Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση του Thomas Schütte στη γκαλερί Bernier/Eliades

Έκθεση του Thomas Schütte στη γκαλερί Bernier/Eliades

H γκαλερί Bernier/Eliades εγκαινιάζει την Τετάρτη 20 Μαḯου 8:00-10:00 το βράδυ, ατομική έκθεση του Γερμανού καλλιτέχνη Thomas Schütte. O καλλιτέχνης θα παρευρίσκεται στα εγκαίνια .

Ο Thomas Schütte, ένας από τους διασημότερους και σπουδαιότερους σύγχρονους  καλλιτέχνες με ποικίλες αναφορές στο όνομα και στο έργο του, γεννήθηκε το 1954 στη Γερμανία. Σπούδασε στο Ντύσσελντορφ, όπου ζει και εργάζεται σήμερα.

Ο Schütte δεν εξειδικεύεται σε ένα είδος καλλιτεχνικής έκφρασης.Το έργο του είναι πολύπλευρο τόσο ως προς τα υλικά όσο και ως προς τις φόρμες. Χαρακτηριστικό της πολύχρονης πορείας της δουλειάς του, είναι ότι αυτή εξελίσσεται και αναπτύσσεται σε πολλά και διαφορετικά πεδία. Αρχιτεκτονικά μοντέλα, εγκαταστάσεις, ακουαρέλλες, γλυπτά σε πολλές διαφορετικές κλίμακες, χαρακτικά, αποτελούν τα κύρια εκφραστικά μέσα που έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα ο καλλιτέχνης. Η ετερογένεια χαρακτηρίζει το έργο του. Ο καλλιτέχνης δημιουργεί ένα «ρεπερτόριο», μια προσωπική συλλογή από τεχνικές και φόρμες απ’ το οποίο αντλεί υλικό ανάλογα με την περίσταση. Διαφορετικά είδη έργων παρουσιάζονται και η διάκριση ανάμεσα στην κατασκευή μοντέλων, τη γλυπτική, τη ζωγραφική και τη χαρακτική αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Ο Schütte πιστεύει ότι οι μορφές, τα υλικά και το χρώμα διαθέτουν ένα δικό τους γλωσσικό ιδίωμα που δεν μπορεί να μεταφραστεί.

Η φύση της δουλειάς του Thomas Schütte είναι υβριδική και αντιφάσκουσα καθώς θέτει ερωτήματα για την ίδια την εσωτερική λογική που τη διέπει. Βασικός θεματικός άξονας του έργου του είναι η ανθρώπινη υπόσταση με έντονες κοινωνικο-πολιτικές αναφορές: Ο Schütte επανεξετάζει τα κύρια στοιχεία της καθημερινής ζωής καθώς ταυτόχρονα εξερευνά θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με τη θέση του καλλιτέχνη και του έργου του στη σημερινή κοινωνία. Τα προβλήματα που συναντά ο σύγχρονος άνθρωπος – με τον ίδιο του τον εαυτό, με τη συμβίωσή του με τους άλλους, αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητα, τη θνησιμότητά του- είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον καλλιτέχνη και αποτελούν θέματα της δουλειάς του.

Σχετικές ειδήσεις
Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades
12.01.2017 11:25
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
Έκθεση του Kahlil Joseph στη γκαλερί Bernier/Eliades
16.11.2016 10:23
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του εικαστικού / σκηνοθέτη Kahlil Joseph, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, 2016, 20:00-22:00.
The gap in between: έκθεση του Mario Airò στη γκαλερί Bernier-Eliades Gallery
20.09.2016 12:25
Η γκαλερί Bernier-Eliades Gallery, εγκαινιάζει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 την έκθεση του Mario Airo "The gap in between".
The pig and other stories: Έκθεση του Στράτου Καλαφάτη στην γκαλερί Bernier-Eliades
27.04.2016 14:02
Η γκαλερί Bernier-Eliades, την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Στράτου Καλαφάτη με τίτλο ”The pig and other stories”.
Every rigid body: έκθεση του Κώστα Σαχπάζη στη γκαλερί Bernier-Eliades
11.03.2016 14:43
Η γκαλερί Bernier-Eliades, την Πέμπτη 7 Απριλίου, 20:00-22:00, παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Κώστα Σαχπάζη.