Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Το Φεστιβάλ Δράμας στο Πνευματικό Κέντρο της Φιλιππιάδας

Το Φεστιβάλ Δράμας στο Πνευματικό Κέντρο της Φιλιππιάδας

Η Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας «Κα.Δρώ.» συνεχίζοντας για τέταρτη συνεχή χρονιά τις κινηματογραφικές προβολές παρουσιάζει τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους που πήραν μέρος τη φετινή χρονιά στο Φεστιβάλ της Δράμας. Η προβολή θα γίνει την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο της Φιλιππιάδας (έναντι γηπέδου).

Η θέση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση συμβάλλουν στην επιτυχία των «ταξιδιών» του που σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών.

Ήταν ακόμη μία πολλά υποσχόμενη χρονιά για το μέλλον του ελληνικού σινεμά και την επίσημη πασαρέλα του – το φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών της Δράμας, το οποίο συμπλήρωσε τον προηγούμενο μήνα τα 37 χρόνια ζωής , 20 εκ των οποίων είναι πλέον και διεθνές. Από τις συνολικά 165 ελληνικές ταινίες που υποβλήθηκαν 38 διεκδίκησαν τα βραβεία του θεσμού, κινηματογραφικές προτάσεις διαφορετικής αισθητικής, που στην πλειονότητά τους προσπαθούν να περιγράψουν έναν κόσμο στα πρόθυρα μεγάλης αλλαγής.

Επώδυνης, αναγκαστικής, ανεπιθύμητης ή αναζωογονητικής, προς το καλύτερο, προς το χειρότερο ή προς το άγνωστο. Ανεξάρτητες παραγωγές και μυθοπλασίες οι περισσότερες, αντανακλούν στις εικόνες τους μια Ελλάδα όπου οικογενειακοί και κοινωνικοί θεσμοί διαλύονται, ενώ οι παραδοσιακές αξίες καταρρέουν αφήνοντας ελάχιστο χώρο για χιούμορ ή θετικούς, αισιόδοξους ήρωες.

Σχετικές ειδήσεις
Πρόσκληση για τη δημιουργία της αφίσας του 40ου Φεστιβάλ Δράμας
10.02.2017 14:17
Το Φεστιβάλ Δράμας προσκαλεί ενδιαφερόμενους γραφίστες, καλλιτέχνες, εικαστικούς, σπουδαστές, επαγγελματίες και λοιπούς ενδιαφερόμενους να καταθέσουν μέχρι δύο προτάσεις για την φιλοτέχνηση της αφίσας του προσεχούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που θα διεξαχθεί από 18 έως 23 Σεπτεμβρίου 2017 στη Δράμα.
Οι σταθμοί του 39ου Φεστιβάλ Δράμας τον Φεβρουάριο
02.02.2017 11:34
Το μεγάλο ταξίδι του Φεστιβάλ Δράμας, με τις ταινίες μικρού μήκους που βραβεύτηκαν και διακριθήκαν στο 39ο Φεστιβάλ Δράμας ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβρη.
 Το 38ο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας «ταξιδεύει» σε Λυκόβρυση και Πεύκη
01.11.2016 13:23
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης υποδέχεται τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του 38ου Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας.
Το βραβείο ΚΙΝΗΤΡΑ από το ΕΚΚ επιστρέφει στο Φεστιβάλ Δράμας
19.05.2016 12:45
Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) θέτει εκ νέου σε ισχύ το θεσμό του βραβείου ΚΙΝΗΤΡΑ στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, στο πλαίσιο διαμόρφωσης πολιτικής υποστήριξης νέων κινηματογραφιστών.
Ciner Nights by Cinekra: Κινηματογραφικές προβολές στο Athens Fringe Festival 2016
10.05.2016 15:50
Το Cinekra για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Athens Fringe Festival κάνει kra in public, και τι καλύτερο από κινηματογραφικές προβολές.