Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Music on the Road: παρουσίαση του λευκώματος του Βασίλη Κολτούκη στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Music on the Road: παρουσίαση του λευκώματος του Βασίλη Κολτούκη στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 το λεύκωμα φωτογραφίας, του γνωστού Έλληνα φωτογράφου Βασίλη Κολτούκη, Μusic on the Road.

Στο λεύκωμα, το οποίο εστιάζει στους μουσικούς του κόσμου, εμπεριέχονται 121 φωτογραφίες μέσα από μια σειρά που έχει τραβήξει ο Βασίλης Κολτούκης τα τελευταία 15 χρόνια και οι οποίες θ’ αποκαλύψουν στο κοινό, την ομορφιά που κρύβουν οι νότες , τον οίστρο που συνεπαίρνει τους πλανόδιους ερμηνευτές, αλλά και τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει το ταξίδι όταν περιπλανιέσαι χωρίς στόχο και παραδίνεσαι στη μαγεία της στιγμής.

Ο φακός του Βασίλη Κολτούκη έχει απαθανατίσει γέροντες αλλά και πιτσιρίκια, μοναχικούς βιρτουόζους αλλά και ολόκληρα συγκροτήματα, ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες που το πρωί παίζουν στις πλατείες και το βράδυ σε μεγάλα ορχηστικά σχήματα.

Υμνωδοί της χαράς και θωπευτές της μελαγχολίας, μαέστροι και σολίστ αντάμα, πλανόδιοι θηρευτές του ρυθμού και της επιβίωσης, θεϊκή πινελιά στο ζωντανό καμβά του κόσμου. αποτυπώματα ομορφιάς, μικροί, ταπεινοί μουσηγέτες.

Καταλαμβάνουν πλατείες,πάρκα, πλακόστρωτους πεζόδρομους, σταθμούς τρένων και μετρό, και κοσμούν με την παρουσία τους και τα όργανά τους τις μεγαλουπόλεις του πλανήτη.

Είναι οι ερασιτέχνες μουσικοί, οι μουσικοί {και η μουσική} του κόσμου.

Βιρτουόζοι του βιολιού και αριστοτέχνες του σαξοφώνου, κιθαρωδοί και τρομπετίστες, φίλοι του ακορντεόν και του κλαρίνου, ντραμίστες και  λαουτίστες. Μόνοι τους ή ντούετο, τρίο ή κουαρτέτο , ενίοτε ορχήστρα ολόκληρη, αλλάζουν το γκρίζο της καθημερινότητας, επεμβαίνουν στην ταχύτητα και το άγχος των πόλεων και οστρακίζουν την ανία, επαναφέροντας τη βραδύτητα.

Το απίστευτο οδοιπορικό του φωτογράφου είναι μια περιήγηση και όχι μια περιπλάνηση. Για όλους εμάς που είμαστε παιδιά της πόλης, μπήκε στο αφάνταστο μιας Οδύσσειας αποτυπώνοντας στιγμές σημαντικές για τους ανθρώπους. Μερικές φορές το ταξίδι του φαντάζει να είναι όχι μόνο σε διαφορετικούς τόπους αλλά και σε διαφορετικούς χρόνους.

Στο τέλος έχουμε μια σειρά μοναδικών εικόνων με γλυκόπικρη αύρα, ένα σκηνικό των πάντων, ένα παράθυρο σε καρδιές και ψυχές πλασμάτων σαν κι εμάς, με οδηγό την μουσική και όχημα τα κοινά συναισθήματα.

Φωτογραφίες που πηγαίνουν παραπέρα,φτάνοντας τα όρια του βιώματος.Έως και ξεπερνώντας τα…

Η παρουσίαση του λευκώματος θα πλαισιώνεται και από μια επιλογή φωτογραφιών, με στιγμιότυπα από τη Γουατεμάλα, την Κούβα, την Αιθιοπία, την Ινδία, το Θιβέτ και από διάφορες άλλες χώρες του πλανήτη, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να τις δούμε και από κοντά στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών.

Το λεύκωμα Music on the Road κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευρασία.

Στην παρουσίαση Θα μιλήσουν ο Φώτης Καγγελάρης και ο Μιχάλης Γελασάκης.

Η μουσική κατά τη διάρκεια των παρουσίασης θα είναι μια ευγενική προσφορά της Κουβανέζας Katia Gonzales και του Eλληνα Θανάση Σοφρά οι οποίοι θα παίξουν Salsa, Rumba, Mambo, jazz, ethnic…

Σχετικές ειδήσεις
Up Above & Down Under: Έκθεση της Μαρίνας Βερνίκου στην Γκαλερί Ακρόπρωρο
21.07.2016 10:52
Στην Αίθουσα Τέχνης «Ακρόπρωρο» στο παλιό λιμάνι στις Σπέτσες, φιλοξενείται έως και τις 4 Αυγούστου 2016, η έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο «Up Above & Down Under» της καλλιτέχνιδας και φωτογράφου, Μαρίνας Βερνίκου.
Jazz Moments: έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Ζαχαράτου στην Αίθουσα Τέχνης ΙΑΝΟS
29.03.2016 14:08
Η Αίθουσα Τέχνης ΙΑΝΟS εγκαινιάζει την Τρίτη 5 Απριλίου την έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Ζαχαράτου, με τίτλο Jazz Moments.
In praise of dreams: έκθεση του Βασίλη Γεροντάκου στην αίθουσα τέχνης kaplanon5
16.02.2016 16:19
Η αίθουσα Kaplanon 5 εγκαινιάζει την Πέμπτη, 3 Μαρτίου στις 20:00, την έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Γεροντάκου με τον τίτλο «In praise of dreams».
Σαπφώ - Άσμα Ασμάτων: ένα σκηνικό με αφορμή την ποίηση από τον Χάρη Ξένο στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
09.02.2016 13:50
Η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών έχει δώσει στον καλλιτέχνη Χάρη Ξένο μία «carte blanche». Για είκοσι ημέρες θα « καταλλάβει » το χώρο της με μία πρωτότυπη παρουσίαση με αφορμή την ποιήση. Χρησιμοποιώντας τα έργα του ως «σκηνικό» ο ζωγράφος προσκαλεί άλλες τέχνες να συναντηθούν δημιουργικά την βραδιά των εγκαινίων, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 στις 8:00 μ.μ., σε ένα θεατρικό και μουσικό δρώμενο, με την επιμέλεια της Esther Andre Gonzales. Kύμβαλο: Kλέαρχος Κορκόβελος.
Δύο: Έκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας Λήμνου στην αίθουσα τέχνης Αποθήκη
04.02.2016 14:31
Η Φωτογραφική Ομάδα της Λήμνου συνδιοργανώνει με τον Χώρο Τέχνης Ώχρα Μπλε και την Αίθουσα Τέχνης ΑΠΟΘΗΚΗ από την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 έκθεση φωτογραφίας με τη νέα δουλειά των μελών της κάτω από τον τίτλο «Δύο».