Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Κούκος, του Poka-Yio στο Studio Poka-Yio

Κούκος, του Poka-Yio στο Studio Poka-Yio

Κούκος είναι ό τίτλος του νέου θεατρικού έργου του Poka-Yio με πρωταγωνιστή τον Μάκη Μπογέα, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Studio Poka-Yio, από τις 25 Απριλίου 2015.

Ο ΚΟΥΚΟΣ είχε όνειρα. Μια καριέρα μάνατζερ, lifestyle. Απέκτησε το ωραίο αυτοκίνητο που ονειρευόταν και νοίκιασε ένα μεγάλο διαμέρισμα. Προσπάθησε να κλέψει στο πόκερ της ζωής και η ζωή του πήρε όχι μόνο ότι είχε αλλά και όλα τα όνειρά του. Τώρα κλεισμένος σε ένα ίδρυμα θυμάται τα θραύσματα της επιφανειακής, αστείας και μαζί τραγικής πορείας του.

Βασισμένο στους χαρακτήρες του έργου «Στη Φωλιά του Κούκου» του Ken Kesey, ο ΚΟΥΚΟΣ είναι το δεύτερο θεατρικό έργο που γράφει και σκηνοθετεί ο Poka-Yio μετά το F*ART (2007). Τον ρόλο του ψυχικά διαταραγμένου και απόκληρου πρώην μάνατζερ παίζει ο ηθοποιός Μάκης Μπογέας.

O Poka-Yio είναι γνωστός για τη ζωγραφική και τις performances του. Είναι συν-ιδρυτής της Μπιενάλε της Αθήνας και τα τελευταία δέκα χρόνια έχει βρεθεί σαν δημιουργός-ερευνητής στον κόσμο των οργανισμών και των επιχειρήσεων δουλεύοντας ως σύμβουλος στρατηγικής και coach για τα στελέχη τους. Στόχος του είναι η εξερεύνηση, εκ των ένδων, του «Πολιτισμού της Επιθυμίας». Αποτέλεσμα αυτής της πορείας είναι η σειρά πορτραίτων μάνατζερ με τίτλο Powerpoint, η ατομική έκθεση Bubblicious, οι performances Golden Boy και Analect Bowling και η πρόσφατη μικρού μήκους ταινία του Mindfulness η οποία θα έχει πρεμιέρα στις 2 Μαΐου στο διαγωνιστικό τμήμα του διεθνούς φεστιβάλ ταινιών του Oberhausen.

Ο Μάκης Μπογέας έχει συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, έχει παίξει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, ταινίες μικρού μήκους καθώς και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση .

Τα κοστούμια της παράστασης έχει επιμεληθεί η Φιλάνθη Μπογέα, τα σκηνικά η Μαριλένα Μπατάλη και τα ηχητικά ο ILIOS. Βοηθός σκηνοθέτη και επιμέλεια παραγωγής Δέσποινα Κασιώτη. Διεύθυνση Studio Poka-Yio Θάνος Ζαρουχλιώτης.

Σχετικές ειδήσεις
 Σκηνοθέτησε μας! Τhe Revenge: από τους Felizol στο Studio 29A
21.10.2016 11:36
Οι Felizol επιστρέφουν με την αυτοσχεδιαστική παράσταση Σκηνοθέτησέ μας! στο Studio 29A, στη Θεσσαλονίκη.
Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα
21.09.2016 14:02
Από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Από το χαρτί στη σκηνή: Τα έργα από το στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου στο Νέο Rex
07.06.2016 15:23
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τα νέα έργα των συγγραφέων που συμμετείχαν στο φετινό Στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου στο Νέο Rex.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance στο Vis Motrix Performance Studio
28.04.2016 14:56
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι “Τραχίνιες” και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.
Κλυταιμνήστρα ή Το Έγκλημα, της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ στο Studio Μαυρομιχάλη
01.04.2016 14:40
Το έργο της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ «ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ Ή ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μαρώς Τριανταφύλλου από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στο Studio Μαυρομιχάλη.