Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016


Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού στον Κεραμεικό


Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού στον Κεραμεικό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID UNESCO - Τμήμα Αθηνών διοργανώνουν, το Σάββατο 25 Απριλίου στις 19.30 στην Πλατεία Μετρό Κεραμεικού, εκδήλωση με παραστάσεις ποικίλων μορφών χορού.

Για ένα δίωρο θα απολαύσουμε διάφορα δείγματα της τέχνης του Χορού από όλο τον κόσμο, όπως Αρμένικοι, Αιγυπτιακοί, Ελληνικοί και Κουρδικοί παραδοσιακοί χοροί, Bollywood Dance, Tribal Fusion, Afro Fusion, Ζεϊμπέκικοι, Ανατολίτικοι, Στροβιλιστικοί και Ευρωπαϊκοί.

Με αυτόν τον τρόπο φέρνουμε στο κοινό βλέμμα τις ποικίλες μορφές χορού, διδάσκοντας την ιδέα και αναδεικνύοντας την ομορφιά του.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Σχολές Χορού:

«Ξέσυρτος», Ακαδημία Χορού HOPA , Πολιτιστικός Σύλλογος Τζιας, Ένωση Ποντίων Μελισσιών , Σύλλογος Αυλωνιτών «Το Σάλεσι», Artistic Studio Oriental Expression, 1st Bollywood Dance Academy Greece, Ρωσικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Μπεριόζκα», Αρμένιοι της Διασποράς με το μουσικό σχήμα ΑΝΙ, Ομάδα χορού «Κούνια Μπέλα», Πολιτιστικό Κέντρο του Κουρδιστάν, Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες», Yoga & Oriental Dance Club Modern Belly dance, Casa De Arte Kabeiria και Athens Ballet Center.

Μεμονωμένες συμμετοχές: Θανάσης Κολοβός και Άννα Γεωργάτσου

Σχετικές ειδήσεις
Εορτασμός της International Zouk Day 2016 με δωρεάν μαθήματα χορού
17.08.2016 14:05
Στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Αθήνα συμμετέχει στην Παγκόσμια Διοργάνωση – μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα- που είναι αφιερωμένη στο «χορό της αγάπης», το Ζουκ.
Ευαγγελία Κολύρα & Άρτεμις Λαμπίρη: Νέοι χορογράφοι στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
14.07.2016 13:17
Το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, θα παρουσιαστούν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας οι παραστάσεις 10,000 LITRES της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΟΛΥΡΑ και ME ON TOP της ΑΡΤΕΜΙΣ ΛΑΜΠΙΡΗ.
Νέες Δυνάμεις: μια βραδιά για τους τελειόφοιτους των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού
29.06.2016 14:30
Για τέταρτη φορά το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων σε συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, διοργανώνουν στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, που ολοκληρώθηκε, μια συμβολική βραδιά με τίτλο “Νέες Δυνάμεις” που τιμά την εκπαίδευση και υπογραμμίζει τη σημασία της.
Eορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 2016 στη Θεσσαλονίκη
10.05.2016 12:02
Το Σωματείο Καθηγητών Χορού, το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεργάζονται και γιορτάζουν μαζί την Παγκόσμια ημέρα χορού 2016.
Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού 2016 από τον Lemi Ponifasio
26.04.2016 14:37
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού καθιερώθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Χορού του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.