Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Εκπνοές - Γιάννης Αντιόχου

Εκπνοές - Γιάννης Αντιόχου

Από τις Εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή του Γιάννη Αντιόχου Εκπνοές.


Πρόκειται για την πέμπτη του ποιητική συλλογή, που ακολουθεί πιστά την φόρμα της ποιητικής σύνθεσης και καθίσταται ως η προέκταση του προηγούμενου ποιητικού του βιβλίου με τίτλο Εισπνοές (Ίκαρος, 2009).

 

Στις 4 ενότητες και τα 19 ποιήματά του, ο Γιάννης Αντιόχου, αναψηλαφεί την αστική υπερπραγματικότητα, στοχεύοντας στην εγκαθίδρυση ενός τρομώδους και παραληρηματικού περιβάλλοντος αναφοράς, όπου εντός συντελείται το αγαπημένο μοτίβο του ποιητή, που δεν είναι άλλο από το λάθος, το πάθος και το μάθος.

 

Η ποιητική σύνθεση Εκπνοές συνομιλεί δηλωτικά με στίχους ποιητών και τραγουδοποιών για να μπορέσει να μεταγράψει το φως σε σκοτάδι και τανάπαλιν. Έτσι ποιήματα όπως: Ο Ορατικός, ο Διχοτομημένος Άλλος, Ένας Μιλητικός Προφήτης, ο Υποχθόνιος καθώς και άφθονη χημεία, δημιουργούν μικρές ρήξεις στο σώμα του σκότους και του ποιητικού υποκειμένου, επιτρέποντας το όποιο φως να καταγραφεί ως το δακτυλικό αποτύπωμα του ποιητή, που επωάζει το συλλογικό δράμα της εποχής του.

 

Η Τέσυ Μπάιλα γράφει κριτική για την ποιητική συλλογή.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Βασίλης Ρούβαλης παρουσιάζει τη νέα του ποιητική συλλογή
24.02.2017 12:42
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τις (.poema..) εκδόσεις παρουσιάζουν την ποιητική σύνθεση του Βασίλη Ρούβαλη με τίτλο Η Λεύγες τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
Διάλυσις - Γιάννης Αντιόχου
20.02.2017 10:37
Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί η νέα ποιητική συλλογή του Γιάννη Αντιόχου Διάλυσις.
Ζητήματα ποιητικής, φιλολογίας και λαογραφίας - Γ.Μ. Σηφάκης
21.11.2016 10:08
Από τις Εκδόσεις Κίχλη κυκλοφορεί το βιβλίο, Ζητήματα ποιητικής, φιλολογίας και λαογραφίας του Γ.Μ. Σηφάκη.
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Σοφίας Τσίπα
14.07.2016 12:08
Οι εκδόσεις Momentum παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή της Σοφίας Τσίπα, "ΧΑΣΜΩΔΙΑ" τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα "Κωνσταντίνος Π. Καβάφης".
 Σώματα - Χάρης Γαντζούδης
06.04.2016 11:06
Από τις εκδόσεις Θράκα κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή Σώματα του Χάρη Γαντζούδη.