Από επτά σταθμούς θα περάσουν οι θεατές-επιβάτες του τελευταίου τρένου που αναχωρεί από το σταθμό του Ρουφ. Ο Ευγένιος Τριβιζάς και η Τατιάνα Λύγαρη ολοκληρώνουν το ταξίδι με την Αποπλάνηση μιας κούκλας…

Ο Ευγένιος Τριβιζάς   αγαπημένος συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας και καθηγητής εγκληματολογίας  στο πανεπιστήμιο Redding της Αγγλίας γράφει  ένα διπλό θεατρικό έργο, , που γράφτηκε ειδικά για τα βαγόνια του Τρένου στο Ρουφ,  δυο εκδοχές  μία κατάλληλη για ανήλικους και μία κατάλληλη για ενήλικες απευθυνόμενος έτσι  για πρώτη φορά σε ενήλικο κοινό θεάτρου. Ο Έβδομος Σταθμός  ολοκληρώνεται  με την  παρουσίαση της δεύτερης εκδοχής του με τίτλο  Αποπλάνηση μιας κούκλας.

Τρεις καταζητούμενοι καλλιτέχνες επιβιβάζονται σ’ αυτό το τρένο και κατά τη διάρκεια ενός συναρπαστικού ταξιδιού παρουσιάζουν την ιστορία της Αμορφούλας, μιας κοπέλας χωρίς μορφή.

Με κύριο θέμα της την ελευθερία στην Τέχνη και την αναγκαιότητα ύπαρξής της, αυτή η σκληρή αλλά με παραμυθένια γλώσσα αλληγορία θέτει ερωτήματα όπως: πόσο ελεύθεροι είμαστε σήμερα στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της παγκοσμιοποίησης που βιώνουμε; Πόσο  η Τέχνη και ο Πολιτισμός θεωρούνται από τους πολλούς ακαταλαβίστικες πολυτέλειες και τα προϊόντα τους μη ανταποδοτικά στις οικονομικά αναπτυσσόμενες κοινωνίες; Πώς μπορούμε να αποδεσμεύσουμε τον εαυτό μας από τα πρότυπα που μας επιβάλλει η κοινωνία και το οικείο περιβάλλον μας και να  ανακαλύψουμε και να αποδεχτούμε τον αληθινό μας εαυτό;

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο σύνθετη έως τώρα παραγωγή του Τρένου στο Ρουφ στα δώδεκα χρόνια λειτουργίας του, με ένα θίασο εννέα εξαιρετικών ηθοποιών, ευφάνταστες σκηνικές λύσεις, πολλά τραγούδια και χορευτικά.

Παράλληλα, κάθε Κυριακή μεσημέρι στις 3 μ.μ., παρουσιάζεται η πρώτη εκδοχή του διπλού αυτού έργου με τίτλο Ο Έβδομος Σταθμός Το μυστικό του πειρατή Μπελαφούσκ, για τους μικρούς θεατές, προσφέροντας τους πολλές εκπλήξεις στον τόσο μαγικό και παιχνιδιάρικο χώρο του μοναδικού στον κόσμο Τρένου-Θεάτρου που για πρώτη φορά ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται παιδιά σαν επιβάτες του.

Η σκηνοθεσία είναι της Τατιάνας Λύγαρη και η μουσική του Σταύρου Γασπαράτου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γρηγόρης Γαλάτης, Ανδρέας Μαριανός, Δημήτρης Μενούνος, Χάρης Μπόσινας, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου, Τζένη Σκαρλάτου, Μανώλης Σορμαΐνης, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Γιώργος Τσιδίμης. Φωνή Μηχανοδηγού Off: Παύλος Χαϊκάλης Φωνή εκφωνητή Off: Δημήτρης Κοτζιάς Φωνή μαθητευόμενου μηχανοδηγού Off: Χρήστος Γεωργαλής.