Στον πολυχώρο πολιτισμού Vault Theatre Plus στον Βοτανικό, θα παρουσιάσει η Αναστασία Λουκρέζη την πρώτη ατομική της έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «the CITY» και θέμα: Steampunk προσωπικότητες στον 23ο αιώνα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 από τις 7 το απόγευμα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Μαΐου. Κατά την διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και προβολή Video Art – Live Performance.

Σε ένα χώρο που ως στόχο έχει να γίνει σημείο συνάντησης, έκφρασης και δημιουργίας των καλλιτεχνών της πόλης, η Αναστασία Λουκρέζη, δημιουργεί και στήνει πίσω από τον φωτογραφικό της φακό 11 καθοριστικούς χαρακτήρες-περσόνες, που συντάσσουν ένα παιχνίδι δύναμης και υπεροχής σε μια πόλη και ένα κόσμο γεννημένο απ’την καταστροφή.

11 διαφορετικές μορφές γνώσεων και ταλέντων αλληλοεπιδρούν νοητικά. Μια προσπάθεια αποτύπωσης με φουτουριστικό χαρακτήρα, μιας υποκείμενης καταστροφής. Ένα έργο εμπνευσμένο από σημερινές καταστάσεις  που αναδύεται με εύθραυστο τρόπο, μέσα από τη ματιά της δημιουργού για να μεταφράσει εικονικά τον ανατρεπτικό αισθησιασμό της ζοφερής πραγματικότητας.   

Ιδέα-Καλλιτεχνική επιμέλεια-Φωτογραφία: Αναστασία Λουκρέζη

Σκηνοθετική επιμέλεια live performance: Νίκος Χρηστίδης 

Video art-υπεύθυνος οπτικοακουστικού υλικού: Αλέξανδρος Τζούλιος

Επιμέλεια κειμένων: Νούλα Χρυσοβαλάντου

Ενδυματολογική επιμέλεια: Γιώργος Δρόσος – Πέγγυ Εγγλέζου

MUA :  Σοφία Ζορμπά

Ηχοληψία : Στέφανος Φαραντόπουλος

Πορτραίτα και Χαρακτήρες:

•Φιλίτσα Καλογεράκου

•Δημήτρης Καμπόλης

•Μαρίνα Παντελάκη

•Ήρα Δαμίγου

•Σοφία Αρούκατου

•Ελένη Λεβέντη

•Δημήτρης Λουκρέζης

•Παναγιώτης Γιαννακόπουλος

•Νίκος Χρηστίδης

Σύντομο βιογραφικό Αναστασίας Λουκρέζη

Αποφοίτησε απ’ την σχολή φωτογραφίας το 2012 και από τότε εργάζεται με τον φωτογράφο Νίκο Αλεξόπουλο, παράλληλα με προσωπικές δουλειές πάνω στο χώρο της μόδας, όπως το κόσμημα, τη μουσική και το θέατρο, με τελευταία συνεργασία την παράσταση «Είμαι παιδί μου Πειρασμός» σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, και την Ελένη Φιλίνη όπου παράλληλα με την φωτογραφία, εργάστηκε και ως Σχεδιάστρια φωτισμού.

Καλλιτεχνικές δουλειές της Αναστασίας Λουκρέζη, έχουν συμμετάσχει σε περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα το περιοδικό Φωτογράφος και το SHOT Magazine.

Έργα της έχουν εκτεθεί στα πλαίσια της μεγάλης έκθεσης φωτογραφίας Photovision του 2013 και μια μικρή συλλογή υπάρχει στο 500px.com/natassaserenity