Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Το πάθος της τέχνης ή η τέχνη του πάθους: διάλεξη με τον Γιάννη Παπακωνσταντίνου

Το πάθος της τέχνης ή η τέχνη του πάθους: διάλεξη με τον Γιάννη Παπακωνσταντίνου

Προσκαλεσμένος από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (Τ.Ε.Ε.Τ.) της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο γνωστός συλλέκτης χαρακτικής Γιάννης Παπακωνσταντίνου θα δώσει μία διάλεξη στη Φλώρινα την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015.

Τίτλος της διάλεξης είναι Το πάθος της τέχνης ή η τέχνη του πάθους - Η Τέχνη του Συλλέγειν και ο Συλλέκτης Έργων Τέχνης, όπου θα παρουσιαστούν δύο αιώνες νεοελληνικής χαρακτικής από τη Συλλογή Γιάννη Παπακωνσταντίνου.

Την πρωτοβουλία της πρόσκλησης είχε η χαράκτρια Δήμητρα Σιατερλή, Ειδική Επιστήμονας στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας.

Σχετικές ειδήσεις
Hub science: Διάλεξη του καθηγητή Ιωάννη Κοντογιάννη
16.11.2016 16:50
Ο Γιάννης Κοντογιάννης, καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, δίνει διάλεξη στο "Hub Events" με θέμα "Τι κοινό έχουν το DNA, το κουτσομπολιό και το iPhone;".
Reload: Η Τέχνη της απεξάρτησης: από το ΚΕΘΕΑ στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
02.06.2016 09:57
Ένα καλλιτεχνικό διήμερο από το ΚΕΘΕΑ στη Στέγη. Ένα διήμερο τέχνης, ελπίδας και αυθεντικής επικοινωνίας με το πάθος για δημιουργία που αφυπνίζεται όταν οι άνθρωποι αλλάζουν ζωή και διεκδικούν μια ισότιμη θέση στην κοινωνία.
Οι R. Ascott, Stelarc & Μ. Δανέζης στο συνέδριο του 10ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών
18.05.2016 16:17
Ρηξικέλευθοι πρωτοπόροι της σύγχρονης τέχνης και της επιστήμης είναι φέτος, οι κεντρικοί ομιλητές στο διεθνές διεπιστημονικό συνέδριο του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα: Ο Βρεττανός Roy Ascott, οΑυστραλός Κυπριακής καταγωγής Stelarc, (αμφότεροι βραβευμένοι με «Χρυσή Νίκη» στην Ars Electronica), και ο γνωστός Έλληνας αστροφυσικός Μάνος Δανέζης.
Ακύρωση - Η τρίτη διάλεξη του Αλέξη Κωστίδη στο Μουσείο Μπενάκη
25.02.2016 15:13
Το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, στις 19.00, στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Κουμπάρη, πραγματοποιείται η 3η διάλεξη του Καθηγητή της Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. κ. Αντώνη Κωτίδη. - Η διάλεξη ακυρώνεται
Η μάχη με την εντροπία: Διάλεξη του Γιάννη Πετσαλάκη στο πλαίσιο του Hub Science
04.01.2016 15:40
Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 στο «Τhe Hub Events» θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη του Γιάννη Πετσαλάκη «Η μάχη με την εντροπία:» στο πλαίσιο του "Hub Science".