Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Bad Painting - Αναξιόπιστες Αστικές Μαρτυρίες: Τέσσερις ζωγράφοι εκθέτουν στο Βeton7

Bad Painting - Αναξιόπιστες Αστικές Μαρτυρίες: Τέσσερις ζωγράφοι εκθέτουν στο Βeton7

Για την έκθεση BAD PAINTING| Αναξιόπιστες Αστικές Μαρτυρίες το Contemporary Art Showcase Athens σε συνεργασία με το ΒΕΤΟΝ7, επιλέγει έργα που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων και στιλιστικών επιρροών, στήνοντας έναν απρόσμενο διάλογο ανάμεσα σε τέσσερις σύγχρονους ζωγράφους.  

Κοινό στοιχείο η σκληρή πραγματικότητα που απασχολεί την νέα γενιά Ελλήνων ζωγράφων, η χρήση της ζωγραφικής επιφάνειας ως πλατφόρμα, ως μεταφορική οθόνη για την ανάδειξη κοινωνικών, διαπροσωπικών και εσωτερικών καταστάσεων. Ασυμβίβαστα και άμεσα, τα έργα διατηρούν μια ισχυρή αναφορικότητα στην αστική κουλτούρα  και την καθημερινή εμπειρία.

Οι συμμετέχοντες ζωγράφοι μοιράζονται επίσης μια λειτουργική, ενημερωμένη προβληματική σε  σχέση με τις ιστορικές ζωγραφικές παραδόσεις, δοκιμάζοντας, και εν τέλει, μέσω των προσωπικών τους κατευθύνσεων, υιοθετώντας επιλεκτικά όσο και αναμορφώνοντας τις συμβάσεις του μέσου, χαρακτηριστικό που σηματοδοτεί την ζωγραφική του καιρού μας.

Η ζωγραφική του Κωνσταντίνου Λιανού έχει επιρροές τόσο από τους χώρους της τέχνης του δρόμου και των comics όσο και από τα κλασσικά και μοντέρνα ρεύματα της ζωγραφικής τέχνης. Στα έργα του σκηνοθετεί αλληγορικές εικόνες όπου εκθέτει κάποιες φόρες πιο συγκεκριμένους και κάποιες άλλες πιο αφηρημένους προβληματισμούς, πάνω σε εσωτερικούς μηχανισμούς, αλλά και σε καταστάσειςπαραδοξότητας της ζωής , απεικονιζόμενες με στοιχεία που τις τοποθετούν στο μεταίχμιο μεταξύ ψευδαίσθησης και πραγματικότητας, γήινου και απόκοσμου, γνωστού και απροσδιόριστου.Σε αντίθεση, οι υπερκορεσμένοι πίνακες του Λυκούργου Πορφύρη βρίσκονται στο μεταίχμιο μεταξύ πυκνοζωγραφισμένων αναπαραστατικών συνθέσεων και χρωματικού πανδαιμόνιου. Εικόνες με καθαρές αναφορές στην pop art, διαβρωμένες από σαρκώδεις λιβιδινικές φόρμες επηρεασμένες από τον βορειοευρωπαϊκό εξπρεσιονισμό. Η προβληματική του Λυκούργου σε σχέση με την πληθωρικότητα τα εικόνας τον συνδέει με καλλιτέχνες όπως τον Shinro Ohtake, τους Chapman Brothers, και τον Thomas Hirschhorn.Στο έργο του Αριστομένη Θεοδωρόπουλου μπορεί κανείς να διακρίνει αναφορές από την ιταλική αναγέννηση και τους Φλαμανδούς μέχρι τον Ότο Ντιξ, τα comics και την pop art. Σε μια εποχή κατακλυσμού της ψηφιακής εικόνας εναποθέτει την πίστη του στην ζωγραφική, παραδίδοντας καυστικό κοινωνικό σχολιασμό πάνω στην ζωή στην Αθήνα.Ο Δημήτρης Χουρδάκης προσεγγίζει το ζωγραφικό μέσο με αμεσότητα, συναισθηματισμό και εσωτερικότητα. Στα πυκνά impasto των πινάκων του διακρίνεται ασυμβίβαστη διάθεση, εμμονή με την ζωγραφική επιφάνεια, και αναφορές στον εξπρεσιονισμό και νέο-εξπρεσιονισμό.Επιμέλεια: Contemporary Art Showcase Athens


Καλλιτέχνες: ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΙΑΝΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ 


Σχετικές ειδήσεις
Ζωγραφικές γιγαντοαφίσες κινηματογράφων της Αθήνας στο Μουσείο Μπενάκη
24.02.2017 15:15
Το Σωματείο οι «Φίλοι του Μουσείου Μπενάκη», στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων συνεχούς δημιουργικής παρουσίας του στο χώρο του Πολιτισμού, κάλεσε τον κ. Χρήστο Φ. Μαργαρίτη, να παρουσιάσει τις «Ζωγραφικές γιγαντοαφίσες των κινηματογράφων της Αθήνας 1950-1975» ένα θέμα που, έχει ιδιαίτερα μελετήσει και αναδείξει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε μία ειδική Εκδήλωση, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 στις 19:00.
Ζωγραφικές Ιστορίες σε Τρισδιάστατο Φόντο: έκθεση του Γιώργου Αυγέρου στη γκαλερί Alma
10.11.2016 15:56
Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:00, η Alma Contemporary Art Gallery στα Τρίκαλα, παρουσιάζει τον ζωγράφο Γιώργο Αυγέρο. Η έκθεση έχει τίτλο "Ζωγραφικές Ιστορίες σε Τρισδιάστατο Φόντο" και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιανουαρίου 2017.
Αστικές Περιηγήσεις: έκθεση του Νίκου Τσιμιτάκη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
02.11.2016 15:25
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016, ώρα 8:00μ.μ. η έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Τσιμιτάκη, με τον τίτλο «Αστικές Περιηγήσεις».
Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης στη γκαλερί Belgravia στο Λονδίνο
13.09.2016 13:28
Τέσσερις Ελληνίδες ζωγράφοι θα εκθέσουν έργα τους, κυρίως παραστατικά, στην BELGRAVIA GALLERY στο Λονδίνο από 3 έως 31 Οκτωβρίου 2016. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου από τις 6:00 – 9:00 μ.μ.
Έκθεση του 2ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ στην Artis Causa
06.06.2016 10:15
Καλλιτέχνες - φοιτητές (4ου-5ου έτους) του 2ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εκθέτουν στη γκαλερί Artis Causa.