Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Απόδραση Από Τη Χαμένη Πόλη

Απόδραση Από Τη Χαμένη Πόλη
Μια καταιγιστική περιπέτεια φαντασίας σε παραγωγή Τομ Χανκς και σκηνοθεσία Τζιλ Κέναν ,με πρωταγωνιστές τους Μπιλ Μάρεϊ, Τιμ Ρόμπινς και Σάουαρς Ρόναν, την  νεαρή υποψήφια για Όσκαρ από την Εξιλέωση.

Για πολλές γενιές, οι πολίτες της City of Ember ζούσαν σε ένα φωτεινό όμορφο κόσμο. Οι γεννήτριες όμως αδυνατούν με το χρόνο και τα φώτα της πόλης αρχίζουν να τρεμοπαίζουν επικίνδυνα, φλερτάροντας με το σκοτάδι. Οι άνθρωποι φοβούνται να φύγουν από την πόλη, διότι όποιος το τόλμησε δεν επέστρεψε ποτέ. Δυο θαρραλέοι έφηβοι, η Λίνα και ο Ντον, δεν παύουν να ελπίζουν και ανακαλύπτουν ένα μυστικό κουτί, μέσα στο οποίο κρύβεται όλη η ιστορία και το πεπρωμένο της πόλης, αλλά και διαγράφεται επιτακτικά η ανάγκη της φυγής των κατοίκων. Σε μια πάλη ενάντια στον χρόνο, σχεδιάζεται η φυγή προς έναν άλλο κόσμο, που κανείς δε φανταζόταν ότι υπήρχε.


Το City Of Ember είναι η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου της Ζαν ΝτιΠρο και αποτελεί το πρώτο της μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας .

Μεγάλωσα στα 50s και έχω έντονες αναμνήσεις από την σκιά και το φόβο του πυρηνικού πολέμου ,εξηγεί η συγγραφέας, όλος ο κόσμος συζητούσε για το τι θα μπορούσε να συμβεί. Πολλοί άνθρωποι έχτιζαν καταφύγια. Μου έκανε τεράστια εντύπωση. Το γεγονός αυτό της δημιούργησε την εξής απορία: τι θα συνέβαινε αν ολόκληρες κοινωνίες έπρεπε να καταφύγουν... κάπου αλλού; Έτσι γεννήθηκε η City of Ember, μια πόλη χτισμένη για να προστατεύσει το ανθρώπινο γένος από μια τραγική απειλή.

Σχετικές ειδήσεις
Alone in Berlin, του Βίνσεντ Περέζ
01.11.2016 13:00
Η ταινία Alone in Berlin του Βίνσεντ Περέζ, είναι μια απίστευτη αληθινή ιστορία για τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος και την αξία του κουράγιου, με πρωταγωνιστές τους Έμμα Τόμσον και Μπρένταν Γκλίσον.
e-Social: Η πολυβραβευμένη ελληνική Sci-Fi ταινία κάνει διαδικτυακή πρεμιέρα
30.08.2016 14:47
Το e-Social, μία ελληνική ταινία επιστημονικής φαντασίας μικρού μήκους, που ταξίδεψε σε 16 χώρες ανά τον κόσμο και προβλήθηκε σε 41 Διεθνή Φεστιβάλ αποσπώντας 6 βραβεία, κάνει τη διαδικτυακή της πρεμιέρα!
Γλυκιά Απόδραση, του Bruno Podalydès
24.05.2016 10:41
Η filmtrade παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 26 Μαΐου 2016 τη νέα κωμωδία του Bruno PODALYDÈS με τίτλο Γλυκιά απόδραση.
Πρόσφυγες: απόδραση προς την ελευθερία;: αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
20.05.2016 16:23
Η λέξη «πρόσφυγας», γονιδιακά χαραγμένη στην παγκόσμια ιστορία, παίρνει σήμερα νέες διαστάσεις. Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, η Ευρώπη δέχεται το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και καλείται να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.
Καλάβρυτα: Άνθρωποι και Σκιές, του Ηλία Γιαννακάκη στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
11.05.2016 10:34
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μας προσκαλεί στην προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Καλάβρυτα: Άνθρωποι και Σκιές» (2014 – 111’), του Ηλία Γιαννακάκη, την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016, 19:00, στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ.