Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Πλάτων στην Ολυμπία

Ο Πλάτων στην Ολυμπία
H Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Λούση Μπρατζιώτη παρουσιάζουν το βιβλίο Ο Πλάτων στην Ολυμπία του συγγραφέα Stephen G. Miller. Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα τη Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

To βιβλίο αφηγείται την ιστορία του νεαρού Πλάτωνα και την επιδίωξή του για νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ιστορία εκτυλίσσεται στους Ολυμπιακούς Aγώνες του 416, 412 και 408 π.X. με φόντο την αρχαία Αθήνα και τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Γνωρίζοντας την επιθυμία του Πλάτωνα για νίκη μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 416, ο αναγνώστης παρακολουθεί τον ήρωα από την αρχή της προσπάθειάς του να εκγυμνάσει το σώμα και το μυαλό του μέχρι και τη γνωριμία του με το Σωκράτη.

Η πλοκή του βιβλίου βασίζεται σε γραπτές ιστορικές πηγές ενώ η συνοδευτική εικονογράφηση της Αθηνάς Σταμάτη είναι εμπνευσμένη από αρχαϊκά ευρήματα. Το βιβλίο μετέφρασε στα ελληνικά η Φωτεινή Πίπη.

Στόχος του βιβλίου  είναι να προσφέρει στους νεαρούς αναγνώστες μια ευχάριστη, αξιόλογη και ιστορικά ακριβή γνωριμία με την Ολυμπία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ολυμπιακό Ιδεώδες.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:  Βιβή Βασιλοπούλου, Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, Πάνος Βαλαβάνης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών ,Κωνσταντίνος Γεωργιάδης , Επίτιμος Κοσμήτορας Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Stephen G. Miller, Συγγραφέας και Επίτιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϋ .H εκδότης Λούση Μπρατζιώτη θα συντονίσει την συζήτηση.

Σχετικές ειδήσεις
Η ποιήτρια Elizabeth Bishop στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
24.01.2017 10:38
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τις (.poema..) εκδόσεις παρουσιάζουν την ανθολόγηση ποιημάτων της Αμερικανίδας ποιήτριας Elizabeth Bishop στην έκδοση που κυκλοφορεί με επιμέλεια, μετάφραση και επίμετρο του συγγραφέα, ποιητή και μεταφραστή Γιώργου Παναγιωτίδη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
Με τα λόγια (γίνεται): Αφιέρωμα στην Ελένη Βακαλό στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
29.11.2016 11:56
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι ποιητικές συναντήσεις “Με τα λόγια (γίνεται)”, στην δεύτερη εκδήλωση του έκτου κύκλου, παρουσιάζουν αφιέρωμα στην σπουδαία Ελληνίδα ποιήτρια του 20ου αιώνα, Ελένη Βακαλό.
Ο καθηγητής είναι νεκρός - Joost de Vries
11.10.2016 11:23
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του Joost de Vries, Ο καθηγητής είναι νεκρός.
Φαίδρος - Πλάτων
25.08.2016 10:41
Από τις εκδόσεις Πόλις κυκλοφορεί το βιβλίο, Φαίδρος του Πλάτων σε μετάφραση Ν. Μ. Σκουτερόπουλου.
Πλάτων Μένων - Ιωάννης Πετράκης (μτφ)
30.05.2016 09:45
Οι εκδόσεις της Εστίας ανακοινώνουν την κυκλοφορία ενός νέου τίτλου στη σειρά «ΟΙ ΠΛΑΤΩΝΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ» (Υπεύθυνος σειράς: Βασίλης Κάλφας) Πλάτων Μένων σε εισαγωγή-μετάφραση-ερμηνευτικά σχόλια του Ιωάννη Πετράκη.