Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

1ο Σεμινάριο Θεατρικού Παιχνιδιού με την Άννα Σεβαστή Τζίμα στις Μορφές Έκφρασης

1ο Σεμινάριο Θεατρικού Παιχνιδιού με την Άννα Σεβαστή Τζίμα στις Μορφές Έκφρασης

Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός «Μορφές Έκφρασης» και η Άννα Σεβαστή Τζίμα διοργανώνουν το 1ο Σεμινάριο Θεατρικού Παιχνιδιού από τις 29 Απριλίου 2015.

 

Για παιδαγωγούς: νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές , μουσικοπαιδαγωγούς, εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, δασκάλους χορού και εικαστικών, θεατρολόγους - καλλιτέχνες: ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές, ζωγράφους.

 

Παιχνίδι, λέμε πως είναι τα πάντα, η ζωή, ο ήλιος που ανατέλλει, η θέση μας στον κόσμο, τα πόδια μας που πατάνε πότε στη γη και πότε στον ουρανό, η σχέση μας με τον εαυτό μας, με τους άλλους, με τα παιδιά, με το χώρο και το χρόνο! Παιχνίδι, λέμε πως είναι τα πάντα… μα χρειαζόμαστε κι έναν μικρό χώρο μέσα σε αυτό το παιχνίδι, όπου θα μπορούσαμε να  προπονηθούμε, να  μάθουμε και να δοκιμάσουμε, να διασκεδάσουμε, και να περάσουμε ωραία, χρειαζόμαστε έναν καθρέφτη που να αντανακλά τη δική μας ματιά σε αυτό το παιχνίδι: το θέατρο! Θεατρικό παιχνίδι, λοιπόν ως ένα εργαλείο μάθησης, εξερεύνησης και  επικοινωνίας…

 

Τι περιλαμβάνει ο 1ος κύκλος: παιχνίδια επικοινωνίας, παιχνίδια γνωριμίας, γίνομαι ομάδα, η πρώτη μου εμφάνιση στο κοινό, μικρά παιχνίδια αυτοσχεδιασμού....

 

Προϋποθέσεις για την συμμετοχή σας στο σεμινάριο:

 

Προκειμένου να μπορέσετε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο απρόσκοπτα, θα πρέπει να συμφωνείτε στις 2 παρακάτω δηλώσεις:

1)Τα παιδιά δεν είναι μπελάς, ούτε είναι προβληματικά όντα, δεν χρήζουν ειδικής αγωγής για να κοινωνικοποιηθούν αλλά και δεν αποτελούν απειλή για τον «όμορφο και λογικό μας κόσμο»!

2)Θα ήθελα να βοηθήσω τα παιδιά να γίνουν πιο ικανά να αντιλαμβάνονται τον κόσμο και όχι να γίνουν πιο «όπως πρέπει».

 

Εάν συμφωνείτε με τις 2 παραπάνω δηλώσεις σας προσκαλώ κοντά μου για να σας μεταφέρω την 11ετή μου εμπειρία και γνώση στον κόσμο του θεατρικού παιχνιδιού και θεάτρου. Ευελπιστώ αυτό το σεμινάριο να γίνει και αφορμή για την συνεύρεση εξαιρετικών ανθρώπων, αλλά και μελλοντικών συνεργατών στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και της καλλιτεχνικής δράσης για παιδιά.

 

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας! Δηλώστε συμμετοχή άμεσα.

 

Άννα Σεβαστή Τζίμα

 

Σπούδασε Θέατρο, Αρχαίο Ελληνικό Δράμα, και το Μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα Οrff στις Μορφές Έκφρασης με τον Θωμά Κινδύνη, Πολυφωνικό Τραγούδι Ηπείρου με τον Βαγγέλη Κώτσου, βασικές αρχές σκηνοθεσίας με τον Στάθη Λιβαθινό και τον Τσέζαρι Γκραουζίνι.

