Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Patission Cinemart Festival στους κινηματογράφους Αλεξάνδρα και Αλκυονίς

Patission Cinemart Festival στους κινηματογράφους Αλεξάνδρα και Αλκυονίς

Το Patission Cinemart Festival ανοίγει τις πύλες του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Κυριακή 19 Απριλίου 2015. Το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο διοργανώνει το 2ο κινηματογραφικό φεστιβάλ-φόρουμ της κεντρικής λεωφόρου της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), και την πρεσβεία του Καναδά, στους ιστορικούς κινηματογράφους Αλεξάνδρα και Αλκυονίς από 19 ως 22 Απριλίου με την υποστήριξη του Ελληνικού κέντρου κινηματογράφου.

Το φετινό θέμα του Patission Cinemart είναι " πολιτισμός και ευ ζην". Οι φίλοι του κινηματογράφου θα μπορέσουν να απολαύσουν 11 βραβευμένες ταινίες και ντοκυμαντέρ από τον Καναδά (4), και την Ελλάδα (7).

Ποιός είναι ο ρόλος του πολιτισμού στην καθημερινότητα και στην διαμόρφωση της καλής ζωής;

Ποιά η συμβολή του πολιτισμού στην κοινωνική ισορροπία και συνοχή, αξίες που προστατεύουν τις ζωές των μελών μιας κοινωνίας;

Πόσο μπορεί ο πολιτισμός να είναι απάντηση στις κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις;

Ποιός ο αντικατοπτρισμός του “πολιτισμού” αφ’ ενός και του “ευ ζην” αφ’ ετέρου, μέσα στα διάφορα κοινωνικά στρώματα;

Aυτά και άλλα ερωτήματα απαντιώνται στις ταινίες που θα προβληθούν και στο παράλληλο φόρουμ του φεστιβάλ.

Το Patission Cinemart εξελίσσεται σε ένα θεσμικό κόμβο διαπολιτισμικού διαλόγου που μελετάει την σχέση του πολιτισμού με κάθε άλλη έκφραση της ζωής , επίσης αναδεικνύει ταλαντούχους δημιουργούς και επιπλέον ενισχύει την πολιτιστική αξία της ιστορικής λεωφόρου Πατησίων, του δρόμου των θεάτρων και των κινηματογράφων που έχει σημαδέψει τον Αθηναϊκό πολιτισμό.

Το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, ο ΟΠΑΝΔΑ και η πρεσβεία του Καναδά καλούν τους Αθηναίους και τους επισκέπτες που θα βρεθούν στην πόλη μας εκείνο το διάστημα να απολαύσουν ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό «φόρουμ».

Έναρξη την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 στον κινηματογράφο Αλκυονίς στις 19.00 με είσοδο ελεύθερη στο φόρουμ.

Επιδοτούμενη τιμή εισητηρίου από το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο, τον ΟΠΑΝΔΑ και την πρεσβεία του Καναδά στα 3 ευρώ και για περισσότερες από μία συνεχόμενες ταινίες στα 5 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις
Φεστιβάλ ρώσικου αντιπολεμικού κινηματογράφου στην Αλκυονίδα
15.11.2016 13:18
Στο Φεστιβάλ κινηματογράφου του Αλκυονίς θα προβληθούν ​18 ​σπουδαίες ​αντιπολεμικές ​ταινίες, αριστουργήματα του ρώσικου​ και σοβιετικού​ κινηματογράφου, ​πολλές εκ των οποίων δεν έχουν προβληθεί ξανά ​Ελλάδα. ​
Ο Κύριος Όβε: Η πρόταση της Σουηδίας για τα Όσκαρ 2017 και πάλι στους κινηματογράφους
21.09.2016 13:26
Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2016, στους κινηματογράφους ΑΣΤΟΡ & ΔΙΑΝΑ το Αθηναϊκό κοινό μπορεί και πάλι να απολαύσει την ταινία Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΒΕ (A Man Called Ove) του Χάνες Χολμ, λίγο πριν κερδίσει το OSCAR!
Φεστιβάλ Ρωσικού Κινηματογράφου στην Αλκυονίδα
19.04.2016 15:31
Ο ιστορικός κινηματογράφος τέχνης «ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema», φιλοξενεί από 23 έως 27 Απριλίου 2016, το ετήσιο Φεστιβάλ Ρωσικού Κινηματογράφου.
Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Δουβλίνου 2016
08.04.2016 11:47
Το δεύτερο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Δουβλίνου (Dublin Greek Film Festival) θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 21 Απριλίου έως και την Κυριακή 24 Απριλίου στους χώρους: Chester Beatty Library, Filmbase, Omniplex Rathmines και The Sugar Club. Το φεστιβάλ θα προβάλει γνωστές ταινίες, ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και θα φιλοξενήσει και μια μουσική εκδήλωση.
Η «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου επιστρέφει στους κινηματογράφους
01.04.2016 10:44
Μετά την μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου στην 7η απονομή των βραβείων ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, το ατμοσφαιρικό θρίλερ με τον Στέλιο Μάινα στον ρόλο ενός επιχειρηματία που παίρνει τις ευθύνες στα χέρια του, θα προβληθεί και πάλι στους κινηματογράφους.