Η ΑΜΑ Films παρουσιάζει τρεις από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς στον κινηματογράφο Άστυ, για μια εβδομάδα από τις 30 Απριλίου 2015, με 1 ενιαίο, ημερήσιο εισιτήριο και για τις 3 προβολές.


Στις 5.20 μ.μ. ξεκινάει ο Χρυσός Φοίνικας του Φεστιβάλ Καννών 2014 & η εισπρακτική επιτυχία του φετινού χειμώνα, Χειμερία νάρκη του Τούρκου σκηνοθέτη Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν. Ο Αϊντίν είναι ένας συνταξιούχος ηθοποιός που έχει ανοίξει δικό του ξενοδοχείο σε ένα χωριό της Καππαδοκίας, στην κεντρική Ανατολία. Πάμπλουτος, δεν έχει επαφή καθόλου με την πραγματική ζωή και τις δυσκολίες των ανθρώπων γύρω του, καθώς είναι κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του ξενοδοχείου του και οι μόνοι άνθρωποι τους οποίους συναναστρέφεται είναι η γυναίκα του και η αδελφή του, που υποφέρει από το πρόσφατο διαζύγιό της. 
 
Πληροφορίες για την ταινία

Στις 8.40 μ.μ. συνεχίζει το Χρυσό Λιοντάρι του Φεστιβάλ Βενετίας 2014 & η εισπρακτική επιτυχία του περσινού φθινοπώρου, Ένα περιστέρι έκατσε σε ένα κλαδί συλλογιζόμενο την ύπαρξή του του Σουηδού σκηνοθέτη Ρόι Άντερσον. Σαν να ’ναι οι σύγχρονοι Δον Κιχώτης και Σάντσο Πάντσα, οι Σαμ και Τζόναθαν, δύο πλανόδιοι πωλητές που εμπορεύονται ασυνήθιστα «παιχνίδια», μας μεταφέρουν σε μια καλειδοσκοπική περιπλάνηση στο ανθρώπινο πεπρωμένο. Πρόκειται για ένα ταξίδι που αποκαλύπτει την ομορφιά των απλών στιγμών, την ευτέλεια των άλλων, το χιούμορ και την τραγωδία που κρύβονται μέσα μας, το μεγαλείο της ζωής, καθώς και την απόλυτη αδυναμία της ανθρωπότητας.
 
Πληροφορίες για την ταινία

Στις 10.30 μ.μ. ολοκληρώνει την ημέρα μας το Μεγάλο Βραβείο στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών 2014, Λευκός Θεός του Ούγγρου σκηνοθέτη Κορνέλ Μουντρουτσό. Η 13χρονη Λίλη προσπαθεί να σώσει τον σκύλο της, Χάγκεν. Απογοητευμένη, τα βάζει με τον πατέρα της για την «εξαφάνιση» του φίλου της. Η Λίλη ξεκινάει να βρει τον σκύλο της και να τον σώσει. Ο Χάγκεν από τη μεριά του επίσης προσπαθεί να επιστρέψει στη φίλη του. Παλεύοντας να επιβιώσει σε έναν κόσμο γεμάτο κακοτοπιές, ο Χάγκεν σύντομα συνειδητοποιεί πως λίγοι είναι αυτοί που αγαπούν έναν σκύλο. Μάλιστα όταν πιάνεται στα δίχτυα του μπόγια, και το μέλλον του δεν μοιάζει και τόσο ευοίωνο, αυτός και οι υπόλοιποι σκύλοι που έχουν κατακλύσει την πόλη, θα εξεγερθούν εναντίον της ανθρωπότητας. Και μόνο η Λίλη, ίσως, είναι αυτή που μπορεί να αποτρέψει τη «μάχη» ανάμεσα στον άνθρωπο και τον σκύλο. 

Πληροφορίες για την ταινία