Το Μuse Festival και η Ελληνική Θεαμάτων παρουσιάζουν τον τζαζ- ροκ ντράμερ Manu Katché για μία συναυλία που θα μας αιφνιδιάσει με την ανάμειξη αφρικάνικων ρυθμών και κλασικών ντραμς υπό την επήρεια τζαζ και ροκ καταβολών στο Παλλάς την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου.

Ο Emmanuel Manu Katché γεννήθηκε το 1958 στο St Maur des Fossés, κοντά στο Παρίσι, αν και οι οικογενειακές του ρίζες είναι από το Ivory Coast της Αφρικής. Σπούδασε πιάνο από τα πέντε του και ξεκίνησε ντραμς στα δεκατέσσερά του, μελετώντας στη συνέχεια κλασικά κρουστά στο Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris.

Το Playground είναι μια μουσική που δημιούργησε ο Manu Katché έχοντας στο μυαλό του τους βασικούς μουσικούς του συνεργάτες. Ηχογραφήθηκε τον Ιανουάριου 2007 στο Avatar Studios στη Νέα ΥόρκηΟ τρόπος που ο Manu παίζει, τον τοποθετεί σε ένα άλλο επίπεδο από τους σύγχρονους τζαζ ντράμερς. Ο εύστροφος ρυθμός του χτίζει ένα ρυθμικό σχήμα, δημιουργώντας το περιβάλλον που κινητοποιεί τα πνευστά και δένει αυτονόητα το πιάνο με το μπάσο.

Με κάθε μουσικό να προσθέτει κάτι στην πραγμάτωση των ιδεών του Manu και να βοηθά να χτιστεί κάτι εντελώς νέο πάνω στο δομημένο πλαίσιο των τόνων του, το κουιντέτο του Manu Katché μας υπόσχεται μια μοναδική συναυλία Παλλάς που πέρα από την τοποθέτηση των ορίων της jazz, θα μας μεταδώσει την εμπειρία της απόλυτης μουσικής απόλαυσης.

Manu Katché: ντραμς, Tore Brunborg: σαξόφωνο, Alex Tassel: τρομπέτα, Jason Rebello: πιάνο, Jerome Regard : ακουστικό μπάσο