Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Overprotected: ομαδική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

Overprotected: ομαδική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

Στην αίθουσα Κ. Καβάφης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθεί έκθεση εικαστικού περιεχομένου με έργα πέντε Ελλήνων καλλιτεχνών (ζωγραφική, γλυπτική), με τίτλο Overprotected.

Το θέμα της έκθεσης αφορά την "υπερπροστασία" όχι μόνο στα πλαίσια της οικογένειας αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία.

Η ιδέα, για την συγκεκριμένη έκθεση ήρθε από την κοινή  παρατήρηση των καλλιτεχνών,οτι για να υπάρχει συλλογική ωρίμανση και να μην χρειάζεται πολιτική καταστολή σε ζητήματα αιτημάτων των πολιτών, χρειάζεται να προϋπάρξει μια πρωτίστως ατομική ωρίμανση.

Η ατομική ωρίμανση ωφελεί την συλλογική ωρίμανση και ο ρόλος του κράτους, θα είναι εκ των πραγμάτων αυτός μιας ουσιαστικής προστασίας και όχι μιας ενδεχόμενης ανούσιας υπερπροστασίας.

Στην συγκεκριμένη πρόταση επιμέλειας, οι πέντε συμμετέχοντες καλλιτέχνες καλούνται να διερευνήσουν ατομικά μέσα από έργα ζωγραφικά, μικτής τεχνικής καθώς και γλυπτικής, την σχέση αυτή ανάμεσα στην ευθύνη και την ωριμότητα του ανθρώπου απέναντι σε κοινωνικοπολιτικά ζητήματα.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι:
Καζάκης Μανώλης
Λάιος Θοδωρής
Μπαζάρα Ειρήνη
Παναγιώτου Βιβή
Πεξομάτης Νίκος

Σχετικές ειδήσεις
Spiritual Materialism: ομαδική έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
11.05.2016 11:46
Την Τρίτη 17 Μαΐου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα μία ομαδική έκθεση σε επιμέλεια του Δημήτρη Αντωνίτση, που αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ 8 Αβοριγίνων Αυστραλών και 8 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου 2016.
Sempre la Grecia: έκθεση στη Βενετία με τη συμμετοχή 10 Ελλήνων καλλιτεχνών
19.02.2016 10:18
Άρωμα "Παντοτινής Ελλάδας" έφερε στη Βενετία η συμμετοχή 10 Ελλήνων εικαστικών στην ομαδική έκθεση 48 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, στο πανέμορφο και ιστορικό Palazzo Cavalli Franchetti, μέσα στο βενετσιάνικο καρναβάλι.
Στο Πέρασμα Των Αιώνων: Έκθεση της Τίνας Μάσχα στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μαρκοπούλου
18.02.2016 14:43
Ο Δήμος Μαρκοπούλου, έχει την ιδιαίτερη τιμή και χαρά, να φιλοξενήσει την Έκθεση σύγχρονης αγιογραφίας και ζωγραφικής, της αναγνωρισμένης εικαστικού Τίνας Μάσχα, με τίτλο: «Στο Πέρασμα Των Αιώνων», στον ιστορικό χώρο του 112ετούς νεοκλασικού κτιρίου, του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Μαρκοπούλου και σας προσκαλεί στην εκδήλωση των εγκαινίων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016.
Πολυτεχνείο 1973: έκθεση φωτογραφίας στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων
05.11.2015 14:51
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις FLIPPRESS σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας «Πολυτεχνείο 1973» από τα αρχείο του φωτορεπόρτερ Βασίλη Καραγεώργου, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας από 13 έως 29 Νοεμβρίου.
Τα παιδία παίζει…: Ομαδική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»
26.10.2015 11:52
Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης «Γεώργιος Μπουζιάνης» παρουσιάζει την έκθεση Ζωγραφικής –Χαρακτικής – Κεραμικής «Τα παιδία παίζει…» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015.