Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 το λεύκωμα φωτογραφίας, του γνωστού Έλληνα φωτογράφου Βασίλη Κολτούκη, Μusic on the Road.

Στο λεύκωμα, το οποίο εστιάζει στους μουσικούς του κόσμου, εμπεριέχονται 121 φωτογραφίες μέσα από μια σειρά που έχει τραβήξει ο Βασίλης Κολτούκης τα τελευταία 15 χρόνια και οι οποίες θ’ αποκαλύψουν στο κοινό, την ομορφιά που κρύβουν οι νότες, τον οίστρο που συνεπαίρνει τους πλανόδιους ερμηνευτές, αλλά και τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει το ταξίδι όταν περιπλανιέσαι χωρίς στόχο και παραδίνεσαι στη μαγεία της στιγμής.

Ο φακός του Βασίλη Κολτούκη έχει απαθανατίσει γέροντες αλλά και πιτσιρίκια, μοναχικούς βιρτουόζους αλλά και ολόκληρα συγκροτήματα, ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες που το πρωί παίζουν στις πλατείες και το βράδυ σε μεγάλα ορχηστικά σχήματα.

Υμνωδοί της χαράς και θωπευτές της μελαγχολίας, μαέστροι και σολίστ αντάμα, πλανόδιοι θηρευτές του ρυθμού και της επιβίωσης, θεϊκή πινελιά στο ζωντανό καμβά του κόσμου. αποτυπώματα ομορφιάς, μικροί, ταπεινοί μουσηγέτες.

Καταλαμβάνουν πλατείες,πάρκα, πλακόστρωτους πεζόδρομους, σταθμούς τρένων και μετρό, και κοσμούν με την παρουσία τους και τα όργανά τους τις μεγαλουπόλεις του πλανήτη.

Είναι οι ερασιτέχνες μουσικοί, οι μουσικοί {και η μουσική} του κόσμου.

Βιρτουόζοι του βιολιού και αριστοτέχνες του σαξοφώνου, κιθαρωδοί και τρομπετίστες, φίλοι του ακορντεόν και του κλαρίνου, ντραμίστες και  λαουτίστες. Μόνοι τους ή ντούετο, τρίο ή κουαρτέτο, ενίοτε ορχήστρα ολόκληρη, αλλάζουν το γκρίζο της καθημερινότητας, επεμβαίνουν στην ταχύτητα και το άγχος των πόλεων και οστρακίζουν την ανία, επαναφέροντας τη βραδύτητα.

Το απίστευτο οδοιπορικό του φωτογράφου είναι μια περιήγηση και όχι μια περιπλάνηση. Για όλους εμάς που είμαστε παιδιά της πόλης, μπήκε στο αφάνταστο μιας Οδύσσειας αποτυπώνοντας στιγμές σημαντικές για τους ανθρώπους. Μερικές φορές το ταξίδι του φαντάζει να είναι όχι μόνο σε διαφορετικούς τόπους αλλά και σε διαφορετικούς χρόνους.

Στο τέλος έχουμε μια σειρά μοναδικών εικόνων με γλυκόπικρη αύρα, ένα σκηνικό των πάντων, ένα παράθυρο σε καρδιές και ψυχές πλασμάτων σαν κι εμάς, με οδηγό την μουσική και όχημα τα κοινά συναισθήματα.

Φωτογραφίες που πηγαίνουν παραπέρα,φτάνοντας τα όρια του βιώματος.Έως και ξεπερνώντας τα…

Η παρουσίαση του λευκώματος θα πλαισιώνεται και από μια επιλογή φωτογραφιών, με στιγμιότυπα από τη Γουατεμάλα, την Κούβα, την Αιθιοπία, την Ινδία, το Θιβέτ και από διάφορες άλλες χώρες του πλανήτη, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να τις δούμε και από κοντά στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών.

Το λεύκωμα Music on the Road κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευρασία.

Στην παρουσίαση Θα μιλήσουν ο Φώτης Καγγελάρης και ο Μιχάλης Γελασάκης.

Η μουσική κατά τη διάρκεια των παρουσίασης θα είναι μια ευγενική προσφορά της Κουβανέζας Katia Gonzales και του Eλληνα Θανάση Σοφρά οι οποίοι θα παίξουν Salsa, Rumba, Mambo, jazz, ethnic…