Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάριο Υποκριτικής Κινηματογράφου από το Film School στο Θέατρο 104

Σεμινάριο Υποκριτικής Κινηματογράφου από το Film School στο Θέατρο 104

Το FILMSCHOOL.GR σε συνεργασία με την ART SYNDICATE παρουσιάζουν στο ΘΕΑΤΡΟ 104 ένα Σεμινάριο Υποκριτικής Κινηματογράφου, από 26 Απριλίου 2015.

 

7 ηθοποιοί παραδίδουν από ένα 4ωρο masterclass, αναλύοντας, συζητώντας και αποδομώντας την τέχνη τους.

ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΤΣΙΚΗ • ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΥΡΙΚΗΣ • ΑΡΗΣ ΣΕΡΒΕΤΑΛΗΣ • ΜΑΡΙΑ ΣΚΟΥΛΑ • ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ • ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΓΛΟΥ • ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΗΜΟΥ

 

Το σεμινάριο δίνει την ευκαιρία σε σπουδαστές υποκριτικής, νέους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, μα ουσιαστικά και σε όποιον ενδιαφέρεται για τον Kινηματογράφο και την τέχνη της Yποκριτικής, να γνωρίσει από κοντά μερικούς από τους πιο ενεργούς, σύγχρονους ηθοποιούς και τον τρόπο δουλειάς τους στην δημιουργία ρόλων / χαρακτήρων για τον κινηματογράφο. Το σεμινάριο δεν θα αναλωθεί καθόλου σε συζητήσεις που αφορούν τη ζωή των ηθοποιών ή σε ιστορική αναδρομή στην καριέρα τους.

 

Στόχος του σεμιναρίου, μέσω της δομής του, είναι η ανάπτυξη, ανάλυση και αποδόμηση θεμάτων που αφορούν τη δουλειά του ηθοποιού σε σχέση με: το σενάριο , τον σκηνοθέτη, τους άλλους ηθοποιούς, το χτίσιμο του ρόλου, τα εργαλεία του / εκφραστικά μέσα, τον χαρακτήρα, την πρόβα , την προετοιμασία, την ερμηνεία, την κάμερα / το πλάνο.

 

Με το τέλος του σεμιναρίου ο κάθε μαθητής θα έχει:

 

•Παρακολουθήσει επτά τετράωρα masterclasses με τους ηθοποιούς.

•Παρακολουθήσει δύο τετράωρες συναντήσεις με τον Χρήστο Πυθαρά.

•Λάβει κασετίνα με επιλεκτική φιλμογραφία των ηθοποιών.

•Δύο εισιτήρια στη τιμή του ενός για οποιαδήποτε μέρα / προβολή σε 2 κινηματογράφους της Αθήνας, κατά τη χρονική περίοδο που διαρκεί το σεμινάριο.

 

Εισηγητής σεμιναρίου: Χρήστος Πυθαράς

Σχετικές ειδήσεις
Σεμινάριο υποκριτικής με τη Μαρία Κεχαγιόγλου στο Baumstrasse
27.12.2016 11:35
Στο Baumstrasse-Δρόμος με τα δέντρα πραγματοποιείται τρίμηνο σεμινάριο υποκριτικής με την Μαρία Κεχαγιόγλου, με κείμενα από την Αντιγόνη του Σοφοκλή από 15 Ιανουαρίου μέχρι 2 Απριλίου 2017.
Θερινό σεμινάριο Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής στον Κινηματογράφο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
24.06.2016 14:52
Το Σχολείο του Σινεμά παρουσιάζει το σεμινάριο Από την Θεατρική στην Κινηματογραφική Υποκριτική στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης από 11 έως 29 Ιουλίου 2016.
Σεμινάριο Υποκριτικής με τον Περικλή Μουστάκη στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
08.06.2016 10:39
Το Θέατρο της οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής και η Εταιρεία Θεάτρου Άσκηση διοργανώνουν σεμινάριο υποκριτικής, με τον Περικλή Μουστάκη, το οποίο θα διαρκέσει από τις 4 μέχρι τις 15 Ιουλίου 2016.
Σεμινάριο Σκηνοθεσίας, Σεναρίου & Κινηματογραφικής Υποκριτικής 2016 στο Σχολείο του Σινεμά
04.05.2016 13:12
Το Σχολείο του Σινεμά για τον Μάιο-Ιούνιο 2016 οργανώνει ένα νέο κύκλο μαθημάτων, στον οποίο θα διδαχθούν οι βασικές αρχές Σκηνοθεσίας, Σεναρίου & Κινηματογραφικής Υποκριτικής για εκκολαπτόμενους σκηνοθέτες σεναριογράφους και ηθοποιούς, επίσης για εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να εντάξουν το μάθημα κινηματογράφου στα σχολεία τους.
Σεμινάριο Υποκριτικής Κινηματογράφου στο Booze Cooperativa
08.03.2016 12:44
Το FILMSCHOOL.GR σε συνεργασία με την ART SYNDICATE παρουσιάζουν στο BOOZE COOPERATIVA από τις 16 Απριλίου 2016, ένα Σεμινάριο Υποκριτικής Κινηματογράφου.