Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Αλκυονίδες..

Αλκυονίδες..
Η Ειρήνη Κανά παρουσιάζει τα έργα της εμπνευσμένα από την ελληνική φύση στο κοινό της Θεσσαλονίκης στην Αίθουσα Τέχνης Atrion.

Μέσα από τα λαμπερά χρώματα, τη χειρονομιακή πινελιά, τις τολμηρές συνθέσεις και την πλούσια ματιέρα, η Ειρήνη Κανά μας προτείνει ένα νέο εικαστικό ταξίδι στα τοπία της Ελλάδας με τίτλο Αλκυονίδες..


Πρόκειται για την 15 ατομική έκθεση της ζωγράφου, ενώ έχει συμμετάσχει σε πάνω από 80 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σημαντικοί τεχνοκριτικοί έχουν αναφερθεί στο έργο της:

Η Κανά διαθέτει μια υψηλότατη αίσθηση του χρώματος και έχει προφανώς έντονη πείρα και προσωπική έρευνα, με αποτέλεσμα το όλο θέαμα να είναι μια γοητευτική εικαστική εικόνα, γεμάτη από τολμηρές χρωματικές αντιθέσεις, χειρονομίες και κάθε είδους διαλόγους μεταξύ χρωμάτων και φωτιστικών τόνων, που ελάχιστοι ζωγράφοι θα τολμούσαν χωρίς φόβο μην χαθούν οι αρμονίες. Χάρης Καμπουρίδης Τεχνοκριτικός-σημειολόγος - Μέλος της Academia Europaea.


Μερικές αντιπροσωπευτικές εκθέσεις της των τελευταίων ετών : Εικόνες Καλοκαιριού Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης, Άνδρος 2008,  University of Nicosia,Kύπρος 2008 , Δεσμοί Ύλης Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Σαγκάης 2008 ,  Experiencing Greece: Travels Through an Enchanted Landscape Πεκίνο 2008 ,Έκθεση Διάλογοι Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 2007 ,Εικαστικό Πανόραμα Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 2007,  Δημοπρασία Bonhams Λονδίνο 2004.

 
Η Ειρήνη Κανά γεννήθηκε στα Χανιά, σπούδασε ζωγραφική με δάσκαλο τον Π. Τέτση, στην ΑΣΚΤ, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 1990. Έχει πραγματοποιήσει 14 ατομικές εκθέσεις και πάνω από 80 ομαδικές. Έχει διακριθεί με το βραβείο BOSCH το 1993, στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ΕΕΤΕ, Schwetzingen 1998 και έχει τιμηθεί με το βραβείο των Δέκα 2006, Γραμμάτων και Τεχνών. Έργα της βρίσκονται στο υπουργείο Πολιτισμού, στη Βουλή των Ελλήνων, στους δήμους Ύδρας και Χανίων, στη συλλογή ΑΓΕΤ Ηρακλής, στη συλλογή Εμφιετζόγλου, καθώς και σε πολλές άλλες ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις
Η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2017
28.11.2016 12:24
Μετά από δέκα χρόνια, πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις, εκθέσεις διεθνούς κύρους και κάλυψης, συνεργασίες με επιμελητές και εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράξεις με φορείς, παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο και χιλιάδες επισκεπτών, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
Ιστορίες Μυστηρίου: ομαδική εικαστική έκθεση στην αίθουσα Τέχνης Ιανός
11.11.2016 13:17
Εναρμονισμένη με το μεγάλο αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική αστυνομική λογοτεχνία, που διοργανώνει ο ΙΑΝΟS σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) για τον μήνα Νοέμβριο, η IANOS Αίθουσα Τέχνης σχεδίασε και παρουσιάζει την έκθεση "Ιστορίες Μυστηρίου".
Η επανάσταση του χρώματος: νέα έκθεση με έργα της Συλλογής Κωστάκη στο ΚΜΣΤ
07.09.2016 11:38
«Η Επανάσταση του χρώματος», είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης-παραγωγής του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, η οποία θα φιλοξενηθεί στη Μονή Λαζαριστών από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2016, σε επιμέλεια της Αγγελικής Χαριστού.
Με τον τρόπο του Γ. Σ.: εικαστικό αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη στην Ιανός Αίθουσα Τέχνης
16.03.2016 17:06
Στο πλαίσιο του Μαρτίου ως καθιερωμένου μήνα ποίησης στον Ιανό και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, εγκαινιάζεται στην ΙΑΝΟS Αίθουσα Τέχνης τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 στις 21:00 η ομαδική έκθεση "Με τον τρόπο του Γ.Σ.", ένα εικαστικό αφιέρωμα στον κορυφαίο έλληνα ποιητή, Γιώργο Σεφέρη.
Δέησις: Έκθεση της Δήμητρας Ξενάκη στην Myrό Gallery
08.02.2016 12:13
Η Myrό Gallery έχει την τιμή να παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Δήμητρας Ξενάκη στην Θεσσαλονίκη, υπό τον τίτλο “Δέησις” και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 στις οκτώ το βράδυ (20.00), στην Κεντρική Αίθουσα της Myrό Gallery. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.