Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Μανώλης Ιωνάς: Για την παράσταση Σύγχρονα και Επίκαιρα στο Θέατρο Αλκμήνη

Μανώλης Ιωνάς: Για την παράσταση Σύγχρονα και Επίκαιρα στο Θέατρο Αλκμήνη

Βασικός λόγος που ο Σουρής είναι σύγχρονος και επίκαιρος είναι η ποίηση, και γενικά το έργο του που αντιπροσωπεύει προβληματισμούς στο σήμερα. Κάνει αμερόληπτη κριτική σε όλο το φάσμα της πολιτικής κατάστασης της εποχής του, αλλά το πιο σημαντικό από την ευφυή συγγραφή των έργων του που προκύπτει είναι η κριτική που κάνει στους απλούς πολίτες.

Συγκεκριμένα έχει μεγάλη σημασία, όχι μόνο το σωστό ή το λάθος που παράγει η πολιτική (οποιαδήποτε πολιτική) κατάσταση, σημασία έχει το ήθος των πολιτών μέσα σε αυτή. Δυστυχώς,  αποδεικνύεται ότι όπως και τότε έτσι και τώρα, εκτός από τους ανήθικους πολιτικούς, ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε ανήθικους πολίτες.

Όλο αυτό φυσικά ο Σουρής το βγάζει μέσα από το έργο του όχι διακριτικά αλλά με χιούμορ, κάτι που προσπαθήσαμε να συμβεί και στην παράσταση . Με όχημα το ισχυρό και έξυπνο ποιητικό λόγο του Σουρή και κρατώντας στην εικόνα της εποχής του, χρησιμοποιώντας μουσικές φόρμες της οπερέτας μέσα από μία πειραγμένη ματιά, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε προβληματισμούς σύγχρονους και επίκαιρους.


Η παράσταση «Σύγχρονα και Επίκαιρα» παρουσιάζεται στο Θέατρο Αλκμήνη κάθε Κυριακή στις 21.00. Περισσότερες πληροφορίες.

Σχετικές ειδήσεις
Βασίλης Μαυρογεωργίου: Τι προσπαθεί να μας πει ο «Μικρός Πρίγκιπας»;
20.10.2016 10:14
Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, με αφορμή την παράσταση "Mon petit prince" που παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, γράφει για ένα ξανθό πλάσμα από άλλο πλανήτη που αγαπά ένα τριαντάφυλλο…
Μιλτιάδης Φιορέντζης: Η ασφάλεια της κουίντας
14.07.2016 11:53
Το να κάνεις θέατρο είναι μια ουτοπία. Καταπιάνεσαι με πυριφλεγή ανθρώπινα ζητήματα τα οποία ξέρεις εκ των προτέρων ότι δεν έχουν απάντηση. Τότε γιατί να μπαίνεις στον κόπο; Φέτος, τον Ιούλιο, στην παράσταση Young Lear της Ιόλης Ανδρεάδη, καλούμαι να κοιτάξω την ουτοπία κατάματα. Πώς να παραδεχτείς επί σκηνής την τρωτότητα και την πτώση; Με τι κουράγιο να φλερτάρεις με την απόρριψη και την τρέλα; Όσο και αν η συνθήκη φαντάζει επισφαλής, είναι απείρως ασφαλέστερη από το να μένεις κοκαλωμένος στην κουίντα.
Μάνος Βαβαδάκης: Ο έρωτας πάντα έχει τέλος, αυτό που πρέπει να κερδίσουμε είναι το μετά
16.02.2016 15:42
Η παράσταση δημιουργήθηκε σαν βάλσαμο στις πληγές ενός περασμένου έρωτα. Το υλικό από τις δίκες των Μαγισσών του Σάλεμ παρουσιάστηκε μπροστά μου εκείνη τη περίοδο της ζωής μου και η Abigail Williams με τις πράξεις της πριν από 300 χρόνια, έπαιρνε ξανά εκδίκηση για όλους εμάς. Η τέχνη λειτουργεί πάντα σαν καθαρτήριο για τις νευρώσεις των καλλιτεχνών και μακάρι αυτή η παράσταση να βοηθήσει να κατανοήσουμε αυτό το μύχιο, σκοτεινό και ανεξερεύνητο κομμάτι του εαυτού μας.
Ανταμαπανταχού: Νόρμα s/n 210113, θέατρο μάσκας και μαριονέτας για ενήλικες
12.02.2016 11:20
Νόρμα s/n 210113. Τρεις ερμηνευτές συνεργάζονται σε ένα σύνθετο σκηνικό χώρο συνδυάζοντας τεχνικές θεάτρου μάσκας και μαριονέτας, με παράλληλη προβολή animation. Μια παράσταση στην οποία ο εκφερόμενος λόγος απουσιάζει παντελώς και η μουσική επένδυση παίζει καθοριστικό ρόλο , καθώς δεν αποτελεί μουσικό χαλί, αλλά εντείνει και διαμορφώνει το δραματουργικό τοπίο . Οι τρεις ερμηνευτές εμψυχώνουν 14 ρόλους αλλάζοντας μάσκες και κοστούμια και χειρίζονται μαριονέτες.
Δημήτρης Μακαλιάς- Μίνως Θεοχάρης: Smiley, γιατί απέναντι στον έρωτα είμαστε όλοι ίσοι!
21.01.2016 16:21
Smiley. Έμαθες τα νέα; Από emoticon το έκαναν θεατρική παράσταση. Στο θέατρο Άβατον στο Γκάζι. Κατάλαβες; Η κίτρινη φατσούλα που γελάει. Εν συντομία...είμαι χαρούμενος. Για να μην γράφουμε και πολλά! Τα λέμε όλα με άνω και κάτω τελεία, διάστημα, παρένθεση που κλείνει.