Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Σε ρυθμούς αναμονής: έκθεση της Κάλλης Καστώρη στην Αίθουσα Τέχνης ΑΕΝΑΟΝ

Σε ρυθμούς αναμονής: έκθεση της Κάλλης Καστώρη στην Αίθουσα Τέχνης ΑΕΝΑΟΝ

Την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 8.00 μ.μ. εγκαινιάζεται η πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση της ζωγράφου Κάλλης Καστώρη με τον τίτλο «Σε ρυθμούς αναμονής» στην Αίθουσα Τέχνης ΑΕΝΑΟΝ.

Η Κάλλη σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2003 - 2008) και στο University of the Arts (Wimbledon College of Art), ενώ για πολλά χρόνια είχε υπηρετήσει τη μουσική διδάσκοντας και δίνοντας συναυλίες στην Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα.

Έχει στο ενεργητικό της πέντε ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Αγγλία, καθώς και πολλές ομαδικές - θεματικές εκθέσεις. Έργα της υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές (Μουσείο Φρυσίρα κ.ά.) στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ζωγραφική της, ανθρωποκεντρική, είναι προϊόν μιας βαθειάς παρατήρησης του τρόπου ζωής των ανθρώπων της πόλης και πώς αυτός εκδηλώνεται  στην καθημερινότητά τους και στις σχέσεις τους. Το κύριο χαρακτηριστικό των έργων της είναι μια ήπιας μορφής κοινωνική κριτική, διατυπωμένη με κομψότητα και χωρίς ακρότητες.

Η ιστορικός τέχνης - τεχνοκριτικός κα Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν προλογίζοντας τον κατάλογο της έκθεσης γράφει: … Ευρηματικά, η ζωγράφος ενισχυμένη από μιαν ευαισθησία στις επάλξεις κατορθώνει  να αποδώσει – ακόμη και με την παρουσία/απουσία των χαρακτηριστικών ενός προσώπου – τον ψυχισμό της κάθε μορφής μες από το σώμα αυτό καθαυτό: την κλίση ενός κεφαλιού, την αναδίπλωση ενός αγκώνα , τη στάση των ποδιών, τη σχέση των όποιων αντικειμένων με τις εικονιζόμενες μορφές.

Λιτή – στο έπακρον – η  ενορχήστρωση της κάθε σκηνής  και απαγορευτική για κάθε διασπαστικό στοιχείο που θα έβλαπτε τη συνοχή της, πολλαπλασιάζει στο έπακρον και σε μια, δίχως προηγούμενο, κορύφωση στην πορεία της Καστώρη: τη δύναμη υποβολής της κάθε εικαστικής  μαρτυρίας...

Τα έργα της έκθεσης, λάδια, κυρίως μεγάλου μεγέθους, είναι έργα των δύο τελευταίων ετών. Παράλληλα, υπάρχει και μια ενότητα μικρών έργων (ξυλομόλυβα) που δείχνουν την πορεία της δουλειάς της.

Σχετικές ειδήσεις
Στιγμιότυπα, έκθεση του Στάθη Βατανίδη στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
30.01.2017 11:47
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει τον Φεβρουάριο την έκθεση ζωγραφικής του Στάθη Βατανίδη με τίτλο «Στιγμιότυπα», που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 4 Μαρτίου.
Crossing the lines: έκθεση του STMTS στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
23.11.2016 13:54
Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στις 7.30 μ.μ. εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής «Crossing the lines» τoυ STMTS.
impress: Έκθεση του Μιχαήλ Βακαλούλη (Vakas) στην αίθουσα τέχνης IANOS
26.04.2016 11:43
Η αίθουσα τέχνης ΙΑΝΟS παρουσιάζει την νέα δουλειά του ζωγράφου Μιχαήλ Βακαλούλη (Vakas) με τίτλο «impress» τον προσεχή Μάιο, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την Δευτέρα 9 Μάιου 2016 στις 19:00.
Τα θραύσματα της μέρας: έκθεση της Γεωργίας Κοκκίνη στην αίθουσα τέχνης ena
25.04.2016 11:11
Την Τρίτη 10 ΜαΪου 2016, στις 8 το βράδυ, εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης ena/kaplanon galleries η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Κοκκίνη [διεθνές βραβείο Leonardo Da Vinci 2015], σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού, με τίτλο «Τα θραύσματα της μέρας/Quel che resta della vita”.
Έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Ζογλοπίτου στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
29.02.2016 14:14
Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Ζογλοπίτου την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 στις 7.30 μ.μ.