Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

In Between/Reloaded: ομαδική έκθεση στο Γενί Τζαμί

In Between/Reloaded: ομαδική έκθεση στο Γενί Τζαμί

Η ομαδική έκθεση φωτογραφίας και βίντεο με τίτλο «In Between/Reloaded» θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 18 Απριλίου 2015, στις 20.00, στο Γενί Τζαμί στη Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το εργαστήριο φωτογραφίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, δύο εργαστήρια βίντεο του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας, το εργαστήριο πολυμέσων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το χώρο  Φωτογραφίας Τέχνης και Πολιτισμού «Metapolis» και θα διαρκέσει έως τις 10 Μαΐου 2015.

Περισσότεροι από 140 νέοι δημιουργοί , που χρησιμοποιούν τη φωτογραφία και το βίντεο ως αυτόνομο μέσο έκφρασης και ως εικαστική εμπειρία, πραγματεύονται την έννοια του «ενδιάμεσου», που ανάγεται σε διαμεσολαβητή μεταξύ επιλογών και πιθανοτήτων.

Η έκθεση αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε τον περσινό Μάιο στην Αθήνα.
    
Υπεύθυνοι υλοποίησης του project είναι οι:

Γιώργος Κατσάγγελος (Καθηγητής Φωτογραφίας), Στέλιος Ντεξής (Επίκουρος Καθηγητής/Visual Artist) στο ΑΠΘ, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (Εργαστήριο Φωτογραφίας).
Γρηγόρης Βλασσάς (Καθηγητής Φωτογραφίας), Μυρσίνη Βουνάτσου (Εργαστηριακός Συνεργάτης/Visual Artist) στο ΤΕΙ Αθήνας, Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών - Εργαστήριο Βίντεο
Βασίλειος Μπούζας (Επίκουρος Καθηγητής/Εικαστικός, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Πολυμέσων), Γεώργιος Δρόσος (Video Artist/Μηχανικός Εικόνας και Ήχου, Εργαστήριο Πολυμέσων) από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Εργαστήριο Πολυμέσων.
Γιάννης Γιαννακόπουλος (Φωτογράφος - Φωτοειδησιογράφος), Κώστας Κουρτίδης (Φωτογράφος) στο Metapolis.

Σύμβουλος Επιμέλειας της έκθεσης και των κειμένων είναι η Ιστορικός Τέχνης Βασιλική – Αθηνά Βαγενού.
Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: Κώστας Κουρτίδης, Μυρσίνη Βουνάτσου.

Σχετικές ειδήσεις
Έρως Ήρως: ομαδική εικαστική έκθεση στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου
08.02.2017 15:05
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.00 εγκαινιάζεται στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου η ομαδική εικαστική έκθεση Έρως Ήρως σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού και οργάνωση του Ιδρυτή του Μουσείου και συλλέκτη Κωστή Σχιζάκη
Mini Portfolios: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
29.09.2016 16:40
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» εγκαινιάζουν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στις 20:00, την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Mini Portfolios”. Η έκθεση, που επιμελείται ο Πλάτων Ριβέλλης, θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2016.
Έκθεση του Απόστολου Κούστα στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου
19.08.2016 11:38
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας σας προσκαλεί την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 και ώρα 20.30 στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου, στα εγκαίνια της περιοδικής εικαστικής έκθεσης του Απόστολου Κούστα με τίτλο «ΑΝΤΙ-ΔΩΡΟ στους προγόνους μου».
Χαρτογραφώντας την Ευρώπη: Έκθεση της Katerina Mistal στο Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης
05.07.2016 11:02
Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, στις 8.30 μμ. στο Γενί Τζαμί (Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης), για τα εγκαίνια μίας ξεχωριστής έκθεσης φωτογραφίας της Σουηδού φωτογράφου Katerina Mistal με τίτλο: “Χαρτογραφώντας την Ευρώπη - Ακτογραμμές” (“Mapping Europe – Coastlines”).
Temporarily Lost: ομαδική έκθεση στο Beton 7
07.06.2016 14:39
Το Beton 7 εγκαινιάζει στις 14 Ιουνίου 2016 την ομαδική έκθεση φωτογραφίας Temporarily Lost, η οποία παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2016.