Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017


Συναντήσεις με το Ergon Ensemble στη Μουσική Βιβλιοθήκη


Συναντήσεις με το Ergon Ensemble στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Στο πλαίσιο της δημιουργικής και καινοτόμας συνεργασίας της με το σύνολο σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble η Μουσική Βιβλιοθήκη υποδέχεται την Τετάρτη 22 Απριλίου τον καλλιτεχνικό διευθυντή του συνόλου Αλέξανδρο Μούζα και τον διευθυντή ορχήστρας Μίλτο Λογιάδη, σε μια γνωριμία με θέματα γύρω από τη μουσική , όπως είναι η οργάνωση και την παραγωγή, αλλά και ο ρόλος του μαέστρου στην μουσική εκτέλεση.
 
Συγκεκριμένα ο συνθέτης και παραγωγός Αλέξανδρος Μούζας στην εισήγησή του με θέμα «Η οργάνωση και παραγωγή ενός μουσικού γεγονότος», και ώρα 15.30-17.00,  θα αναλύσει τις διαδικασίες και τις καλές πρακτικές που διέπουν την οργάνωση και παραγωγή μιας μουσικής εκδήλωσης: από τα πρακτικά ζητήματα που οφείλει ο συνθέτης και εκτελεστής να γνωρίζει,  μέχρι τα θέματα που σχετίζονται με οικονομικές συμφωνίες, νομικές προδιαγραφές και πνευματική  ιδιοκτησία.

Στη συνέχεια, και ώρα 17.20-19.00, ο διευθυντής ορχήστρας Μίλτος Λογιάδης θα μιλήσει με θέμα «O ρόλος του μαέστρου στη μουσική εκτέλεση». Ο γνωστός διευθυντής ορχήστρας, θα μας μιλήσει για την εργασία του μαέστρου κατά την προετοιμασία, τις δοκιμές και εκτέλεση ενός μουσικού έργου.

Για τρίτη χρονιά φέτος, το σύνολο σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble, στο πλαίσιο της δημιουργικής και καινοτόμας συνεργασίας του με τη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο, υποδέχεται μουσικούς και μουσικόφιλους με σκοπό την μύησή τους στα ηχοχρώματα, τις εκτελεστικές τεχνικές και τη σημειογραφία της σύγχρονης μουσικής, μέσα από το εξαιρετικά πλούσιο ρεπερτόριο του 20ού και 21ου αιώνα.

Ένας-ένας, μουσικοί, μαέστροι και συνθέτες, όλοι τους συνεργάτες του συνόλου, στις συναντήσεις που πραγματοποιούνται στη Βιβλιοθήκη χρησιμοποιούν λόγο και μουσική για να γνωρίσουν στο κοινό στις ιδιαιτερότητες του οργάνου τους και της ευρύτερης οικογένειάς του. Οι πρωτότυπες αυτές συναντήσεις δίνουν την ευκαιρία για μια ιδιαίτερη, διαδραστική προσέγγιση του μουσικού ιδιώματος της εποχής μας και απευθύνονται σε συνθέτες, εκτελεστές, ενορχηστρωτές, μουσικολόγους, σπουδαστές μουσικής και λάτρεις του ήχου.

Πρόγραμμα

15:30 Αλέξανδρος Μούζας
Η οργάνωση και παραγωγή ενός μουσικού γεγονότος17:20 Μίλτος Λογιάδης

O ρόλος του μαέστρου στη μουσική εκτέλεση


Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μούζας

Σχετικές ειδήσεις
Βιωματικές Μουσικές Δράσεις: νέο εργαστήριο στη Μουσική Βιβλιοθήκη
05.01.2017 17:26
Η Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζει τον επιτυχημένο θεσμό της «Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας» στο πλαίσιο της συμβολής της στη δια βίου μάθηση.
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Η μουσική στην εκπαιδευτική διαδικασία: διημερίδα στη Μουσική Βιβλιοθήκη
09.05.2016 13:42
Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 ετών από την ίδρυσή του, διοργανώνει διημερίδα με θέμα «η Μουσική στην Εκπαιδευτική Διαδικασία», σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.
Το Requiem του Mozart από το σύνολο Vocal Inventions Ensemble στη Μουσική Βιβλιοθήκη
25.04.2016 16:51
Τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου στις 20:30 στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης φιλοξενείται το φωνητικό σύνολο Vocal Inventions Ensemble που θα ερμηνεύσει το Requiem in D minor (K.626) του Wolfgang Amadeus Mozart.
Η Wikipedia τραγουδάει ελληνικά: Ημερίδα στη Μουσική Βιβλιοθήκη
23.02.2016 16:45
H Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής εμπλουτίζει τη Wikipedia με ήχους από την ελληνική παραδοσιακή μουσική και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να λάβει μέρος στην ημερίδα που διοργανώνει για το σκοπό αυτό στους χώρους της, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.