Η Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας «Κα.Δρώ.» συνεχίζοντας για τέταρτη συνεχή χρονιά τις κινηματογραφικές προβολές παρουσιάζει τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους που πήραν μέρος τη φετινή χρονιά στο Φεστιβάλ της Δράμας. Η προβολή θα γίνει την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο της Φιλιππιάδας (έναντι γηπέδου).

Η θέση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση συμβάλλουν στην επιτυχία των «ταξιδιών» του που σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών.

Ήταν ακόμη μία πολλά υποσχόμενη χρονιά για το μέλλον του ελληνικού σινεμά και την επίσημη πασαρέλα του – το φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών της Δράμας, το οποίο συμπλήρωσε τον προηγούμενο μήνα τα 37 χρόνια ζωής, 20 εκ των οποίων είναι πλέον και διεθνές. Από τις συνολικά 165 ελληνικές ταινίες που υποβλήθηκαν 38 διεκδίκησαν τα βραβεία του θεσμού, κινηματογραφικές προτάσεις διαφορετικής αισθητικής, που στην πλειονότητά τους προσπαθούν να περιγράψουν έναν κόσμο στα πρόθυρα μεγάλης αλλαγής.

Επώδυνης, αναγκαστικής, ανεπιθύμητης ή αναζωογονητικής, προς το καλύτερο, προς το χειρότερο ή προς το άγνωστο. Ανεξάρτητες παραγωγές και μυθοπλασίες οι περισσότερες, αντανακλούν στις εικόνες τους μια Ελλάδα όπου οικογενειακοί και κοινωνικοί θεσμοί διαλύονται, ενώ οι παραδοσιακές αξίες καταρρέουν αφήνοντας ελάχιστο χώρο για χιούμορ ή θετικούς, αισιόδοξους ήρωες.