Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Μανώλης Ιωνάς: Για την παράσταση Σύγχρονα και Επίκαιρα στο Θέατρο Αλκμήνη

Μανώλης Ιωνάς: Για την παράσταση Σύγχρονα και Επίκαιρα στο Θέατρο Αλκμήνη

Βασικός λόγος που ο Σουρής είναι σύγχρονος και επίκαιρος είναι η ποίηση, και γενικά το έργο του που αντιπροσωπεύει προβληματισμούς στο σήμερα. Κάνει αμερόληπτη κριτική σε όλο το φάσμα της πολιτικής κατάστασης της εποχής του, αλλά το πιο σημαντικό από την ευφυή συγγραφή των έργων του που προκύπτει είναι η κριτική που κάνει στους απλούς πολίτες.

Συγκεκριμένα έχει μεγάλη σημασία, όχι μόνο το σωστό ή το λάθος που παράγει η πολιτική (οποιαδήποτε πολιτική) κατάσταση, σημασία έχει το ήθος των πολιτών μέσα σε αυτή. Δυστυχώς,  αποδεικνύεται ότι όπως και τότε έτσι και τώρα, εκτός από τους ανήθικους πολιτικούς, ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε ανήθικους πολίτες.

Όλο αυτό φυσικά ο Σουρής το βγάζει μέσα από το έργο του όχι διακριτικά αλλά με χιούμορ, κάτι που προσπαθήσαμε να συμβεί και στην παράσταση . Με όχημα το ισχυρό και έξυπνο ποιητικό λόγο του Σουρή και κρατώντας στην εικόνα της εποχής του, χρησιμοποιώντας μουσικές φόρμες της οπερέτας μέσα από μία πειραγμένη ματιά, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε προβληματισμούς σύγχρονους και επίκαιρους.


Η παράσταση «Σύγχρονα και Επίκαιρα» παρουσιάζεται στο Θέατρο Αλκμήνη κάθε Κυριακή στις 21.00. Περισσότερες πληροφορίες.

Σχετικές ειδήσεις
Κλήμης Εμπέογλου: Προσπαθώντας να βρω απαντήσεις, βρέθηκα με περισσότερα ερωτήματα
02.12.2016 16:43
Ο Κλήμης Εμπέογλου γράφει τις σκέψεις του σχετικά με το ζήτημα της ανθρώπινης βίας, με αφορμή την παράσταση Μάουζερ που θα παρουσιαστεί από 5 Δεκεμβρίου στο Θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
Καίτη Κωνσταντίνου: Τώρα είμαι ο Ριχάρδος ο Γ΄ και μ’ αρέσει πολύ!
25.11.2016 17:20
Η Καίτη Κωνσταντίνου γράφει για τον σαιξπηρικό Ριχάρδο με αφορμή την παράσταση “Ριχάρδος o Γ” η οποία παρουσιάζεται στο Σύγχρονο Θέατρο σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά
Θάνος Νίκας: Το όριο του βλέμματος
11.11.2016 14:13
Ο Θάνος Νίκας γράφει για το όριο του βλέμματος με αφορμή την παράσταση «Το Αριστούργημα», που παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Βασίλης Μαυρογεωργίου: Τι προσπαθεί να μας πει ο «Μικρός Πρίγκιπας»;
20.10.2016 10:14
Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, με αφορμή την παράσταση "Mon petit prince" που παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, γράφει για ένα ξανθό πλάσμα από άλλο πλανήτη που αγαπά ένα τριαντάφυλλο…
Δημήτρης Μακαλιάς- Μίνως Θεοχάρης: Smiley, γιατί απέναντι στον έρωτα είμαστε όλοι ίσοι!
21.01.2016 16:21
Smiley. Έμαθες τα νέα; Από emoticon το έκαναν θεατρική παράσταση. Στο θέατρο Άβατον στο Γκάζι. Κατάλαβες; Η κίτρινη φατσούλα που γελάει. Εν συντομία...είμαι χαρούμενος. Για να μην γράφουμε και πολλά! Τα λέμε όλα με άνω και κάτω τελεία, διάστημα, παρένθεση που κλείνει.