Το TEDxAcademy θέτει στο επίκεντρο τους νέους 16-23 ετών και προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει στο 1ο TEDxAcademy Youth, με θέμα «Τόλμησε να Ονειρευτείς».

Στις 5 Μαΐου 2015, στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, ομιλητές από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο θα ανέβουν στη σκηνή και θα μιλήσουν για τις ιδέες, τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, τα όνειρα, τις ανησυχίες και τα επιτεύγματα τους, εμπνέοντας το κοινό για τη διαμόρφωση μιας καλύτερης πραγματικότητας.

Στους ομιλητές του TEDxAcademy Youth περιλαμβάνονται ο Κώστας Γκοτζαμάνης (ψυχίατρος), ο Jan Versteeg (Πρέσβης της Ολλανδίας) και ο Toli Lerios (συνιδρυτής και CTO της εταιρείας Metanautix).

Αναγνωρίζοντας τα διαφορετικά ενδιαφέροντα, τους προβληματισμούς και τις ανάγκες των νέων, το TEDxAcademy Youth θα πραγματοποιηθεί σε 2 ενότητες: την πρωινή, από τις 10:00 ως τις 14:00, για νέους 16-18 και την απογευματινή, από τις 15:00 ως τις 20:00, για νέους 19-23 ετών.

Σημειώνεται ότι στο κάλεσμα του TEDxAcademy για νέους ομιλητές ηλικίας 16-23 ετών, η ανταπόκριση των νέων ήταν μεγάλη, καθώς εστάλησαν περισσότερες από 90 αιτήσεις και επιλέχθηκαν 10 για να μιλήσουν στη σκηνή του TEDxAcademy Youth.

«Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να διοργανώνουμε εκδηλώσεις που προάγουν τη σκέψη, τη δημιουργικότητα και την έμπνευση. Το ΤEDxAcademy Youth θέτει στο επίκεντρο τους νέους, οι οποίοι μέσα από μία μια πλατφόρμα διαλόγου, θα μιλήσουν ανοιχτά για όσα ονειρεύονται, για αυτά που τους  εμπνέουν και τους προβληματίζουν, αλλά και  για το πώς θα βοηθήσουν στην επίτευξη ενός καλύτερου κόσμου» σχολίασε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του TEDxAcademy Νίκη Συροπούλου.

Λίγα λόγια για το TEDxAcademy

Το TEDxAcademy αποτελεί μη κερδοσκοπικό οργανισμό που λειτουργεί με μια ομάδα εθελοντών υπό την αιγίδα του οργανισμού TED και με όραμα τον επαναπροσδιορισμό της Ελλάδας.