Η Άννα Δημητρίου παρουσιάζει τη νέα της έκθεση ψηφιακών κολάζ, με τίτλο Corona Borealis, από τις 28 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου 2015, στο Xώρο Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι, στην Πλάκα.

Επτά ψηφιακά κολάζ, όσα και τα αστέρια του Corona Borealis, μία εγκατάσταση με φόντο έργο της φωτογράφου Τίτας Μπονάτσου και ένα video μεταφέρουν τον αστερισμό του «Βόρειου Στέφανου» (λατιν. Corona Borealis) στο βλέμμα των θεατών, προσκαλώντας τους «να κοιτάξουν πάλι ψηλά».

Ο Corona borealis και ο μύθος που τον συνοδεύει ως το στέμμα της Αριάδνης, αποτελεί έναν ισχυρό συμβολισμό που η καλλιτέχνιδα συσχετίζει με τους δικούς της «μύθους». Η ενατένιση του νυχτερινού έναστρου ουρανού, οι πανσέληνοι, τα θερινά σινεμά με τις ταινίες του ’60, οι αποχαιρετισμοί και οι απώλειες, το τέλος των εποχών, ο έρωτας, η αναζήτηση μιας χαμένης αθωότητας είναι μερικές από τις μνήμες που ο Corona Borealis φέρει μέσα του.

Τα κολάζ της Δημητρίου αφηγούνται πάντα μια ιστορία. Με εμφανείς τις κινηματογραφικές της καταβολές, αλλά και με σαφείς επιρροές από τα μονοπάτια της pop και street κουλτούρας και του κόσμου των κόμικς, αποτυπώνουν τη δική της ιδιαίτερη εικαστική ταυτότητα.

Συμμετοχή: Τίτα Μπονάτσου

Επιμέλεια έκθεσης: Άννα Χασανάκου