Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η εξαφάνιση - Κριστίνα Όλσον

Η εξαφάνιση - Κριστίνα Όλσον

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο Η εξαφάνιση της Kristina Ohlsson σε μετάφραση της Γωγώς Αρβανίτη.

 

Δύο χρόνια μετά την εξαφάνισή της, το πτώμα της Rebecca Trolle (ή μέρος του τέλος πάντων) ανακαλύπτεται σε έναν αβαθή τάφο σε μια δασώδη περιοχή. Ωστόσο αυτή η ανακάλυψη εγείρει μια σειρά από ερωτήματα: Γιατί οι φωτογραφίες του θύματος με το όνομα Μις θαύμα έχουν αναρτηθεί σε πορνοσάιτ δύο μήνες μετά τον θάνατό της; Πόσο είχε προχωρήσει τη διατριβή της στην οποία προσπαθούσε να αθωώσει την Thea Aldrin, συγγραφέα παιδικών βιβλίων, από τον φόνο του συζύγου της για τον οποίο είχε καταδικαστεί πριν από τριάντα χρόνια; Ποιος στέλνει στη βουβή από το 1981 Thea λουλούδια κάθε εβδομάδα με ένα λακωνικό «Ευχαριστώ» στο συνοδευτικό σημείωμα;  Ποιο μέλος της φιλικής κινηματογραφικής λέσχης στην οποία συμμετείχε η εξαφανισμένη Rebecca —ο οικονομολόγος Morgan Axberger, ο δικηγόρος Elias Hjort ή ο καθηγητής λογοτεχνίας Spencer Lagergren— γύρισε ένα σναφ φιλμ στο οποίο μια γυναίκα κατακρεουργείται έως θανάτου; Πώς όλα αυτά τα ερωτήματα συνδέονται με τις πρόσφατες κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος του καθηγητή Lagergren από μια φοιτήτριά του; Ο καθηγητής Lagergren δεν είναι άλλος από τον σύντροφο της Φριεντρίκα Μπιέργιμαν με την οποία πρόσφατα έχει αποκτήσει μια κορούλα.

Μια εξαιρετικά επώδυνη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται προσωπικά η ερευνήτρια Φριεντρίκα για ένα δράμα που ξεκίνησε πριν από τριάντα χρόνια και διεκδικεί τα θύματά του από το παρόν.

 

Η Kristina Ohlsson (Κριστίνα Όλσον, Σουηδία 1979) είναι πολιτική επιστήμονας και μέχρι πολύ πρόσφατα εργαζόταν στο αντιτρομοκρατικό τμήμα της OSCE (Οργάνωση για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη). Έχει εργαστεί ως αναλύτρια στο Εθνικό Σουηδικό Αστυνομικό Συμβούλιο, στο υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας και στο Σουηδικό Κολέγιο Εθνικής Άμυνας, όπου ήταν ειδική στις συγκρούσεις της Μέσης Ανατολής και στην εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ohlsson ζει στη Στοκχόλμη και κατάγεται από το Κρίστιανσταντ στη νότια Σουηδία. Η σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων της με ηρωίδα τη Φριεντρίκα Μπέργιμαν γνωρίζει διεθνή επιτυχία.

Σχετικές ειδήσεις
O Δημήτρης Στεφανάκης στις εκδόσεις Μεταίχμιο
13.10.2016 10:03
Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουν στις εκδόσεις Μεταίχμιο τον πολυδιαβασμένο, πολυαγαπημένο και πολυβραβευμένο συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη.
Ο καθηγητής είναι νεκρός - Joost de Vries
11.10.2016 11:23
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του Joost de Vries, Ο καθηγητής είναι νεκρός.
Σπουδαία βιβλία και μεγάλα συγγραφικά ονόματα το φθινόπωρο στις εκδόσεις Μεταίχμιο
29.07.2016 12:07
Πολλά και σημαντικά βιβλία θα κυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έως τα τέλη του 2016.
Μια βραδιά με τον Βασίλη Αλεξάκη
27.06.2016 10:16
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο καλωσορίζουν τον Βασίλη Αλεξάκη την Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 στην ταράτσα του Πολυχώρου Μεταίχμιο.
Εκδηλώσεις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
26.02.2016 11:31
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας ανακοινώνουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το διάστημα 7 έως 10 Μαρτίου 2016.