Στο πλαίσιο της δημιουργικής και καινοτόμας συνεργασίας της με το σύνολο σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble η Μουσική Βιβλιοθήκη υποδέχεται την Τετάρτη 22 Απριλίου τον καλλιτεχνικό διευθυντή του συνόλου Αλέξανδρο Μούζα και τον διευθυντή ορχήστρας Μίλτο Λογιάδη, σε μια γνωριμία με θέματα γύρω από τη μουσική, όπως είναι η οργάνωση και την παραγωγή, αλλά και ο ρόλος του μαέστρου στην μουσική εκτέλεση.
 
Συγκεκριμένα ο συνθέτης και παραγωγός Αλέξανδρος Μούζας στην εισήγησή του με θέμα «Η οργάνωση και παραγωγή ενός μουσικού γεγονότος», και ώρα 15.30-17.00,  θα αναλύσει τις διαδικασίες και τις καλές πρακτικές που διέπουν την οργάνωση και παραγωγή μιας μουσικής εκδήλωσης: από τα πρακτικά ζητήματα που οφείλει ο συνθέτης και εκτελεστής να γνωρίζει,  μέχρι τα θέματα που σχετίζονται με οικονομικές συμφωνίες, νομικές προδιαγραφές και πνευματική  ιδιοκτησία.

Στη συνέχεια, και ώρα 17.20-19.00, ο διευθυντής ορχήστρας Μίλτος Λογιάδης θα μιλήσει με θέμα «O ρόλος του μαέστρου στη μουσική εκτέλεση». Ο γνωστός διευθυντής ορχήστρας, θα μας μιλήσει για την εργασία του μαέστρου κατά την προετοιμασία, τις δοκιμές και εκτέλεση ενός μουσικού έργου.

Για τρίτη χρονιά φέτος, το σύνολο σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble, στο πλαίσιο της δημιουργικής και καινοτόμας συνεργασίας του με τη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο, υποδέχεται μουσικούς και μουσικόφιλους με σκοπό την μύησή τους στα ηχοχρώματα, τις εκτελεστικές τεχνικές και τη σημειογραφία της σύγχρονης μουσικής, μέσα από το εξαιρετικά πλούσιο ρεπερτόριο του 20ού και 21ου αιώνα.

Ένας-ένας, μουσικοί, μαέστροι και συνθέτες, όλοι τους συνεργάτες του συνόλου, στις συναντήσεις που πραγματοποιούνται στη Βιβλιοθήκη χρησιμοποιούν λόγο και μουσική για να γνωρίσουν στο κοινό στις ιδιαιτερότητες του οργάνου τους και της ευρύτερης οικογένειάς του. Οι πρωτότυπες αυτές συναντήσεις δίνουν την ευκαιρία για μια ιδιαίτερη, διαδραστική προσέγγιση του μουσικού ιδιώματος της εποχής μας και απευθύνονται σε συνθέτες, εκτελεστές, ενορχηστρωτές, μουσικολόγους, σπουδαστές μουσικής και λάτρεις του ήχου.

Πρόγραμμα

15:30 Αλέξανδρος Μούζας
Η οργάνωση και παραγωγή ενός μουσικού γεγονότος



17:20 Μίλτος Λογιάδης

O ρόλος του μαέστρου στη μουσική εκτέλεση


Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μούζας