Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Βιωματικά εργαστήρια από την Art Acts: Monet-Van Gogh-Gauguin στο Μουσείο Ηρακλειδών

Βιωματικά εργαστήρια από την Art Acts: Monet-Van Gogh-Gauguin στο Μουσείο Ηρακλειδών

Το Μουσείο Ηρακλειδών παρουσιάζει βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 5 έως 8 ετών, από την Art Acts: Monet-Van Gogh-Gauguin, από 26 Απριλίου έως και 24 Μαΐου 2015.

Εικαστικά εργαστήρια για παιδιά 5-8 ετών από τη Φωτεινή Παπασωτηρίου και την Ιωάννα Ταγάρα (ομάδα ART ACTS), που έχουν ως στόχο τη βιωματική γνωριμία με το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών, την ενεργοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικότητας, την έκφραση και την ψυχαγωγία. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο της σύγχρονης τέχνης μέσα από εικόνες και δραστηριότητες που διεγείρουν τη φαντασία τους κι ενεργοποιούν τη δημιουργικότητά τους. Συμμετέχουν ατομικά και συνεργατικά σε ένα μαγικό ταξίδι έκφρασης, όπου προσεγγίζουν αυτοσχεδιαστικά το έργο μεγάλων σύγχρονων καλλιτεχνών, με εργαλεία γνωστούς πίνακες ζωγραφικής, εικαστικές τεχνικές, όπως κολάζ και κατασκευές, και τη μουσικοκινητική αγωγή.

Κυριακή 26 Απριλίου 2015, 16:00-17:30: Claude Monet

Πώς αλλάζει το χρώμα από τα νούφαρα με το φως του ήλιου ή της σελήνης; Ποιο είναι το μυστικό για να φτιάξουμε εύκολα μια γέφυρα με πολύχρωμα λουλούδια; Ελάτε να γνωρίσουμε βιωματικά τους πιο όμορφους πίνακες του Claude Monet και να δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα, με χρώματα και φαντασία!

Κυριακή 10 Μαΐου 2015, 16:00-17:30: Vincent Van Gogh

Πώς μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας ουρανό με ζωντανά αστέρια;  Πώς θα θέλαμε να είναι το αγαπημένο μας δωμάτιο; Οι πιο γνωστοί πίνακες του Van Gogh γίνονται πηγή έμπνευσης κι ενεργοποιούν τους μικρούς μας ζωγράφους!

Κυριακή 24 Μαΐου 2015, 16:00-17:30: Paul Gauguin

Πώς ζωγραφίζουμε ένα φανταστικό τροπικό τοπίο; Με ποια χρώματα ντύνουμε τα δικά μας δέντρα; Τα παιδιά εμπνέονται από το έργο του Paul Gauguin και δημιουργούν το δικό τους ονειρικό φυσικό περιβάλλον .

Σχεδιασμός & επιμέλεια: Φωτεινή Παπασωτηρίου & Ιωάννα Ταγάρα (Ομάδα ART ACTS)

Σχετικές ειδήσεις
Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου  στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
27.01.2017 15:48
Δευτέρα με Παρασκευή σχολείο, Σάββατο Κυριακή Μουσείο και τη νέα χρονιά! Κάθε Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, φωτογραφία και μουσική ενώ τα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια γεμίζουν το Μουσείο δώρα και στολίδια!
Εκπαιδευτικά προγράμματα Iανουαρίου  στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
29.12.2016 17:04
Δευτέρα με Παρασκευή σχολείο, Σάββατο Κυριακή Μουσείο και τη νέα χρονιά! Κάθε Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, φωτογραφία και μουσική ενώ τα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια γεμίζουν το Μουσείο δώρα και στολίδια!
Ας ντυθούμε... με Τέχνη!: θερινά εργαστήρια στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
10.06.2016 16:38
Tο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης προσκαλεί τους μικρούς του φίλους στα θερινά μουσειοπαιδαγωγικά εργαστήρια τέχνης με τίτλο “Ας ντυθούμε... με Τέχνη!”
Μουσικές εκδηλώσεις & εργαστήρια για παιδιά στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
19.04.2016 15:22
Οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα 23 - 24 Απριλίου 2016 περιλαμβάνουν μουσικές εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά.
Εργαστήρια για παιδιά & γονείς και διάλεξη για νέους στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
12.04.2016 15:18
Για το διάστημα 15 με 17 Απριλίου 2016, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει πρωτότυπα εργαστήρια για παιδιά και γονείς, αλλά και μία διάλεξη για νέους.