Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Μανώλης Ιωνάς: Για την παράσταση Σύγχρονα και Επίκαιρα στο Θέατρο Αλκμήνη

Μανώλης Ιωνάς: Για την παράσταση Σύγχρονα και Επίκαιρα στο Θέατρο Αλκμήνη

Βασικός λόγος που ο Σουρής είναι σύγχρονος και επίκαιρος είναι η ποίηση, και γενικά το έργο του που αντιπροσωπεύει προβληματισμούς στο σήμερα. Κάνει αμερόληπτη κριτική σε όλο το φάσμα της πολιτικής κατάστασης της εποχής του, αλλά το πιο σημαντικό από την ευφυή συγγραφή των έργων του που προκύπτει είναι η κριτική που κάνει στους απλούς πολίτες.

Συγκεκριμένα έχει μεγάλη σημασία, όχι μόνο το σωστό ή το λάθος που παράγει η πολιτική (οποιαδήποτε πολιτική) κατάσταση, σημασία έχει το ήθος των πολιτών μέσα σε αυτή. Δυστυχώς,  αποδεικνύεται ότι όπως και τότε έτσι και τώρα, εκτός από τους ανήθικους πολιτικούς, ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε ανήθικους πολίτες.

Όλο αυτό φυσικά ο Σουρής το βγάζει μέσα από το έργο του όχι διακριτικά αλλά με χιούμορ, κάτι που προσπαθήσαμε να συμβεί και στην παράσταση . Με όχημα το ισχυρό και έξυπνο ποιητικό λόγο του Σουρή και κρατώντας στην εικόνα της εποχής του, χρησιμοποιώντας μουσικές φόρμες της οπερέτας μέσα από μία πειραγμένη ματιά, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε προβληματισμούς σύγχρονους και επίκαιρους.


Η παράσταση «Σύγχρονα και Επίκαιρα» παρουσιάζεται στο Θέατρο Αλκμήνη κάθε Κυριακή στις 21.00. Περισσότερες πληροφορίες.

Σχετικές ειδήσεις
Έλενα Πέγκα: Η τρυφερή παιδικότητα και το ξύπνημα της άνοιξης
13.01.2017 15:27
Η συγγραφέας και σκηνοθέτις Έλενα Πέγκα καταγράφει μερικά από τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς που θέτει το έργο «Θα πεθάνω αν πεθάνεις», το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο "Χώρος Θέατρο".
Μιχάλης Γιγιντής: Ο Κατάθλας είναι ένας από μας
20.12.2016 16:33
Ο Μιχάλης Γιγιντής γράφει για την κατάθλιψη που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος με αφορμή την παράσταση "Ο Κατάθλας"…
Κλήμης Εμπέογλου: Προσπαθώντας να βρω απαντήσεις, βρέθηκα με περισσότερα ερωτήματα
02.12.2016 16:43
Ο Κλήμης Εμπέογλου γράφει τις σκέψεις του σχετικά με το ζήτημα της ανθρώπινης βίας, με αφορμή την παράσταση Μάουζερ που θα παρουσιαστεί από 5 Δεκεμβρίου στο Θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
Καίτη Κωνσταντίνου: Τώρα είμαι ο Ριχάρδος ο Γ΄ και μ’ αρέσει πολύ!
25.11.2016 17:20
Η Καίτη Κωνσταντίνου γράφει για τον σαιξπηρικό Ριχάρδο με αφορμή την παράσταση “Ριχάρδος o Γ” η οποία παρουσιάζεται στο Σύγχρονο Θέατρο σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά
Βασίλης Μαυρογεωργίου: Τι προσπαθεί να μας πει ο «Μικρός Πρίγκιπας»;
20.10.2016 10:14
Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, με αφορμή την παράσταση "Mon petit prince" που παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, γράφει για ένα ξανθό πλάσμα από άλλο πλανήτη που αγαπά ένα τριαντάφυλλο…