Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της σειράς Εγώ κι εσύ διαβάζουμε μαζί με τίτλο Η νεραϊδομπαλαρίνα χορεύει με τα αστέρια της Άμελι Μπεν σε εικονογράφηση της Μπετίνα Γκότσεν-Μπεκ.

Το διάβασμα γίνεται διασκέδαση

Μια συναρπαστική ιστορία,

χωρισμένη σε μικρές παραγράφους για αρχάριους αναγνώστες

και σε μεγαλύτερες για εξασκημένους.

Διαβάζουμε λοιπόν μαζί, μια ο ένας, μια ο άλλος.

Έτσι το διάβασμα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη διασκέδαση!

Η Λένα είναι αναστατωμένη: Σε λίγο πρέπει να βγει στη σκηνή με το μπαλέτο της.

Στα γρήγορα κάνει πάλι πρόβα μια πιρουέτα. Στριφογυρίζει γρήγορα, όλο και πιο γρήγορα… μέχρι που ξαφνικά βρίσκεται στη χώρα των νεράιδων! Αλλά και εδώ υπάρχει μεγάλη αναστάτωση: Το κακό ξωτικό Νοξ έχει κάνει μαγικά στο Αστεράκι, την πρίμα μπαλαρίνα του μπαλέτου των άστρων. Χωρίς το Αστεράκι δεν μπορεί να γίνει

η παράσταση και όλα τα αστέρια στον ουρανό θα σβήσουν!

Άραγε θα μπορέσει η Λένα να σώσει την κατάσταση;

Η Άμελι Μπεν γεννήθηκε το 1974 στη νότια Γερμανία. Από παιδί κιόλας αγαπούσε πάνω απ’ όλα τα βιβλία και διάβαζε κυρίως παραμύθια και ιστορίες φαντασίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έζησε για αρκετό καιρό στο Νεπάλ, το Ισραήλ και την Αγγλία. Εκεί επισκέφθηκε πολλά μαγικά μέρη και μάζεψε ιδέες για τις δικές της ιστορίες. Σήμερα η Άμελι Μπεν ζει στη Στουτγκάρδη και είναι αφοσιωμένη στην αγαπημένη απασχόλησή της: Να γράφει παιδικά βιβλία και να παίζει με τη γάτα της Ναόμι!

Η Μπετίνα Γκότσεν-Μπεκ (η εικονογράφος του βιβλίου Η νεραϊδομπαλαρίνα χορεύει με τα αστέρια, Κέδρος, 2015), που γεννήθηκε το 1965 στο Μυνχενγκλάντμπαχ, έσπασε όλα τα ρεκόρ στη ζωγραφική από τον παιδικό σταθμό κιόλας. Αργότερα πήρε σειρά η μοκέτα του παιδικού δωματίου της. Ύστερα από πολλά ταξίδια στην Ευρώπη, σπούδασε ζωγραφική και γραφιστική. Από το 1996 εικονογραφεί παιδικά βιβλία και σήμερα ζει με την oικογένειά της στο Φράιμπουργκ.