Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Overprotected: ομαδική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

Overprotected: ομαδική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

Στην αίθουσα Κ. Καβάφης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθεί έκθεση εικαστικού περιεχομένου με έργα πέντε Ελλήνων καλλιτεχνών (ζωγραφική, γλυπτική), με τίτλο Overprotected.

Το θέμα της έκθεσης αφορά την "υπερπροστασία" όχι μόνο στα πλαίσια της οικογένειας αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία.

Η ιδέα, για την συγκεκριμένη έκθεση ήρθε από την κοινή  παρατήρηση των καλλιτεχνών,οτι για να υπάρχει συλλογική ωρίμανση και να μην χρειάζεται πολιτική καταστολή σε ζητήματα αιτημάτων των πολιτών, χρειάζεται να προϋπάρξει μια πρωτίστως ατομική ωρίμανση.

Η ατομική ωρίμανση ωφελεί την συλλογική ωρίμανση και ο ρόλος του κράτους, θα είναι εκ των πραγμάτων αυτός μιας ουσιαστικής προστασίας και όχι μιας ενδεχόμενης ανούσιας υπερπροστασίας.

Στην συγκεκριμένη πρόταση επιμέλειας, οι πέντε συμμετέχοντες καλλιτέχνες καλούνται να διερευνήσουν ατομικά μέσα από έργα ζωγραφικά, μικτής τεχνικής καθώς και γλυπτικής, την σχέση αυτή ανάμεσα στην ευθύνη και την ωριμότητα του ανθρώπου απέναντι σε κοινωνικοπολιτικά ζητήματα.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι:
Καζάκης Μανώλης
Λάιος Θοδωρής
Μπαζάρα Ειρήνη
Παναγιώτου Βιβή
Πεξομάτης Νίκος

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας της Μαρίας Πέντε στην Πάτμο
10.08.2016 15:43
Η γνωστή και καταξιωμένη Πάτμια αγιογράφος και ζωγράφος, Μαρία Πέντε υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πάτμου, παρουσιάζει μία σειρά από πρωτότυπα έργα που βασίζονται στο θεόπνευστο έργο της Αποκάλυψης του Ιωάννη, σε μία έκθεση με τίτλο «Αποκάλυψις ... μυσταγωγία - εικονογραφία».
Ομαδική έκθεση κολάζ στο Concierge Athens
03.06.2016 14:18
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 εγκαινιάζεται στο Concierge Athens η ομαδική έκθεση κολάζ Ελλήνων καλλιτεχνών με κοινό τους στοιχείο τη σύνθεση εικόνων από εικόνες.
Spiritual Materialism: ομαδική έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
11.05.2016 11:46
Την Τρίτη 17 Μαΐου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα μία ομαδική έκθεση σε επιμέλεια του Δημήτρη Αντωνίτση, που αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ 8 Αβοριγίνων Αυστραλών και 8 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου 2016.
Sempre la Grecia: έκθεση στη Βενετία με τη συμμετοχή 10 Ελλήνων καλλιτεχνών
19.02.2016 10:18
Άρωμα "Παντοτινής Ελλάδας" έφερε στη Βενετία η συμμετοχή 10 Ελλήνων εικαστικών στην ομαδική έκθεση 48 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, στο πανέμορφο και ιστορικό Palazzo Cavalli Franchetti, μέσα στο βενετσιάνικο καρναβάλι.
Στο Πέρασμα Των Αιώνων: Έκθεση της Τίνας Μάσχα στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μαρκοπούλου
18.02.2016 14:43
Ο Δήμος Μαρκοπούλου, έχει την ιδιαίτερη τιμή και χαρά, να φιλοξενήσει την Έκθεση σύγχρονης αγιογραφίας και ζωγραφικής, της αναγνωρισμένης εικαστικού Τίνας Μάσχα, με τίτλο: «Στο Πέρασμα Των Αιώνων», στον ιστορικό χώρο του 112ετούς νεοκλασικού κτιρίου, του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Μαρκοπούλου και σας προσκαλεί στην εκδήλωση των εγκαινίων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016.