Η Ειρήνη Κανά παρουσιάζει τα έργα της εμπνευσμένα από την ελληνική φύση στο κοινό της Θεσσαλονίκης στην Αίθουσα Τέχνης Atrion.

Μέσα από τα λαμπερά χρώματα, τη χειρονομιακή πινελιά, τις τολμηρές συνθέσεις και την πλούσια ματιέρα, η Ειρήνη Κανά μας προτείνει ένα νέο εικαστικό ταξίδι στα τοπία της Ελλάδας με τίτλο Αλκυονίδες..

Πρόκειται για την 15 ατομική έκθεση της ζωγράφου, ενώ έχει συμμετάσχει σε πάνω από 80 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σημαντικοί τεχνοκριτικοί έχουν αναφερθεί στο έργο της:

Η Κανά διαθέτει μια υψηλότατη αίσθηση του χρώματος και έχει προφανώς έντονη πείρα και προσωπική έρευνα, με αποτέλεσμα το όλο θέαμα να είναι μια γοητευτική εικαστική εικόνα, γεμάτη από τολμηρές χρωματικές αντιθέσεις, χειρονομίες και κάθε είδους διαλόγους μεταξύ χρωμάτων και φωτιστικών τόνων, που ελάχιστοι ζωγράφοι θα τολμούσαν χωρίς φόβο μην χαθούν οι αρμονίες. Χάρης Καμπουρίδης Τεχνοκριτικός-σημειολόγος – Μέλος της Academia Europaea.

Μερικές αντιπροσωπευτικές εκθέσεις της των τελευταίων ετών : Εικόνες Καλοκαιριού Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης, Άνδρος 2008,  University of Nicosia,Kύπρος 2008 , Δεσμοί Ύλης Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Σαγκάης 2008 ,  Experiencing Greece: Travels Through an Enchanted Landscape Πεκίνο 2008 ,Έκθεση Διάλογοι Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 2007 ,Εικαστικό Πανόραμα Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 2007,  Δημοπρασία Bonhams Λονδίνο 2004.

 
Η Ειρήνη Κανά γεννήθηκε στα Χανιά, σπούδασε ζωγραφική με δάσκαλο τον Π. Τέτση, στην ΑΣΚΤ, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 1990. Έχει πραγματοποιήσει 14 ατομικές εκθέσεις και πάνω από 80 ομαδικές. Έχει διακριθεί με το βραβείο BOSCH το 1993, στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ΕΕΤΕ, Schwetzingen 1998 και έχει τιμηθεί με το βραβείο των Δέκα 2006, Γραμμάτων και Τεχνών. Έργα της βρίσκονται στο υπουργείο Πολιτισμού, στη Βουλή των Ελλήνων, στους δήμους Ύδρας και Χανίων, στη συλλογή ΑΓΕΤ Ηρακλής, στη συλλογή Εμφιετζόγλου, καθώς και σε πολλές άλλες ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.