Η Enigma Gallery παρουσιάζει την Τρίτη 12 Μαΐου 2015 στις 8μμ την έκθεση της Zacharoulas Bongard με τίτλο “Παιδικά Όνειρα”. Η Bongard ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνα και Ντουμπάι.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για Το Χαμόγελο Του Παιδιού.

Ο Θεωρητικός -Ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς επισημαίνει για τη παρούσα εικαστική εργασία της Ζαχαρούλας Bongard:

“Η τέχνη της δημιουργού Ζαχαρούλας Bongard  με απόλυτα προχωρημένη και ουσιαστικά νεωτεριστική εικαστική διείσδυση εντρυφά στον ψυχικό κόσμο της παιδικής αθωότητας και συνυπάρχει με τη βιωματική πραγματικότητα που κυριαρχεί συνειδησιακά και δρα καταλυτικά, σαν αγωγή ψυχικής αγνότητας. Η καλλιτέχνιδα με τις αισθαντικές συνθέσεις της αναζωογονεί θέσεις και οπτασίες πλασμένες με φως και χρώμα, τονίζοντας τα καίρια σημεία μιας ανατομίας που αποκαλύπτει με αλήθεια τις υδρίες ενός πνεύματος ανάτασης και διόρασης με έντονα γήινο παράστημα. … Στο πέλαγος  των αποκαλυπτικών συνειρμών και  των τάσεων που επιφυλάσσει   η τεχνική της  φανερώνει  τα μυστικά από ένα σαγηνευτικό ταξίδι με συνέχεια. Στα δημιουργήματα που παρατίθενται στη συγκεκριμένη έκθεση-κατάθεση υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που απογειώνεται και ταυτόχρονα γαληνεύει, ενώ υπαινίσσεται το  κάλλος της γραφής. …”

Η Ζαχαρούλα Μπόγκαρτ γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε ναυτιλιακά στο St. George. Για δύο χρόνια έκανε ιδιαίτερα μαθήματα στο εργαστήριο του Δ. Τηνηακού και για τέσσερα χρόνια μαθήτευσε στην σχολή εικαστικών τεχνών Γλυφάδας. Το 2001 παρακολούθησε σεμινάρια χαρακτικής στο Saint Martin’s College of Fine Arts and Design του Λονδίνου. Το 2006 παρακολούθησε σεμινάρια τοιχογραφίας (fresco) στο Βενάκιο. Το 2009 παρακολούθησε σεμινάρια λιθογραφίας και χαρακτικής στην σχολή Scuola  Internationale di Grafica Venecia. Το 2011 παρακολούθησε σεμινάρια με ειδικές γνώσεις στο digital art. Όλες οι σπουδές ολοκληρώθηκαν με βαθμό Άριστα.

Έχει συμμετάσχει σε 6 ατομικές και σε 17 ομαδικές εκθέσεις. Έχει παρουσιάσει αρκετές φορές έργα της στην Ελλάδα και εξωτερικό, σε γκαλερί, σε διεθνές φεστιβάλ, σε διαγωνισμούς στο Ντουμπάι, σε ινστιτούτα, πινακοθήκες, στην Αθηναΐδα, και στα Ποσειδώνια.  Στις 20 Μαρτίου 2015, πήρε την 3η τιμητική διάκριση με τίτλο ‘War I’ για το διαγωνισμό Stop Syria War Art Contest. Έργα της υπάρχουν σε συλλογές ιδιωτών στην Ιταλία, Αγγλία, Ρουμανία, Ιαπωνία και στην Ναυτιλιακή λέσχη του Πειραιά.