Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Εννιά χρόνια μετά και πάλι live!

Εννιά χρόνια μετά και πάλι live!
Οι αγαπημένοι Βρετανοί του ελληνικού κοινού, Tindersticks, επιστρέφουν εννέα χρόνια μετά την τελευταία τους επίσκεψη στην Ελλάδα, για δύο live στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μαζί με τα τραγούδια που αγαπήσαμε και νέο δίσκο στις αποσκευές τους.

Όπως, συμβαίνει με πολλά ακόμη συγκροτήματα της βρετανικής σκηνής, οι Tindersticks γνώρισαν -κυρίως- μέσω των στοιχείων πωλήσεων της εταιρείας τους, τι θα πει ελληνική λατρεία.

Mε αρχικό όνομα Asphalt Ribbons, και στη συνέχεια ως Tindersticks, όλα ξεκίνησαν από τον Stuart Staples, συν πέντε ακόμα μέλη. Η περιστροφή γύρω από τον λυρισμό, η εκφραστική φωνή και τα βιολιά είναι κάποια από αυτά που μας έμειναν στο μυαλό από την μέχρι τώρα πορεία τους.

Το πρώτο δισκογραφικό τους αποτύπωμα ως Tindersticks το 1992 ήταν με το single Patchwork, όμως το ep Unwired (σαφής ο υπαινιγμός κατά της ηλεκτρονικής μουσικής που είχε κατακλύσει την Βρετανία τότε), το 1993 ήταν αυτό που άνοιξε τις πόρτες για να περάσουν οι Tindersticks.

Η παγκόσμια μουσική κοινότητα άρχισε να τρέφει τον δέοντα σεβασμό στους Tindersticks. Ήρθαν συνεργασίες , σαν αυτή με την Carla Torgerson των Walkabouts. Και λίγο μετά ήρθε και ο καλύτερος δίσκος που μας έχουν χαρίσει ως τώρα, το Curtains, το 1997.

Ο νέος τους δίσκος έρχεται μαζί τους στην Ελλάδα και εμείς αναμένουμε να ακούσουμε τι έχει να μας πει και live.

Τους Tindersticks θα συνοεδεύει ο ταλαντούχος Ιρλανδός singer-songwriter David Kitt.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Νότης Μαυρουδής, η Νένα Βενετσάνου και ο Γιώργος Τοσικιάν στον Ιανό
15.02.2017 15:24
Αρκετά χρόνια μετά την πρώτη και πετυχημένη τους συνεργασία, η Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής ενώνουν και πάλι τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις, επιστρέφοντας με συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο Δώρος Δημοσθένους live στη Ρότα
20.12.2016 15:05
Μετά από απαίτηση του κοινού και για να μην σπάμε τις παραδόσεις o Δώρος Δημοσθένους έρχεται για ένα τελευταίο εορταστικό Live στην Ρότα, δύο μέρες πριν την έλευση των Χριστουγέννων για να ευχηθούμε χρόνια πολλά και να αποχαιρετήσουμε την χρονιά που φεύγει.
Υπερήρωες: το νέο Digital Single της Μιρέλας Πάχου
24.10.2016 12:58
Δύο χρόνια, μετά την είσοδο της στην δισκογραφία, με τον δίσκο «Μιρέλα»και συνεργασίες με σημαντικούς έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και άλλοι, η Μιρέλα Πάχου μας ξαφνιάζει και πάλι με ένα νέο single με τίτλο «Yπερήρωες», ένα υπέροχο τραγούδι σε μουσική και στίχους δικούς της.
20 χρόνια συνεργασίας: Ο Γιώργος Καζαντζης και η Λιζέτα Καλημέρη στο Μύλος Club
09.05.2016 12:29
Ο Γιώργος Καζαντζης και η Λιζέτα Καλημέρη μετά την πρώτη τους γνωριμία στην “πνοή του ανέμου το 1995 πάλι μαζί την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στο Mylos Club.
Οι Sound Explosion live στο Fuzz Club
07.04.2016 11:57
Οι Sound Explosion, ίσως η θρυλικότερη garage μπάντα που ανέδειξε ποτέ η εγχώρια σκηνή, επιστρέφουν! Σχεδόν μία δεκαετία μετά την τελευταία τους συναυλία, θα ανέβουν και πάλι μαζί στη σκηνή του Fuzz Live Music Club, για μία μοναδική εμφάνιση, το Σάββατο 16 Απριλίου! Τη βραδιά θα ανοίξουν, με τον πλέον ιδανικό τρόπο, οι Mongrelettes!