Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Στη Σκοινί, με τη Ζώγια Σεβαστιανού στο Θέατρο Βικτώρια

Στη Σκοινί, με τη Ζώγια Σεβαστιανού στο Θέατρο Βικτώρια

H Zώγια Σεβαστιανού ζωντανεύει επτά διαφορετικές γυναίκες, επτά διαφορετικές προσωπικότητες, επτά ημιαδιαταραγμένες ψυχές και δοκιμάζει την ισορροπία τους «Στη σκοινί...» του BlackBox στο θέατρο Βικτώρια για 4 παραστάσεις, το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Απριλίου και το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαΐου στις 21:15.

Πρόκειται για μία σουρεαλιστική μουσικoθεατρική performance, ένα σπαρταριστό one woman show, όπου η ανεξάντλητη πρωταγωνίστρια ακροβατεί ανάμεσα στο γέλιο και το τραγούδι, σε κείμενα των των ΓΙΑΝΝΗ ΞΑΝΘΟΥΛΗ, ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΝΑΡΑΚΗ, ΘΟΔΩΡΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, MΙΝΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ και της ίδιας, με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας που αποτελείται από τους Δήμητρα Αθηναϊδου στο πιάνο , Μάκη Αναστασόπουλο στα πνευστά και Ανδρέα Τρούσσα στο μπάσσο. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Κομνηνός.

«Είναι ένα ανεπανάληπτο ρεσιτάλ ερμηνείας από την ανεξάντλητη Ζώγια Σεβαστιανού, όπου με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, αφηγείται, τραγουδάει και χορεύει. Είναι μια παράσταση μιας περίπου ώρας που γελάει σχεδόν με τα πάντα. Ένα ανοιξιάτικο θεατρικό «σφηνάκι» γέλιου. Ένα δροσερό αεράκι», σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Δημήτρης Κομνηνός.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενα: Γ. Ξανθούλης, Π. Καναράκης, Θ. Πετρόπουλος, Μ. Θεοχάρης, Ζ. Σεβαστιανού.
Σκηνοθετική Επιμέλεια / φωτισμοί: Δημήτρης Κομνηνός
Κουστούμια: Βεστιάριο
Περούκες: Μαρίνα Καμπριγιαννη, Ελένη Παϊρακταρίδου
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου – Στέλιος Δανιήλ
Illustrator: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Ζωντανά παίζουν οι μουσικοί:
Δήμητρα ΑθηναΐδουΠιάνο
Μάκης Αναστασόπουλος - Πνευστά.
Ανδρέας Τρούσσας - Μπάσσο, κιθάρα

Σχετικές ειδήσεις
Ανασκαφή 3 από το ΚΘΒΕ στη Ζώγια
18.11.2016 13:53
Για τρίτη φορά η «Ζώγια», στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου 54 στήνει ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΣΙΔΙ και υποδέχεται το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με τη δράση Θεσσαλονίκη – Ανασκαφή 3, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, στις 20.00.
«Θεσσαλονίκη - Ανασκαφή 2» από το ΚΘΒΕ στο καφέ Ζώγια
19.05.2016 14:32
Το ταξίδι στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται. Επόμενος σταθμός της δράσης «Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή 2» το καφέ Ζώγια την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016.
Θεσσαλονίκη - Ανασκαφή 2 από το ΚΘΒΕ στη Ζώγια
19.04.2016 10:33
Το ταξίδι στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται… Επόμενος σταθμός της δράσης Θεσσαλονίκη - Ανασκαφή 2 το καφέ Ζώγια. Θεατρικό στασίδι στη Ζώγια: Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στις 21.30.
Διακοπή της παράστασης «Ισορροπία του Nash» από το Εθνικό
28.01.2016 16:39
Η παράσταση Ισορροπία του Nash που παίζεται στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ξέφυγε από τον καλλιτεχνικό της στόχο και μοιάζει, χωρίς να το επιδιώκει, να εξαντλεί τις αντοχές μιας κοινωνίας.
Ισορροπία του Nash, της Πηγής Δημητρακοπούλου στην Πειραματική Σκηνή -Ι
05.01.2016 13:39
«Ισορροπία του Νash» της Πηγής Δημητρακοπούλου είναι η δεύτερη παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής –Ι, που θα ανέβει στο Rex- αίθουσα «Κατίνα Παξινού», από 15 έως 31 Ιανουαρίου.