Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Τριήμερο Σύγχρονου Χορού από την ομάδα Proyecto Movimiento της Βενεζουέλας στην Αθήνα

Τριήμερο Σύγχρονου Χορού από την ομάδα Proyecto Movimiento της Βενεζουέλας στην Αθήνα

Η Πρεσβεία της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας φέρνει στην Ελλάδα τη διάσημη και βραβευμένη Βενεζουελάνικη ομάδα Σύγχρονου Χορού Proyecto Movimiento, σε μια μοναδική και θαυμάσια ευκαιρία για να συστήσει το ελληνικό κοινό με τη σκηνή της σύγχρονης τέχνης της Βενεζουέλας και την ίδια στιγμή να συνεχίσει την προώθηση της πολιτιστικής συνδιαλαγής, σε συνεργασία με διάφορους δημοτικούς οργανισμούς, ενώσεις και άλλες οργανώσεις στην Ελλάδα. 

 

Το ελληνικό κοινό θα μπορέσει να απολαύσει για πρώτη φορά την παράσταση «Ο τελευταίος ρυθμός» από τη διακεκριμένη ομάδα του Proyecto Movimiento, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τρεις μοναδικές παραστάσεις στις 22, 23 και 24 Απριλίου 2015 στο Θέατρο Ελυζέ, καθώς και στους δήμους Νέας Ιωνίας και Αγίας Παρασκευής, αντίστοιχα.

 

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου επίδειξης Σύγχρονου Χορού, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στη Βενεζουέλα μέσα από την παράσταση «Ο τελευταίος Ρυθμός», στην οποία μπορούμε να ανιχνεύσουμε τις βαθιές ρίζες της ταυτότητας της Βενεζουέλας, όχι μόνο στη χορογραφική σύνθεση της, αλλά και στη μουσική της, στα κοστούμια, στα σκηνικά αλλά και στην ίδια τη σκηνοθεσία . Η Τρίνα Φρόμετα (Trina Frometa), διευθύντρια της ομάδας Proyecto Movimiento, η οποία έχει επιμεληθεί την παράσταση τόσο σκηνοθετικά όσο και καλλιτεχνικά, την περιέγραψε ως μια παράσταση που «έχει  σχεδιαστεί με στόχο να παρουσιαστεί διεθνώς σε συμβατικούς ή μη συμβατικούς χώρους, κι έχει εμπνευστεί από την εθνική μας ταυτότητα».

 

Το 1995, η Τρίνα Φρόμετα, διάσημη χορεύτρια και δασκάλα χορού, ίδρυσε την Ομάδα Σύγχρονου Χορού Proyecto Movimiento, η οποία έχει διαδώσει εδώ και χρόνια σε διεθνές επίπεδο ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η παράδοση της Βενεζουέλας με ένα εντυπωσιακό μείγμα από τις τελευταίες τάσεις που κυριαρχούν στο σύγχρονο χορό, συμβάλλοντας παράλληλα και στην προώθηση των νέων ταλέντων της Βενεζουέλας. Το ελληνικό κοινό με τη σειρά του θα έχει την ευκαιρία να παρασυρθεί από τη δυναμικότητα αυτής της νέας και ταλαντούχας ομάδας σε ένα συναρπατικό τριήμερο, του οποίου το πρόγραμμα διαρθρώνεται ως εξής:

 

Την Τετάρτη 22 Απριλίου, στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα του προγράμματος στο Θέατρο Ελυζέ, όπου ο ρυθμός της Βενεζουέλας θα αιχμαλωτίσει το ελληνικό κοινό σε αυτή την πρώτη και μαγική συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί και με την παρουσία των δημοτικών αρχών, καλλιτεχνών, διανοούμενων καθώς και του διπλωματικού σώματος.

 

Στη συνέχεια, την Πέμπτη 23 Απριλίου, στις 20.00, η ομάδα Proyecto Movimiento θα παρευρεθεί στο Δήμο Νέας Ιωνίας  συνεχίζοντας το πρόγραμμα παραστάσεων και προσφέροντας μας μερικά από τα καλύτερα δείγματα της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής της Βενεζουέλας, στο 3ο Γενικό Λύκειο Νεάπολης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήρι Σύγχρονου Χορού, στο Dance Cultural Centre στην Αθήνα, από την ίδια τη διευθύντρια της ομάδας, Τρίνα Φρόμετα.

 

Τέλος, την Παρασκευή 24 Απριλίου και ώρα 20.00, το εξαιρετικό χορευτικό σχήμα από τη Βενεζουέλα θα κλείσει την περιοδεία του στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, όπου και θα πραγματοποιηθεί μια μαγευτική αποχαιρετιστήρια παράσταση της ομάδας Proyecto Movimiento

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα δώσουν το παρών τόσο οι δημοτικές αρχές όσο και το διπλωματικό σώμα της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, η οποία και απευθύνει  μια πρόσκληση τόσο στο ελληνικό κοινό όσο και στη λατινοαμερικανική και βενεζολάνικη κοινότητα στην Ελλάδα, να παρευρεθούν σε αυτό το τριήμερο Σύγχρονου Χορού από τη Βενεζουέλα, προκειμένου να γνωρίσουν τις πολιτιστικές πτυχές του λαού μας και, ταυτόχρονα, να απολαύσουν τρεις νύχτες εξαιρετικής πολιτιστικής ποιότητας.

Σχετικές ειδήσεις
Scratch, performance από την ομάδα σύγχρονου χορού Dancevacuum
01.12.2016 17:27
Η ομάδα σύγχρονου χορού Dancevacuum παρουσιάζει την performance, Scratch, στο χώρο DanceVacuum – Centre of Performing Arts, στο Χαλάνδρι.
1η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου χορού στο Θέατρο ΠΚ
05.07.2016 14:49
Το Θέατρο ΠΚ ανοίγει τις πόρτες του σε νέους καλλιτέχνες και διοργανώνει την 1η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού. Με στόχο η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού να γίνει θεσμός, ο χώρος του θεάτρου ΠΚ θα φιλοξενήσει νέους χορευτές δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά και τις ιδέες τους προάγοντας την τέχνη του χορού.
óMNIRA και VORTEX: Δύο παραστάσεις χορού στο Σύγχρονο Θέατρο
29.02.2016 10:52
Δύο έργα σύγχρονου χορού απο τις νέες χορογράφους Μαριάννα Βαρβιάνη και Στέλλα Σπύρου συναντιούνται στην σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου για να πραγματευτούν τις έννοιες του εγκλωβισμού και της υπέρβασης.
Νέα παράσταση σύγχρονου χορού από την Αναστασία Λύρα στο Μικροσκοπικό Θέατρο
29.12.2015 15:22
Το Μικροσκοπικό Θέατρο παρουσιάζει το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016, στις 20:00 ένα νέο πρόγραμμα Σύγχρονου Χορού σε τέσσερα μέρη, με θέμα το Αίμα και τη Μνήμη.
Είναι Καιρός - Δεύτερη περίοδος: Παράσταση Σύγχρονου Χορού στο Μικροσκοπικό Θέατρο
23.12.2015 14:43
Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015, στις 8μμ, η ομάδα του Μικροσκοπικού Θεάτρου παρουσιάζει στο ατμοσφαιρικό πλακιώτικο θεατράκι, τη συνέχεια του προγράμματος σύγχρονου χορού Είναι καιρός - δεύτερη περίοδος με μια παράσταση που περιλαμβάνει δύο σόλο χορογραφίες και μια ζωντανή εικαστική εγκατάσταση.