Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Smini movement performance, στο Black Box

Smini movement performance, στο Black Box

Το Black Box στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει για δύο μόνο παραστάσεις στις 23 και στις 26 Απριλίου 2015, το έργο Smini movement performance.

Πρόκειται για μια κινητική performance που πειραματίζεται με την οπτική και κιναισθητική αντίληψη της κίνησης,  του χρόνου και των σχέσεων στο χώρο.  Τα σώματα των τεσσάρων χορευτών με την προσωπική κινητική τους γλώσσα συνδιαλέγονται και αλληλεπιδρούν ακολουθώντας το ένα το άλλο. Την ίδια στιγμή, η παράσταση ξεδιπλώνεται σε μια υποβλητική ατμόσφαιρα, που υπαινίσσεται συμβολικές εικόνες με έναν τρόπο αμφιλεγόμενο, έτσι ώστε να επιτυγχάνονται πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης και ερμηνείας.

Αποτελεί κατά κύριο λόγο προϊόν δομημένου αυτοσχεδιασμού ενώ η διαδικασία που ακολουθείται (για τους χορευτές) αλλά και το τελικό αποτέλεσμα (για τους θεατές) προσομοιάζoυν με τα στάδια του χάους, της σύνθεσης, της αποδόμησης και της ανασύστασης σε μια αέναη εναλλαγή.

Συντελεστές
Χορογραφία: Ελεονώρα Σιαράβα (Per_Dance Lab*)
Συμμετέχουν: Ελένη Βαλκάνη, Έφη Βεδυνόγλου, Φαίδρα Χαραλαμπίδου, Βίκυ Χατζή
Light Performance: Αθανάσιος Αλεξόπουλος
Ενδυματολόγος: Μαριαλένα Χρυσογονίδου
Φωτογραφίες: Άλκης Τσορλίνης
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Άννα Ποδάρα

Διάρκεια: 40’

*Το Per_Dance Lab είναι μια πλατφόρμα χορογραφικής έρευνας που μελετά τις Εφαρμογές Θεωριών Αντίληψης και Νευροαισθητικής στη Χορογραφία .

Η Ελεονώρα Σιαράβα είναι χορογράφος, χορεύτρια και θεωρητικός του χορού. Έχει αποφοιτήσει με  Άριστα από το Πανεπιστήμιο του Coventry λαμβάνοντας τον μεταπτυχιακό τίτλο “Dance Making and Performance”. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο χορογραφικό κέντρο της La Rochelle καθώς και το πρόγραμμα on-line Εκπαίδευσης του California Institute of Arts με θέμα “Creating Site-Specific Dance and Performance Works”. Έχει παρουσιάσει δουλειά της στο Make>Shift Festival (Coventry, 2010), Moving Out Festival (Coventry, 2010), Espacio 3 - Kodra Festival (Θεσσαλονίκη, 2011), ContACT#3 – Cross my Art Festival (Θεσσαλονίκη, 2011), στις “Ημέρες Χορού” (Χανιά, 2012), στο 11o και 13ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων (Αθήνα 2012, Θεσσαλονίκη 2014), στο CEDEFOP (Θεσσαλονίκη, 2015). Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό  Ίδρυμα Νεότητας ως καλλιτεχνική υπεύθυνη με ειδικότητα το χορό καθώς και με την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. με αντικείμενο έρευνας “Εφαρμογές Θεωριών Αντίληψης και Νευροαισθητικής στη Χορογραφία”.

Σχετικές ειδήσεις
You Want To Be The Person You Are?, performance της Άντζελα Λαμπριανίδου στο Booze Cooperativa
20.10.2016 14:24
To Booze Cooperativa παρουσιάζει την Άντζελα Λαμπριανίδου και την performance, You want to be the the person you are?, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα του 8ήμερου workshop με τίτλο Appointment on Stage.
Caravani, από το The Social Body Dance Lab στο Black Box
04.05.2016 12:39
Η ομάδα χορού The Social Body Dance Lab παρουσιάζει στο θέατρο Black Box στη Θεσσαλονίκη, την παράσταση Caravani.
Φεύγα, στο Θέατρο Αλκμήνη
19.04.2016 16:42
Το Θέατρο Αλκμήνη μας προσκαλεί στην performance Φεύγα, στις 4, 11, 18 & 25 Μαΐου 2016.
Η Belleλen ταξιδεύει στο Black Box στη Θεσσαλονίκη
09.03.2016 11:33
Αμέσως μετά την Αθήνα, την Κρήτη, την Πάτρα, τη Λαμία, τη Ρόδο, την Κέρκυρα και το Ερεβάν της Αρμενίας το τελευταίο έργο του Δημήτρη Φοινίτση, «BELLEΛEN – Η (αιώνια) τραγωδία της Ελένης», παρουσιάζεται για πέντε παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη και στο BlackBox από την Τετάρτη 16 έως και Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, στις 21:30.
On the spot (Χορεύεις και δεν το ξέρεις) στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
21.01.2016 12:53
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων φιλοξενεί την performance χορού με τίτλο On the spot.