύο χρόνια έκανε ιδιαίτερα μαθήματα στο εργαστήριο του Δ. Τηνηακού και για τέσσερα χρόνια μαθήτευσε στην σχολή εικαστικών τεχνών Γλυφάδας. Το 2001 παρακολούθησε σεμινάρια χαρακτικής στο Saint Martin’s College of Fine Arts and Design του Λονδίνου. Το 2006 παρακολούθησε σεμινάρια τοιχογραφίας (fresco) στο Βενάκιο. Το 2009 παρακολούθησε σεμινάρια λιθογραφίας και χαρακτικής στην σχολή Scuola  Internationale di Grafica Venecia. Το 2011 παρακολούθησε σεμινάρια με ειδικές γνώσεις στο digital art. Όλες οι σπουδές ολοκληρώθηκαν με βαθμό Άριστα.

 

Έχει συμμετάσχει σε 6 ατομικές και σε 17 ομαδικές εκθέσεις. Έχει παρουσιάσει αρκετές φορές έργα της στην Ελλάδα και εξωτερικό, σε γκαλερί , σε διεθνές φεστιβάλ, σε διαγωνισμούς στο Ντουμπάι, σε ινστιτούτα, πινακοθήκες, στην Αθηναΐδα, και στα Ποσειδώνια.  Στις 20 Μαρτίου 2015, πήρε την 3η τιμητική διάκριση με τίτλο ‘War I’ για το διαγωνισμό Stop Syria War Art Contest. Έργα της υπάρχουν σε συλλογές ιδιωτών στην Ιταλία, Αγγλία, Ρουμανία, Ιαπωνία και στην Ναυτιλιακή λέσχη του Πειραιά.

Σχετικές ειδήσεις
What is the time in Istanbul, έκθεση της Ardan Özmenoğlu στη Nitra Gallery στην Αθήνα
20.01.2017 11:22
Η Nitra Gallery ανοίγει τις πόρτες της στην αθηναϊκή εικαστική σκηνή με την ατομική έκθεση της Τουρκάλας εικαστικού Ardan Özmenoğlu με τίτλο ‘What is the time in Istanbul’.
C-Thru-GEOMETRY: Έκθεση της Στέλλας Πυλαρινού στην Chili Art Gallery
27.12.2016 12:06
Μια ματιά μέσα από γραμμές και σχήματα παρουσιάζει η Στέλλα Πυλαρινού στην ατομική έκθεση Ζωγραφικής «C-Thru-GEOMETRY» ‘See through lines and shapes’, που φιλοξενείται στην Chili Art Gallery στο Θησείο.
Παραλογές 2016, ΞΕΝΙΩ: Ατομική έκθεση στην Chili Art Gallery
07.12.2016 14:36
Η Chili Art Gallery εγκανιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Πόλυς Γεωργακοπούλου ΞΕΝΙΩ την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016.
Watercolours: Έκθεση ζωγραφικής του James Foot στην Image Gallery
23.11.2016 13:27
Ο άγγλος καλλιτέχνης James Foot πραγματοποιεί τη δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο “Watercolours” στην Image Gallery στην Αθήνα.
Στο δρόμο για την αλήθεια: Ομαδική έκθεση του ΣΚΕΤΒΕ στην Govedarou Art Gallery
31.03.2016 12:29
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) εκθέτει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από συνολικά 53 συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στη GOVEDAROU ART GALLERY στη Θεσσαλονίκη.