Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Μέρες του 2014: Έκθεση μαθητικής φωτογραφίας στη Σιβιτανίδειο Σχολή

Μέρες του 2014: Έκθεση μαθητικής φωτογραφίας στη Σιβιτανίδειο Σχολή

Η  Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή  Τεχνών και Επαγγελμάτων και το 3ο ΕΠΑΛ της Σχολής οργανώνουν για μια ακόμη χρονιά  Έκθεση μαθητικής φωτογραφίας  με θέμα «Μέρες του 2014» στην οποία παρουσιάζονται οι συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που προκήρυξε το 3ο  ΕΠΑΛ κατά τη διάρκεια  της σχολικής  χρονιάς  που προηγήθηκε.

 

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 207 μαθητές και μαθήτριες από 87 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη τη χώρα. Η έκθεση που περιλαμβάνει 70 περίπου από τις συμμετοχές αυτές θα εγκαινιαστεί στις 27 Απριλίου 2015 στις 7.30 μ.μ., οπότε θα απονεμηθούν τα σχετικά βραβεία , και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Ο χώρος της έκθεσης θα είναι και πάλι το Μηχανουργείο της Σχολής, ένας χώρος μοναδικός και ιστορικός, ένα έκθεμα από μόνος του.

 

Οι μέρες του 2014 θα μπορούσαν να είναι μέρες του 2013 ή του 2015 χωρίς αυτό να αλλάζει εντυπωσιακά τη θεματολογία αυτής της έκθεσης, αφού το γεγονός που κυριαρχεί στη ζωή μας την τελευταία πενταετία είναι η οικονομική κρίση της χώρας και οι δραματικές αλλαγές που επέφερε.

 

Ο χρόνος όμως που περνά φέρνει και μικρές αλλά σημαντικές μετατοπίσεις στον τρόπο με τον οποίο αξιολογείται αυτή η πραγματικότητα και στα συναισθήματα που γεννά. Ο αρχικός αιφνιδιασμός, ο θυμός,  η λύπη, η απελπισία, σιγά  σιγά  παραχωρούν τη θέση τους στη ρεαλιστική θεώρηση, στη μαχητική απόφαση και τελικά στην ελπίδα.

 

Είναι αυτονόητο ότι  η ελπίδα  δεν μπορεί παρά να αποτελεί τη διακήρυξη των νέων ανθρώπων κι ότι αποτελεί χρέος όλης της κοινωνίας, αλλά κυρίως του θεσμού του σχολείου να στερεώσει  το πλαίσιο που θα περιφρουρήσει τη δικαίωσή της.

Σχετικές ειδήσεις
Δώδεκα μέρες στην Πάτμο: Έκθεση του βραβευμένου φωτογράφου Darran Rees
05.12.2016 16:57
Το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ''Γεώργιος Καρύδης'' φιλοξενεί την Έκθεση Φωτογραφίας ΔΩΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ του Darran Rees.
Βαλτινός – Εικαστικώς... στο Σπίτι της Κύπρου
04.11.2016 17:20
Εικαστικά έργα εμπνευσμένα από την πεζογραφία του Θανάση Βαλτινού, παρουσιάζονται στο Σπίτι της Κύπρου, στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης ΒΑΛΤΙΝΟΣ – Εικαστικώς…, που συνδιοργανώνεται από το Σπίτι της Κύπρου και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Παναγιώτης Τέτσης - Χαρακτική: η έκθεση του ΜΙΕΤ στη Λιβαδειά
31.08.2016 12:50
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, ο Δήμος Λεβαδέων, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδειάς και ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ», στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού των Τροφωνίων παρουσιάζουν την έκθεση του Παναγιώτη Τέτση, Χαρακτική.
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.
Distant Utopias: έκθεση στο πλαίσιο του συμποσίου “Utopia 500” στη Διπλάρειο Σχολή
31.05.2016 13:56
Από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μεταφέρεται για άλλη μία φορά φέτος στη Διπλάρειο Σχολή και, σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, παρουσιάζει την έκθεση Distant Utopias, στο πλαίσιο του συμποσίου “Utopia 500” που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς και στη Στέγη το Μάιο του 2016.