Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Τόλμησε να Ονειρευτείς: Το 1ο TEDxAcademy Youth 2015 στο Μουσείο Μπενάκη

Τόλμησε να Ονειρευτείς: Το 1ο TEDxAcademy Youth 2015 στο Μουσείο Μπενάκη

Το TEDxAcademy θέτει στο επίκεντρο τους νέους 16-23 ετών και προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει στο 1ο TEDxAcademy Youth, με θέμα «Τόλμησε να Ονειρευτείς».

Στις 5 Μαΐου 2015, στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, ομιλητές από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο θα ανέβουν στη σκηνή και θα μιλήσουν για τις ιδέες, τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, τα όνειρα, τις ανησυχίες και τα επιτεύγματα τους, εμπνέοντας το κοινό για τη διαμόρφωση μιας καλύτερης πραγματικότητας.

Στους ομιλητές του TEDxAcademy Youth περιλαμβάνονται ο Κώστας Γκοτζαμάνης (ψυχίατρος), ο Jan Versteeg (Πρέσβης της Ολλανδίας) και ο Toli Lerios (συνιδρυτής και CTO της εταιρείας Metanautix).

Αναγνωρίζοντας τα διαφορετικά ενδιαφέροντα, τους προβληματισμούς και τις ανάγκες των νέων, το TEDxAcademy Youth θα πραγματοποιηθεί σε 2 ενότητες: την πρωινή, από τις 10:00 ως τις 14:00, για νέους 16-18 και την απογευματινή, από τις 15:00 ως τις 20:00, για νέους 19-23 ετών.

Σημειώνεται ότι στο κάλεσμα του TEDxAcademy για νέους ομιλητές ηλικίας 16-23 ετών, η ανταπόκριση των νέων ήταν μεγάλη, καθώς εστάλησαν περισσότερες από 90 αιτήσεις και επιλέχθηκαν 10 για να μιλήσουν στη σκηνή του TEDxAcademy Youth.

«Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να διοργανώνουμε εκδηλώσεις που προάγουν τη σκέψη, τη δημιουργικότητα και την έμπνευση. Το ΤEDxAcademy Youth θέτει στο επίκεντρο τους νέους, οι οποίοι μέσα από μία μια πλατφόρμα διαλόγου, θα μιλήσουν ανοιχτά για όσα ονειρεύονται, για αυτά που τους  εμπνέουν και τους προβληματίζουν, αλλά και  για το πώς θα βοηθήσουν στην επίτευξη ενός καλύτερου κόσμου» σχολίασε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του TEDxAcademy Νίκη Συροπούλου.

Λίγα λόγια για το TEDxAcademy

Το TEDxAcademy αποτελεί μη κερδοσκοπικό οργανισμό που λειτουργεί με μια ομάδα εθελοντών υπό την αιγίδα του οργανισμού TED και με όραμα τον επαναπροσδιορισμό της Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις
Co-creating Europe in 24 cities: τα αποτελέσματα του Tandem Europe στο Μουσείο Μπενάκη
25.01.2017 11:28
Το Μουσείο Μπενάκη μας προσκαλεί στην ανοιχτή εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν οι ομάδες και τα έργα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής Tandem Europe, καθώς και παλαιότερες δράσεις του προγράμματος.
Χριστούγεννα στο Μουσείο Μπενάκη!
08.12.2016 15:59
Το Μουσείο Μπενάκη, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, σας προσκαλεί στο Κτήριο της οδού Πειραιώς να περάσετε μαζί με τους φίλους και την οικογένειά σας μια λαμπερή μέρα, με μουσική, εργαστήρια, ξεναγήσεις και πολλές εορταστικές εκπλήξεις!
Εκπαιδευτικά προγράμματα για τις παραδοσιακές τεχνικές στο Μουσείο Μπενάκη - Μέντης
15.11.2016 12:26
Ο χώρος της παλιάς βιοτεχνίας στο Μουσείο Μπενάκη - Μέντης στην οδό Πολυφήμου 6, ευελπιστεί να εξελιχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μεταξύ άλλων στην ίνα, το ύφασμα και τη βαφική τέχνη.
Τιμητική εκδήλωση για το Μουσείο της Πόλης του Βόλου στο Μουσείο Μπενάκη
13.05.2016 13:28
Το Μουσείο Μπενάκη με μια σειρά από τιμητικές εκδηλώσεις στοχεύει να προβάλει το έργο που επιτελούν οι πολιτιστικοί οργανισμοί της ελληνικής περιφέρειας για τη μελέτη και την ανάδειξη του πολιτισμού.
Πασχαλινά δώρα 2016 στο Μουσείο Μπενάκη
19.04.2016 14:21
Το Μουσείο Μπενάκη μας καλεί και φέτος να αγοράσουμε Πασχαλινά δώρα από το Πωλητήριό του. Θα βρείτε λαμπάδες, στεφάνια, διακοσμητικά και κατασκευές που δημιούργησαν οι συνεργάτες του Πωλητηρίου. Δημιουργίες ξεχωριστές, με έντονα καλλιτεχνικά στοιχεία, ανοιξιάτικη διάθεση και πασχαλινή ατμόσφαιρα.