H Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Λούση Μπρατζιώτη παρουσιάζουν το βιβλίο Ο Πλάτων στην Ολυμπία του συγγραφέα Stephen G. Miller. Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα τη Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

To βιβλίο αφηγείται την ιστορία του νεαρού Πλάτωνα και την επιδίωξή του για νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ιστορία εκτυλίσσεται στους Ολυμπιακούς Aγώνες του 416, 412 και 408 π.X. με φόντο την αρχαία Αθήνα και τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Γνωρίζοντας την επιθυμία του Πλάτωνα για νίκη μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 416, ο αναγνώστης παρακολουθεί τον ήρωα από την αρχή της προσπάθειάς του να εκγυμνάσει το σώμα και το μυαλό του μέχρι και τη γνωριμία του με το Σωκράτη.

Η πλοκή του βιβλίου βασίζεται σε γραπτές ιστορικές πηγές ενώ η συνοδευτική εικονογράφηση της Αθηνάς Σταμάτη είναι εμπνευσμένη από αρχαϊκά ευρήματα. Το βιβλίο μετέφρασε στα ελληνικά η Φωτεινή Πίπη.

Στόχος του βιβλίου  είναι να προσφέρει στους νεαρούς αναγνώστες μια ευχάριστη, αξιόλογη και ιστορικά ακριβή γνωριμία με την Ολυμπία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ολυμπιακό Ιδεώδες.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:  Βιβή Βασιλοπούλου, Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, Πάνος Βαλαβάνης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών ,Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, Επίτιμος Κοσμήτορας Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Stephen G. Miller, Συγγραφέας και Επίτιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϋ .H εκδότης Λούση Μπρατζιώτη θα συντονίσει την συζήτηση.