Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Συμβόλων Ίχνη.. στην Κέρκυρα

Συμβόλων Ίχνη.. στην Κέρκυρα
Ο Δήμος Κερκυραίων φιλοξενεί στον εκθεσιακό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας την έκθεση κοσμήματος, ανάγλυφης ζωγραφικής και γλυπτικής της Κατερίνας Γρόλλιου με θέμα Συμβόλων Ίχνη..

Στην έκθεση παρουσιάζεται και η συλλογή: Γούρια 2009. Παράλληλα, θα προβάλλεται video art με έργα της δημιουργού και με απαγγελίες ποιημάτων της.

Κοσμήματα, γλυπτά και γούρια είναι όλα χειροποίητες δημιουργίες από καθαρό ασήμι και ημιπολύτιμες πέτρες. Οι ανάγλυφοι πίνακες είναι ακουαρέλα ή ακρυλικό, παντρεμένα με διάφορα ετερόκλιτα υλικά επιζωγραφισμένα, σε μικτή τεχνική.

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν πολύ οικονομικά, μοναδικά, χειροποίητα δώρα, και να έρχονται σε επαφή με την δημιουργό, συντροφιά με ένα ποτήρι ζεστό αρωματικό κρασί των Χριστουγέννων.


Η Κατερίνα Γρόλλιου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική, μικρογλυπτική και δημιουργία κοσμήματος στην Κρατική Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας. Οι καλλιτεχνικές αναζητήσεις της την φέρνουν στο Παρίσι και αργότερα στην Σεούλ. Από το 1990 λειτουργεί το προσωπικό της εργαστήριο-εκθετήριο στην Αθήνα, το Atelier Grollio. Εκεί δημιουργεί, σε δικά της σχέδια, χειροποίητα μικρογλυπτά και κοσμήματα. Παράλληλα ασχολείται με την ανάγλυφη ζωγραφική, τη γλυπτική και την ποίηση. Κάθε σειρά ζωγραφικής σχετίζεται άμεσα με μια αντίστοιχη σειρά μικρογλυπτών και κοσμημάτων και πλαισιώνεται από την ποίησή της. Στην ιστοσελίδα της ο επισκέπτης μπορεί να δει μια επισκόπηση του έργου της, από το ξεκίνημά του το 1986 έως σήμερα.

Το 2006 κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Έψιλον η εικονογραφημένη ποιητική συλλογή της με τίτλο Μνήμης Μονοπάτια. Έχει εκθέσει στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Ιταλία σε 27 ατομικές και 7 ομαδικές εκθέσεις.

Σχετικές ειδήσεις
Έντευξις - Φωτογραφικός Αύγουστος 2016: έκθεση του Photometria στην Κέρκυρα
24.08.2016 10:09
Το Photometria International Photography Festival σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας, παρουσιάζει την Oμαδική Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο "Έντευξις - Φωτογραφικός Αύγουστος 2016" κατά την περίοδο 12/08/2016 - 15/09/2016, στην Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού) και στο χώρο της Ιονίου Βουλής.
Το Παλαιό Φρούριο ταξιδεύει: έκθεση των Σπύρου Κολυβά και Κώστα Μηνά στην Κέρκυρα
11.08.2016 16:15
Την Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016, εγκαινιάζεται στον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Παλαιό Φρούριο στην Κέρκυρα, η έκθεση ζωγραφικής των Σπύρου Κολυβά και Κώστα Μηνά με θέμα Το Παλαιό Φρούριο ταξιδεύει.
The human passage: Εκθέσεις της Gilda Frumkin Βασιλειάδη σε Κέρκυρα και Κεφαλλονιά
05.07.2016 13:47
Με δύο Εκθέσεις Ζωγραφικής με τίτλο "The human passage", μία στην Κέρκυρα και μία στην Κεφαλλονιά, συμμετέχει η Gilda Frumkin Βασιλειάδη στα εικαστικά δρώμενα του φετινού καλοκαιριού.
Τα πάντα ρεί ?: Έκθεση καλλιτεχνικού κοσμήματος της ομάδας J.A.W. στην Ena Art Gallery
23.06.2016 14:07
Η ομάδα καλλιτεχνικού κοσμήματος J.A.W. Jewellery Art Workers συμμετέχει στην 1st ΑTHENS JEWELRY WEEK με την έκθεση “Τα πάντα ρεί ?”, από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2016, στην Ena Art Gallery.
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.