Βασικός λόγος που ο Σουρής είναι σύγχρονος και επίκαιρος είναι η ποίηση, και γενικά το έργο του που αντιπροσωπεύει προβληματισμούς στο σήμερα. Κάνει αμερόληπτη κριτική σε όλο το φάσμα της πολιτικής κατάστασης της εποχής του, αλλά το πιο σημαντικό από την ευφυή συγγραφή των έργων του που προκύπτει είναι η κριτική που κάνει στους απλούς πολίτες.

Συγκεκριμένα έχει μεγάλη σημασία, όχι μόνο το σωστό ή το λάθος που παράγει η πολιτική (οποιαδήποτε πολιτική) κατάσταση, σημασία έχει το ήθος των πολιτών μέσα σε αυτή. Δυστυχώς,  αποδεικνύεται ότι όπως και τότε έτσι και τώρα, εκτός από τους ανήθικους πολιτικούς, ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε ανήθικους πολίτες.

Όλο αυτό φυσικά ο Σουρής το βγάζει μέσα από το έργο του όχι διακριτικά αλλά με χιούμορ, κάτι που προσπαθήσαμε να συμβεί και στην παράσταση. Με όχημα το ισχυρό και έξυπνο ποιητικό λόγο του Σουρή και κρατώντας στην εικόνα της εποχής του, χρησιμοποιώντας μουσικές φόρμες της οπερέτας μέσα από μία πειραγμένη ματιά, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε προβληματισμούς σύγχρονους και επίκαιρους.

Η παράσταση «Σύγχρονα και Επίκαιρα» παρουσιάζεται στο Θέατρο Αλκμήνη κάθε Κυριακή στις 21.00. Περισσότερες πληροφορίες.