Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το ταξίδι του χαρτιού

Το ταξίδι του χαρτιού
Το Αγγέλων Βήμα παρουσιάζει από την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 4 Ιανουαρίου την έκθεση κολάζ Χάρτινα Ταξίδια της εικαστικής ομάδας Just 5.

Το χαρτί αποτελεί  δεσμό και γέφυρα πολιτισμών. Ένα από τα πλέον μακρινά ταξίδια στην ιστορία του ανθρώπου, άρχισε από την Άπω Ανατολή και κράτησε πολλούς αιώνες μέχρι να συναντήσει την Ευρωπαϊκή ήπειρο και να καθορίσει την πολιτιστική πορεία και εξέλιξη μέχρι  τις μέρες μας.

Μια επινόηση από την Κίνα, που ταξιδεύοντας μέσω της Βαγδάτης και της Δαμασκού έφθασε με τους Άραβες στην Βόρεια Αφρική και την Ισπανία, για να συνεχίσει στην Ιταλία, την Γαλλία και τέλος να περάσει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ολοκληρώνοντας την κατάκτηση του πλανήτη.

Μια ανακάλυψη, που στάθηκε ο βασικός συντελεστής, αποτύπωσης - καταγραφής - διάδοσης της γνώσης, ανοίγοντας νέα και ισχυρά κανάλια επικοινωνίας.

Η μεγαλύτερη και μακροβιότερη υπερεθνική και υπερταξική αυτοκρατορία που δημιούργησε ο άνθρωπος. Η πλέον φιλόξενη επιφάνεια κάθε σκέψης και ένα καταφύγιο έκφρασης και δημιουργίας. Άπειρες οι μεταμορφώσεις του, χρωματικές, τελετουργικές, διακοσμητικές αναδεικνύουν με πρωτοποριακό τρόπο τον χώρο και τον χρόνο γύρω του και εντός του.

Τα έργα της ομάδας βρέθηκαν στις διεθνείς εκθέσεις κολάζ και καλλιτεχνικού βιβλίου που οργανώθηκαν στη Λιθουανία τα τελευταία χρόνια.

Η εικαστική ομάδα Just 5 :Γούναρη Ελένη, Κυρούδης Αγγελής, Παπαδάκη Γεύσω, Τσόνογλου Βάσω, Χριστοφιλάκης Στέλιος

Σχετικές ειδήσεις
Η έκθεση «Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος» στο Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης
13.02.2017 12:53
Το δεύτερο μέρος της έκθεσης «Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος» εγκαινιάζεται την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στον εκθεσιακό χώρο του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης και διαρκεί έως τις 17 Μαρτίου.
Το ταξίδι στον χρόνο, άνθρωπος: Έκθεση του Γιάννη Μπουλούμπαση
30.11.2016 12:32
Ο Χώρος Βιβλίου και Πολιτισμού Εν Πλω, θα φιλοξενήσει την έκθεση φωτογραφίας του γνωστού επαγγελματία φωτογράφου Γιάννη Μπουλούμπαση, με τίτλο «Ταξίδι στον χρόνο, άνθρωπος».
Ornament: ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Σκουφά
21.11.2016 11:33
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 12.00 το μεσημέρι εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, με τίτλο «Ornament». Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017.
Εικαστικά ταξίδια στο Άγιον Όρος: Έκθεση των Doug Patterson & Tim Vyner στο Βελιγράδι
17.08.2016 14:24
Η Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του 23ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Βυζαντινών Σπουδών (22-27 Αυγούστου 2016), παρουσιάζει στο Βελιγράδι την Έκθεση ζωγραφικής των Βρετανών ζωγράφων Doug Patterson & Tim Vyner με τίτλο «Εικαστικά ταξίδια στο Άγιον Όρος».
Ταξίδια όνειρα: έκθεση του Κώστα Παναγιωτακόπουλου στη γκαλερί Cube
15.04.2016 15:30
Η Γκαλερί Cube, δύο χρόνια μετά τους “ονειροχώρους” του Κώστα Παναγιωτακόπουλου φιλοξενεί την καινούρια του δουλειά με τον τίτλο “ταξίδια όνειρα”.