Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η νεραϊδομπαλαρίνα χορεύει με τα αστέρια - Άμελι Μπεν

Η νεραϊδομπαλαρίνα χορεύει με τα αστέρια - Άμελι Μπεν

Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της σειράς Εγώ κι εσύ διαβάζουμε μαζί με τίτλο Η νεραϊδομπαλαρίνα χορεύει με τα αστέρια της Άμελι Μπεν σε εικονογράφηση της Μπετίνα Γκότσεν-Μπεκ.

 

Το διάβασμα γίνεται διασκέδαση

Μια συναρπαστική ιστορία,

χωρισμένη σε μικρές παραγράφους για αρχάριους αναγνώστες

και σε μεγαλύτερες για εξασκημένους.

Διαβάζουμε λοιπόν μαζί, μια ο ένας, μια ο άλλος.

Έτσι το διάβασμα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη διασκέδαση!

 

Η Λένα είναι αναστατωμένη: Σε λίγο πρέπει να βγει στη σκηνή με το μπαλέτο της.

Στα γρήγορα κάνει πάλι πρόβα μια πιρουέτα. Στριφογυρίζει γρήγορα, όλο και πιο γρήγορα... μέχρι που ξαφνικά βρίσκεται στη χώρα των νεράιδων! Αλλά και εδώ υπάρχει μεγάλη αναστάτωση: Το κακό ξωτικό Νοξ έχει κάνει μαγικά στο Αστεράκι, την πρίμα μπαλαρίνα του μπαλέτου των άστρων. Χωρίς το Αστεράκι δεν μπορεί να γίνει

η παράσταση και όλα τα αστέρια στον ουρανό θα σβήσουν!

Άραγε θα μπορέσει η Λένα να σώσει την κατάσταση;

 

Η Άμελι Μπεν γεννήθηκε το 1974 στη νότια Γερμανία. Από παιδί κιόλας αγαπούσε πάνω απ’ όλα τα βιβλία και διάβαζε κυρίως παραμύθια και ιστορίες φαντασίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έζησε για αρκετό καιρό στο Νεπάλ, το Ισραήλ και την Αγγλία. Εκεί επισκέφθηκε πολλά μαγικά μέρη και μάζεψε ιδέες για τις δικές της ιστορίες. Σήμερα η Άμελι Μπεν ζει στη Στουτγκάρδη και είναι αφοσιωμένη στην αγαπημένη απασχόλησή της: Να γράφει παιδικά βιβλία και να παίζει με τη γάτα της Ναόμι!

 

Η Μπετίνα Γκότσεν-Μπεκ (η εικονογράφος του βιβλίου Η νεραϊδομπαλαρίνα χορεύει με τα αστέρια, Κέδρος, 2015), που γεννήθηκε το 1965 στο Μυνχενγκλάντμπαχ, έσπασε όλα τα ρεκόρ στη ζωγραφική από τον παιδικό σταθμό κιόλας. Αργότερα πήρε σειρά η μοκέτα του παιδικού δωματίου της. Ύστερα από πολλά ταξίδια στην Ευρώπη, σπούδασε ζωγραφική και γραφιστική. Από το 1996 εικονογραφεί παιδικά βιβλία και σήμερα ζει με την oικογένειά της στο Φράιμπουργκ.

Σχετικές ειδήσεις
Γιορτή για την έκδοση του  ​παιδικού​ βιβλίου
13.12.2016 11:20
Η Μικρή Άρκτος σας προσκαλεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στη Στοά Σπύρου Μήλιου- City Link, όπου γιορτάζουμε την κυκλοφορία του παιδικού μυθιστορήματος του Αντώνη Μυλωνάκη, με τίτλο «Ο Καθρέφτης & η προφητεία του Γκρέινορθ».
Οι μύθοι μας τ'αστέρια μας, από το Αερόπλοιο στο θέατρο Τόπος Αλλού
13.09.2016 13:26
Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ μετά την Ελληνική πρεμιέρα της παράστασης στις 25 Σεπτεμβρίου 2016 στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, θα ταξιδέψει στην γειτονική Βουλγαρία.
8ο Παιδικό Φεστιβάλ Τέχνης του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου στο Θέατρο Σοφούλη
17.06.2016 12:21
Το Θέατρο Σοφούλη έχει πρωταρχικό στόχο τα παιδικά χαμόγελα. Για το λόγο αυτό με μεγάλη χαρά και συγκίνηση θα φιλοξενήσει το 8ο Παιδικό Φεστιβάλ Τέχνης του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016.
 Από τη γη μέχρι τ’ αστέρια -  Μαρίνα Μιχαηλίδου- Καδή & Μεχβές Μπεΐτογλου
26.05.2016 10:12
Από τις εκδόσεις A bookworm publication κυκλοφορεί η δίγλωσση έκδοση του παιδικού βιβλίου, Από τη γη μέχρι τ’ αστέρια, της Μαρίνας Μιχαηλίδου- Καδή και Μεχβές Μπεΐτογλου σε εικονογράφηση Αγγελικής Πιλάτη.
29.03.2016 13:04
Το «Σπίτι των Παραμυθιών-Το Μουσείο Αλλιώς» γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου οργανώνοντας έναν περίπατο στη γειτονιά του