O Ιανός και οι εκδόσεις Μεταίχμιο στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Συναντήσεις με συγγραφείς» σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τον Μάνο Ελευθερίου την Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015, στο βιβλιοπωλείο Ιανός

Ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί  με τον δημιουργό Μάνο Ελευθερίου για το έργο και τη ζωή του, ανιχνεύοντας τον άνθρωπο-συγγραφέα.

Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή.

Η τραγουδοποιός Ευτυχία Μητρίτσα θα παρουσιάσει στο πιάνο τραγούδια του.

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία του:

O καιρός των χρυσανθέμων (μυθιστόρημα),

Η γυναίκα που πέθανε δύο φορές (μυθιστόρημα),

Ο άνθρωπος στο πηγάδι (μυθιστόρημα),

Η μελαγχολία της πατρίδας μετά τις ειδήσεις των οκτώ (διηγήματα),

Ο νοητός λύκος (ποίηση), Ο γέρος χορευτής (θεατρικός μονόλογος),

Μαύρα μάτια: Ο Μάρκος Βαμβακάρης και η συριανή κοινωνία τα χρόνια 1905-1920 (χρονικό),

Τα λόγια και τα χρόνια, 1963-2013 (συγκεντρωτική έκδοση των στίχων του)

Ο Μάνος Ελευθερίου γεννήθηκε στην Ερμούπολη. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, ποιητικές συλλογές, τόμους με πεζά, λευκώματα και τέσσερις τόμους για το «Θέατρο στην Ερμούπολη τον 20ό αιώνα, 1901-1921», καθώς και την ανθολογία Ερμούπολη, Μια πόλη στη λογοτεχνία (Μεταίχμιο, 2004) και το χρονικό Μαύρα μάτια: Ο Μάρκος Βαμβακάρης και η συριανή κοινωνία τα χρόνια 1905-1920 (Μεταίχμιο, 2013). Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2005 για το μυθιστόρημά του O καιρός των χρυσανθέμων (Μεταίχμιο, 2004). Ως στιχουργός έχει στο ενεργητικό του περίπου 400 τραγούδια και συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους έλληνες συνθέτες. Το 2013 κυκλοφόρησε από τις εκδ. Μεταίχμιο συγκεντρωτική έκδοση των στίχων του με τον τίτλο Τα λόγια και τα χρόνια.