Εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 στις 7.30 μμ. η ατομική έκθεση εικονογράφησης του Στάθη Πετρόπουλου με τίτλο ‘Αναζητώντας το τέλος, Οδύσσεια’. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015.

Ο τίτλος της έκθεσης του Στάθη Πετρόπουλου ‘Αναζητώντας το τέλος, Οδύσσεια’, παραπέμπει στο θέμα στο οποίο επικεντρώνεται ο καλλιτέχνης, τον δύσκολο αγώνα του Οδυσσέα επιστροφής στην Ιθάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο καλλιτέχνης, εμπνευσμένος από το δεύτερο κατά ιστορική σειρά ομηρικό έπος, δημιουργεί μια καινούργια ανάγνωση, παραμένοντας πιστός στο πρωτότυπο κείμενο. Οι εικονογραφήσεις προσφέρουν μια προσωπική εικαστική ανάγνωση του ταξιδιού του Οδυσσέα προς την πατρίδα του και των προκλήσεων από θεούς και στοιχεία της φύσης που ξεπερνά ο ήρωας με τις δυνάμεις και το πολυμήχανο μυαλό του.

Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των έργων του Στάθη Πετρόπουλου καθιστούν κάθε εικονογράφηση πομπό της ομηρική ατμόσφαιρας των γεγονότων. Στο σύνολό τους τα έργα χαρακτηρίζονται από δυναμικές συνθέσεις με θεατρικά στοιχεία, περιορισμένες χρωματικές παλέτες καθώς και πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες λύσεις  στην απεικόνιση των βασικών χαρακτήρων και των επιλεγμένων από τον καλλιτέχνη σκηνών.

Σαν αποτέλεσμα η έκθεση αυτή επεκτείνει το ομηρικό ταξίδι, δημιουργώντας  το αίσθημα της συνεχούς πορείας-αναζήτησης προς έναν μακρινό προορισμό-τέλος με συναισθηματική φόρτιση και με ανοιχτές ερμηνείες και προεκτάσεις.

Ο Στάθης Πετρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε βιομηχανικό σχέδιο στο Art Center College of Design, Vevey στην Ελβετία και στο Syracuse University, Syracuse στη Νέα Υόρκη.

Εργάστηκε δύο χρόνια στις Η.Π.Α. και συνεργάστηκε δώδεκα χρόνια στην Αθήνα με αρχιτεκτονικά γραφεία και με εταιρείες όπως Κορρές, Heineken, Accessorize και Nestle μέσω της εταιρείας σχεδιασμού και κατασκευών που ίδρυσε με τον αδερφό του Βασίλη Πετρόπουλο.

Το 2009 άρχισε να ασχολείται με την πρώτη του αγάπη, την εικονογράφηση. Από τότε η δουλειά του έχει δημοσιευθεί  σε παιδικά βιβλία για τις Αττικές Εκδόσεις, σε εξώφυλλα βιβλίων για τις Εκδόσεις Πατάκη, τις Εκδόσεις Μίνωας και τις Εκδόσεις Κέδρος.

Συνεργάστηκε με τις εταιρείες Meli Publications και Indice Games στην Αθήνα σε εφαρμογές και παιχνίδια για iPhone και iPad. Τελευταία συνεργάζεται με πελάτες από τις Η.Π.Α. και τη Νέα Ζηλανδία για την εικονογράφηση ιστοσελίδων και εφαρμογών iPad. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.