Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Playground by Manu Katche

Playground by Manu Katche
Το Μuse Festival και η Ελληνική Θεαμάτων παρουσιάζουν τον τζαζ- ροκ ντράμερ Manu Katché για μία συναυλία που θα μας αιφνιδιάσει με την ανάμειξη αφρικάνικων ρυθμών και κλασικών ντραμς υπό την επήρεια τζαζ και ροκ καταβολών στο Παλλάς την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου.

Ο Emmanuel Manu Katché γεννήθηκε το 1958 στο St Maur des Fossés, κοντά στο Παρίσι, αν και οι οικογενειακές του ρίζες είναι από το Ivory Coast της Αφρικής. Σπούδασε πιάνο από τα πέντε του και ξεκίνησε ντραμς στα δεκατέσσερά του, μελετώντας στη συνέχεια κλασικά κρουστά στο Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris.

Το Playground είναι μια μουσική που δημιούργησε ο Manu Katché έχοντας στο μυαλό του τους βασικούς μουσικούς του συνεργάτες. Ηχογραφήθηκε τον Ιανουάριου 2007 στο Avatar Studios στη Νέα ΥόρκηΟ τρόπος που ο Manu παίζει, τον τοποθετεί σε ένα άλλο επίπεδο από τους σύγχρονους τζαζ ντράμερς. Ο εύστροφος ρυθμός του χτίζει ένα ρυθμικό σχήμα, δημιουργώντας το περιβάλλον που κινητοποιεί τα πνευστά και δένει αυτονόητα το πιάνο με το μπάσο .

Με κάθε μουσικό να προσθέτει κάτι στην πραγμάτωση των ιδεών του Manu και να βοηθά να χτιστεί κάτι εντελώς νέο πάνω στο δομημένο πλαίσιο των τόνων του, το κουιντέτο του Manu Katché μας υπόσχεται μια μοναδική συναυλία Παλλάς που πέρα από την τοποθέτηση των ορίων της jazz, θα μας μεταδώσει την εμπειρία της απόλυτης μουσικής απόλαυσης.


Manu Katché: ντραμς, Tore Brunborg: σαξόφωνο, Alex Tassel: τρομπέτα, Jason Rebello: πιάνο, Jerome Regard : ακουστικό μπάσο

Σχετικές ειδήσεις
Ο Manu Dibango επιστρέφει στο Gazarte!
27.12.2016 15:47
Ο Manu Dibango, ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού και μεγαλύτερος σαξοφωνίστας που γεννήθηκε στην αφρικανική ήπειρο, έρχεται, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στο gazarte!
Ο Πέτρος Κλαμπάνης και ο Σταύρος Λάντσιας live στο Atheneaum Κελάρι
09.11.2016 11:29
Το ATHENEAUM Κελάρι έχει την τιμή να φιλοξενεί δύο από τους σημαντικότερους και καταξιωμένους μουσικούς της jazz σκηνής, τον Σταύρο Λάντσια και τον Πέτρο Κλαμπάνη, που ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τα προσωπικά τους album καθώς και μουσική εμπνευσμένη από την ελληνική μουσική παράδοση.
Οι Heroes με τραγούδια του David Bowie live στο Gazarte
31.10.2016 11:57
Οι Heroes, η πρώτη ελληνική tribute band στα τραγούδια και τη μουσική του David Bowie μας προσκαλεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στο Gazarte, σε μια συναυλία - φόρο τιμής στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη που επηρέασε όσο λίγοι την εξέλιξη της μουσική παγκοσμίως.
3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική: συναυλία από τον ΛύρΑυλο στο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού
08.07.2016 17:13
Ο ΛύρΑυλος μας προσκαλεί στη συναυλία "3 χιλιετίες ελληνικής μουσικής". Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.
Playground Theory & Lia Hide live στο Six Dogs
13.04.2016 11:50
Οι Playground Theory εμφανίζονται στο Six Dogs στην καλύτερη στιγμή τους, με το πρόσφατο άλμπουμ τους “Connect The Dots” να συζητιέται ιδιαιτέρως θετικά από το μουσικό τύπο και το μουσικόφιλο κοινό αλλά και τα τραγούδια “Little Things” , “Rain”, “All that could have been” και τη διασκευή τους στο ζακυνθινό «Φυλακίσια» (“Prison Song” ) να ακούγονται από το ραδιόφωνο.