 

Το 2003 ίδρυσε το παιδικό  στέκι των Μορφών Έκφρασης, με το όνομα «Παιδί & Τέχνη» το οποίο δραστηριοποιείται τόσο στην καλλιτεχνική δράση και έκφραση των παιδιών: με απογευματινά εργαστήρια, καλοκαιρινά καλλιτεχνικά camp, εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία, όσο και στην επαφή τους με τον κόσμο, και το παραμύθι, μέσα από θεατρικές παραστάσεις, αλλά και προγράμματα που μεταφέρουν το θέατρο στην εκπαίδευση.

 

Έχει συνεργαστεί με την Κάρμεν Ρουγγέρη ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, τον Γιώργο Φακανά ως δασκάλα και σκηνοθέτης , και έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει μεγάλης έκτασης  προγράμματα, τα οποία παρακολούθησαν χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα αλλά και την Κύπρο.

 

Έχει γράψει και σκηνοθετήσει παιδικά θεατρικά έργα: «Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος», «Το παιδί και το κουδουνάκι», «Ο Χιχι και η Χαχά», «Η μαγική σοφίτα», «Το απίστευτο ταξίδι του κ.Πικ», «Ο Παππούς μου ο Γεράσιμος» και έχει δημιουργήσει δεκάδες εκπαιδευτικές βιωματικές δράσεις.

 

Το 2013 έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη της παράσταση για ενήλικο κοινό, με την Πειραματική ομάδα των Μορφών Έκφρασης, με θέμα τη ζωή και το έργο του Erik Satie. Η παράσταση με τίτλο «Έξι σκίτσα για τον αόρατο κόσμο του Erik Satie» παρουσιάστηκε στο 1ο Φεστιβάλ «Μικρό Παρίσι των Αθηνών». Επίσης έχει σκηνοθετήσει με το μιούζικαλ «Cats: Όνειρο χειμωνιάτικης νύχτας» με την καλλιτεχνική ομάδα του ωδείου Τέχνης Γ. Φακανά.

Σχετικές ειδήσεις
Το όνειρο ενός γελοίου...υπό συζήτηση στις Μορφές Έκφρασης
06.02.2017 17:03
Το Θέατρο «Μορφές Έκφρασης» διοργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στον Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι και στο έργο του «Το όνειρο ενός γελοίου» και προσκαλούν το κοινό με ελεύθερη είσοδο.
Η τέχνη του δράματος στην εκπαίδευση: Σεμινάριο με τον Τάσο Καρακύκλα στο Επί Κολωνώ
10.10.2016 11:06
Το Θέατρο Επί Κολωνώ παρουσιάζουν ένα σεμινάριο για την Τέχνη του δράματος στην εκπαίδευση, στο οποίο ο Τάσος Κατρακύλας θα διδάξει “Τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και βιωματικής εμψύχωσης ομάδων”.
Ακροάσεις για 22 υποτροφίες στο master class Αρχαίου Δράματος στις Μορφές Έκφρασης
16.09.2016 15:11
Οι Μορφές Έκφρασης, ανακοινώνουν υποτροφία για 22 νέους καλλιτέχνες (ηθοποιούς, χορευτές και μουσικούς) για την συμμετοχή τους στο master class Αρχαίου Δράματος με θέμα την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή από τον Θωμά Κινδύνη.
Χορ(ο)ομιλίες - χορεύοντας ένα θεατρικό κείμενο: Σεμινάριο με την Όλγα Σπυράκη
26.04.2016 15:41
Ο Κινητήρας διοργανώνει το σεμινάριο Χορ(ο)ομιλίες - χορεύοντας ένα θεατρικό κείμενο, με εισηγήτρια την Όλγα Σπυράκη.
Το Θεατρικό Παιχνίδι στην Ειδική Εκπαίδευση: σεμινάριο στο Θέατρο της Ημέρας
09.03.2016 14:23
Το Θέατρο της Ημέρας διοργανώνει ταχύρυθμο σεμινάριο με θέμα «Το Θεατρικό Παιχνίδι στην Ειδική Εκπαίδευση», με Εισηγητή τον Παναή Κασσιανό.